Znanost in tehnologija

Twitter opozarja: Mogoče ste bili tarča napada

San Francisco, 14. 12. 2015 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mogoče je bil vaš Twitter račun tarča vladno sponzoriranih organizacij, ki so poskušala pridobiti občutljive podatke. Tako se glasi opozorilo, ki ga je Twitter poslal majhni skupini svojih uporabnikov.

Twitter je nekaterim svojim uporabnikom poslal sporočilo, v katerem jih je posvaril o državno sponzoriranih hekerjih, ki so mogoče poskušali pridobiti občutljive podatke iz njihovih računov. Gre za prvo tovrstvo obvestilo oziroma opozorilo, ki ga je posredoval Twitter.

V sporočilu so zapisali, da ni nobenih indikacij, da so hekerji pridobili občutljive podatke od, kakor so se izrazili ''majhne skupine računov'', ki so bili tarča. Drugih infomacij o napadu oziroma morebitnih osumljencih niso sporočili.

Ena izmed organizacij je sporočila, da je dobila obvestilo od Twitterja že v petek. V sporočilu naj bi jih posvarili, da so hekerji mogoče poskušali priti do informacij, kot so e-mail naslovi, IP naslovi in telefonske številke.

Obvestila o morebitnih napadih sicer svojim uporabnikom že pošiljata tudi Google in Facebook. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
15. 12. 2015 13.51
+4
Kdor živi staro šolo brez teh in podobnih jajc se ima najboljše in ga nima kaj skrbet glede tega!
Danica Krajnc
14. 12. 2015 20.51
+0
Vse polno je napovedovalcev prihodnosti iz kart, kave, zvezd,..... Vprašajmo njih kaj se bo dogajalo v naslednjih letih. Ti sigurno vedo.
-JohnDoe-
14. 12. 2015 16.50
+7
ja, vsi pripadniki IS so dobili sporočilo. Od vlade sponzorirani hekerji pa so najbrž mislili Anonymous?
redtraktor
14. 12. 2015 15.33
+11
S tem pa nimam težav, ker ga ne uporabljam, pa "fejstbukov" tudi nisem. So govorili, da brez Facebooka ne bo šlo več, zdaj je pa menda že v zatonu, tako, da nisem ničesar izgubil. S takimi prijatelji se pa itak ne moreš napit.