Znanost in tehnologija

Umrla najstarejša blogerka na svetu

Sydney, 15. 07. 2008 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Avstraliji je v starosti 108 let umrla najstarejša blogerka na svetu. V svojem zadnjem zapisu je pisala o tem, kako si v domu za ostarele vsak dan zapoje "srečno pesem".

Olive Riley je preminila 12. julija. Za njo bo žalovalo na tisoče internetnih prijateljev ter na stotine potomcev in drugih sorodnikov, se glasi sporočilo, objavljeno na spletni strani Rileyjeve po njeni smrti.

Rileyjeva je od februarja lani na svojem blogu objavila okoli 70 zapisov, v katerih je delila svoje misli o modernem življenju in o svojih izkušnjah, ki si jih je nabrala tekom celotnega 20. stoletja.

Olive Riley se je na "stara" leta lotila pisanja blogov.
Olive Riley se je na "stara" leta lotila pisanja blogov. FOTO:

Rileyjeva se je rodila 20. oktobra 1899 v odročnem avstralskem kraju Broken Hill. Preživela je obe svetovni vojni in vzgojila tri otroke ter opravljala različne službe, od kuharice na ranču do točajke. V zadnjem zapisu 26. junija je Rileyjeva zapisala, da ne more verjeti, da se ji zdi, da je v domu šele kakšen teden dni, in se spomnila, kako so se ji pri petju "srečne pesmi", ki si jo zapoje vsak dan, pred dnevi pridružile tudi ena od obiskovalk in več negovalk.

Po besedah njenega pravnuka Darrena Stonea je bil celoten koncept spletnega dnevnika za Rileyjevo nepredstavljiv. "Z njo so komunicirali ljudje iz Rusije in Amerike, in to na stalni bazi, ne le od časa do časa," je dejal in dodal, da je uživala v svoji slavi in da jo je to ohranjalo mlado.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rok Pirc 1
23. 07. 2008 15.26
+1
@Cepetalcek: :)) hehe, ta slovenscina je pa res huda! :) 24ur.com a vas prav nič ni sram ob takšnih otroških slovničnih nejasnostih ki jih zapisujete?
janez_hlod
23. 07. 2008 09.55
+1
čast in slava ji
peexyz
19. 07. 2008 14.35
ta je bla pa res šaljivka
flozo
16. 07. 2008 14.29
Cepetalcek, looooool :D, ta je dobra :D
Cepetalcek
15. 07. 2008 23.44
-1
Tale slovenscina se mi zdi hudo zanimiva: "in to na stalni bazi, ne le od casa do casa". Je to kaksna baza od beizbola? Ali ni kislina in je baza? Ali je to prevod iz "on regular bases"?