Znanost in tehnologija

Telefonsko odpuščanje v Yahooju

San Francisco, 07. 09. 2011 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
5

V spletnem podjetju Yahoo se je zgodila sprememba na enem od vodilnih položajev. Izvršno direktorico Carol Bartz so odpustili in to kar po telefonu. Kot so sporočili, Bartzova v treh letih ni uresničila pričakovanj.

Sedež Yahooja v Santa Monici v Kaliforniji
Sedež Yahooja v Santa Monici v Kaliforniji FOTO: Reuters

Spletno podjetje Yahoo je po treh letih odpustilo glavno izvršno direktorico Carol Bartz, ki ni uresničila pričakovanj. Začasno jo bo zamenjal glavni finančni direktor Timothy Morse, podjetje pa bo zanjo v tem času poiskalo trajnejšo zamenjavo.

Presenetljiv pa je način, na katerega so Bartzovi sporočili, da nočejo več sodelovati z njo. Novico so ji povedali kar po telefonu. "Z obžalovanjem povem, da me je po telefonu ravnokar odpustil predsednik uprave podjetja Yahoo," je prek elektronske pošte sporočila sodelavcem. "V veselje mi je bilo, da sem lahko delala z vami in želim vam vse dobro."

63-letna Bartzova je prišla na čelo Yahooja januarja 2009 z nalogo, da izboljša poslovne rezultate podjetja, ki je izgubljalo tekmo z največjim tekmecem Googlom. Podjetje je zaradi odpuščanj, zmanjšanja obsega storitev in drugih ukrepov za zmanjšanje stroškov povečalo dobičke.

Zaostanek za Googlom se je kljub temu še povečal, obenem pa je na sceno stopila družabna spletna stran Facebook, ki je Yahooju začela odžirati oglaševalce. Delnice Yahooja so se v torek po zaprtju borz podražile za 74 centov oziroma za 5,7 odstotka na 13,65 dolarja, kar je za 12 odstotkov več kot januarja 2009, ko je vodenje prevzela Bartzova.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurjur
12. 09. 2011 16.19
Zanimivo: Odpustijo osebo, ker ni izpolnila pričakovanj. Pri nas je obratno: osebe ne odpustijo niti takrat, ko povsem zacura podjetje.
Martian
09. 09. 2011 12.25
da izboljša poslovne rezultate podjetja, ki je izgubljalo tekmo z največjim tekmecem Googlom. --- preveč so se z Googlom ukvarjal na desni strani in jih je po levi strani še Facebook prehitu...
mojcd
08. 09. 2011 16.47
ČUDNO DA NE PO FACEBOOKU
titovka
07. 09. 2011 11.41
no pa ste dali pametno idejo našim tajkunom kako odpustiti reveže, da jim ni treba gledati njihove obupane obraze...naj živi KAPITALIZEM IN KAPITALISIT!!!!
jerryz
07. 09. 2011 10.05
Če bi bilo to v Sloveniji bi ona furala podjetje do stečaja in potem bi dobila še mastno odpravnino.