Znanost in tehnologija

Štirje Googli v enem

Mountain View, 01. 12. 2009 04.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če vam je eno iskalno okno Googla premalo, lahko uporabite posebno aplikacijo, ki omogoča štiri različna iskanja v istem trenutku.

Iskalnik Google praktično vsak mesec postreže s kakšno novostjo, za katero pa ni nujno, da zanjo poskrbijo v razvijalni bazi v ameriški Silicijevi dolini. Zadnja zanimiva novost je spletna stran googlegooglegooglegoogle.com, ki sta jo ustvarila dva ameriška računalniška navdušenca, omogoča pa hkratno iskanje v štirih pomanjšanih Googlih.

Štirkratni Google
Štirkratni Google FOTO:

Alex in Erty sta neke noči klepetala prek Google Talka. Eden izmed njiju je predlagal, zakaj ne bi postavila strani z dvema Googloma. Najprej je tako nastal Googlegoogle.com, kmalu pa sta navdušenca ugotovila, da bi bilo mogoče ustvariti servis s štirimi Googli na eni strani. Registrirala sta ustrezno domeno in tako je nastal 'štirikratni' Google.

Koliko je možnost štirikratnega istočasnega iskanja na enem zaslonu res praktična, preverite sami, vsekakor pa gre za zanimivo 'inovacijo'. Ta je morda lahko koristna pri zelo aktivnih uporabnikih spleta, ki si z odpiranjem številnih zavihkov pogosto ustvarijo kar nekaj zmede na svojem zaslonu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

makajjezvami
01. 12. 2009 16.59
to bi lahko naredili na 24ur.com da bi medtem ko se reklame predvajajo lahko druge novice bral Vsaj ne bi rabil vedno imet 4 zavihke odprte
zakajze
01. 12. 2009 16.21
Čist logično...Štirje najdejo več kot eden :)
Ramzess
01. 12. 2009 12.39
Res izredna pogruntavščina, vsak otrok, ki pozna html kodo ve, da je obstoječi iskalnik google podan skozi štiri okvirje, vse ostalo pa so dodatki v obliki ikon in povezav. Tole zna vsak, ki pozna osnove html-ja, danes tudi xhtml-ja, takole reč sestavit. Probajte, a zadeva zna delovati le iz strežnika, sicer pa poglejte izvorno kodo, frame-ji so, kot pravim. Enako bi lahko naredili s katerikoli drugim iskalcem, česarkoli že, izjema so morda iskalci Youtube in podobni, kjer se datoteke zaženejo same, in ni ravno lepo, če nam štiri glasbe ali videi hkrati igrajo, ker jih moramo vedno ustavljati predvajanje sproti, v kolikor iščemo direktno, ne seznama. S kakšnim skriptom bi se morda dalo tudi to rešiti. Praktično pa gotovo je, o tem pa res ne dvomim, celo meni bi znalo kdaj priti prav.
Audy
01. 12. 2009 12.08
Če uporabljate 17 in 19 palčne 4:3 zaslone je mogoče res. Ampak na 1920x1080 si lahko prikažem dve strani eno ob drugi, bo že uporabno.
lordslayer
01. 12. 2009 09.18
totalna bedarija
GreenOasis
01. 12. 2009 08.50
To se mi zdi brez veze! Kaj ti bodo štirje iskalniki če pa rabiš samo enega.
fiction@fiction.si
01. 12. 2009 07.56
Jako huda aplikacija oz. 'inovacija'. 4 iframi pa je. Ne vem, ce je 5 min dela s tem (vkljucno z registracijo domene). Sej ne recem ene ideje so hude, ceprav gre za malenkosti (prodaja oglasnega prostora po 1 piksel), ampak tole je pa bolano. Poleg tega to pomoje tudi ni v skladu s politiko od Googla. Ti sicer lahko vkljucis Google iskanje v stran, ampak ne sme pa biti tvoja stran sestavljena samo iz iskanja.
WikiX
01. 12. 2009 07.53
Je Google Internet? Seveda ne, njihova zgodba je bolj podobna trenutku navdiha, ki je preletel mulce v garaži, ko je bilo navidez že vsega konec. Razidite se, nimate kaj videti, so vpili Altavista, MS Network, Yahoo in ostali velikani. Mi imamo vse, moč, denar, oblast, znanje, tehnologijo, cesarja in papeža, atomske podmornice in satelite, če hočete. Kaj so pa imeli pobči v garaži? NIČ! Čisto nič jim niso pustili, le mali plastični križni izvijač. Država je pobegnila in jih pustila v garaži, da zaustavijo bojno pošast, ki se je namenila zavladati svetu. Pustili so jih same, a ni to sramota. Tako je en pobč pomagal preživeti drugemu, da sta delala za štiri. Vsak je delal zase in še za drugega, ki mu je pomagal. Druga dva, sta počela isto, v podobni garaži. Potem so se srečali na ulici in rekli, glej, če lahko jaz pomagam tebi in ti meni, lahko midva pomagama onemu in bomo trije delali za šest, ko bo vsak pomagal vsakemu. Vendar oni ni bil sam in sta s prijateljem že delala za štiri, zato so delali, kot bi jih bilo osem. Razvili so svoja moralna načela (hm...) ter si jasno določili cilje, kaj želijo skupaj doseči. I Google, You Google, Google Earth! - vpišite to v prevajalnik, naj prevede v katerikoli jezik, da vidimo, če se bo zmotil.