Znanost in tehnologija

Slovenski 'virtualni' nebotičnik

Ljubljana, 17. 12. 2007 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Second Life ponuja poslovne prostore tudi 60 slovenskim podjetjem.

Futuristing tower
Futuristing tower FOTO:

Second Life osvaja tudi slovenska podjetja. Potem ko smo pred meseci dobili prvi podružnici v tem virtualnem svetu, bo Slovenija od 18. decembra imela tam tudi svoje poslovno predstavništvo, in sicer v nebotičniku z enajstimi nadstropji, imenovanem Futuristing Tower. Stavba stoji na virtualnem otoku Corporate Island, v njej pa bo svoje poslovne prostore našlo 60 slovenskih podjetij.

Futuristing Tower naj bi veliko pripomogel tudi k razpoznavnosti Slovenije
Futuristing Tower naj bi veliko pripomogel tudi k razpoznavnosti Slovenije FOTO:

V posebnih virtualnih pisarnah bo tako mogoče povezovanje in snovanje projektov ter komuniciranje, kar bo mogoče početi tudi v pritličju, kjer bo skupna loža. Družabnosti bo še bolj namenjena terasa na vrhu nebotičnika, kjer računajo, da se bodo sklenili tudi številni posli. Dodajmo, da bo za prijetno počutje "na otoku" skrbel še spletni radio.

Futuristing tower obkroža tudi nekaj posamičnih zgradb, ki so na voljo podjetjem, ki bi rada stopila v korak s časom in se pridružila tej vedno večji virtualni poslovni skupini, ter s tem razširila svoje poslovanje tudi v paralelnem svetu.

Slovenski investitorji računajo, da bo nebotičnik veliko pripomogel tudi k razpoznavnosti naše države. Tudi zato so k sodelovanju pritegnili Slovensko turistično organizacijo, ki bo promovirala slogan "I feel Slovenia", na ogled pa bosta tudi galerija fotografij in promocijski film o Sloveniji.


Dodajmo, da ima s poslovnim nebotičnikom Futuristing Tower zdaj Slovenija največ virtualnih predstavništev podjetij glede na realno državo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matic.pevec@gmail.com
22. 12. 2007 18.03
@Emzo motiš se, sedaj tudi tisti ki niso stari 18 let lahko igrajo Second life t.k. ''teen second life''. preveri na secondlife.com
Emzo
19. 12. 2007 20.36
Za uporabo Second Life moraš biti polnoleten, tako da je težko ravno za otroke. Povprečen uporabnik je star med 25 in 44 - izgleda smo vsi večni otroci :)
Apocalypse
19. 12. 2007 13.34
to je za otroke...ne pa za stare bike :) Tisti bi mogl met že kj u glavi pa vidt realn svet in ga živet ne pa tam met u navideznem otrok...
Acid
18. 12. 2007 22.46
...to je kr neki. bedni graf. umesnik, bedastočastna spletna zabavanka
matic@lipar.net
18. 12. 2007 20.03
Ma to je kt en virutalni svet ki se mu rece ''second life'' tudi jaz sem ga nekaj časa špilov, večinoma spoznavaš folk lahko maš tudi sestanke gor...in vse živo spoznavš veliko novih ljudi...s celega sveta...