Znanost in tehnologija
Oglas

Spletna trgovina, ki vam bo v pomoč

Ljubljana, 03. 07. 2013 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Spletne trgovine prevzemajo vedno večji tržni delež pri prodaji raznovrstnega blaga. Tam lahko kupimo zobno ščetko za svojega hišnega ljubljenčka, nov kavč, novo posodo, "ki kuha kar sama", ali nov pralni stroj.

Spletna trgovina - 4
Spletna trgovina - 4 FOTO:

Spletne trgovine so zanimive predvsem zaradi ugodnih cen in raznovrstne ponudbe. Ponujajo skoraj vse, kar obstaja na trgu. Izbiramo lahko med več na videz podobnimi izdelki s podobno konfiguracijo, razlika v njihovih cenah pa je lahko ogromna. Kako torej za določeno ceno izbrati prenosni ali namizni računalnik, ki bo imel vgrajene kar najboljše komponente?

V spletni trgovini www.GSracunalniki.com so za vas izdelali poseben primerjalni pregled izdelkov, s katerim vam v poplavi različnih, vendar na videz podobnih prenosnih in namiznih računalnikov pomagajo izbrati računalnik, ki vam najbolj ustreza.

V izbirnem meniju primerjalnega pregleda so prednastavljene uteži** komponent, ki pomembno pripomorejo k odzivnosti računalnika (procesor, grafična kartica, pomnilnik, trdi disk), in cene, ki dandanes igrajo vse pomembnejšo vlogo pri nakupu. S pomočjo uteži boste hitro ugotovili, da je rezultatsko primerljiv računalnik možno kupiti tudi za polovično ceno. Tudi če nimate širokega računalniškega znanja, si lahko uteži posamičnih komponent nastavite po svojih specifikacijah in željah, sistem pa vam bo glede na nastavljene uteži ponudil optimalen izbor računalnikov. 

Spletna trgovina - 2
Spletna trgovina - 2 FOTO:

Kaj in kakšno vrednost predstavljajo te uteži? 

V sistemu so shranjeni podatki vseh testov, opravljenih s programom Performance test*. Tako ima vsaka komponenta opredeljeno svojo vrednost po prej omenjenem testu, utež** pa določi vsak uporabnik sam. Sistem naredi izbor računalnikov, pri čemer se upoštevajo tako ocena s programom Performance test* kot tudi izbrane uteži. Naj vas opozorimo na to, da lahko z utežmi bistveno vplivate na končno oceno, saj lahko drsnike posameznih uteži, npr. cene, premaknete skrajno v desno, vse ostale pa pustite nekje na tretjini vrednosti. Sistem bo v končni oceni upošteval, da je glede na nastavitve drsnikov za vas najpomembnejša prav cena.

Primerjava cen
Primerjava cen FOTO:

Da bo izbira še lažja, lahko v predizboru določite količino delovnega spomina (4,8,16 GB), določite, ali želite računalnik z i3, i5, i7 ali AMD procesorjem in drugo. Vprašajte jih prek pogovora v živo Live Chat, kjer vam bo prodajalec svetoval in pomagal izbrati prenosnik glede na vaše zahteve oziroma način uporabe. 

*Performance test je program proizvajalca PassMark Software Pty Ltd. Vsak uporabnik ga lahko brezplačno prenese na svoj računalnik ter z njim preveri odzivnost svojega računalnika in vgrajenih komponent. Na spletni strani www.passmark.com so shranjena vsa dokončana testiranja. Končna ocena posamične komponente je rezultat različnih testov, ki so jih opravili različni uporabniki, in tako predstavlja izračun povprečne vrednosti več testov. 

** Uteži določajo pomembnost neke komponente za uporabnika; bolj ko utež premaknemo v desno, večjo vlogo ima ta komponenta na skupni končni rezultat.

Spletna trgovina - 1
Spletna trgovina - 1 FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3