Znanost in tehnologija

Slovenci najraje klikamo na novice

Ljubljana, 17. 01. 2012 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med slovenskimi spletnimi uporabniki je najbolj priljubljena kategorija novic. Mlade najbolj pritegnejo zabavne vsebine, kot so resničnostni šovi. Tiste mlade, ki se soočajo s stanovanjsko problematiko, pa področje nepremičnin.

Slovenci najraje klikamo na novice.
Slovenci najraje klikamo na novice. FOTO: Reuters

Slovenske spletne uporabnike najbolj zanima kategorija novic, je razkrila raziskava Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS). Zelo pa se razlikujejo področja zanimanja, in sicer glede na starostno skupino spletnih uporabnikov, sporoča Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ). "Iz podatkov raziskave MOSS so lepo razvidni prehodi zanimanja za posamezna področja v 'sosednjih' starostnih skupinah. Zanimanje za poslovne in finančne storitve je največje med pripadniki starostne skupine med 35 in 44 let, pri katerih je to področje na prvem mestu, v naslednji starostni skupini med 45 in 54 leti pa poslovne in finančne storitve s precej nižjim odstotkom zasedajo drugo mesto," kažejo podatki MOSS.

Po podatkih MOSS se je 79 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov v starosti med 10 in 75 let opredelilo, da jih področje novic zelo zanima ali zanima, so na SOZ zapisali v izjavi za javnost. Nadaljevali so, da sledi področje glasbe in filma, kar 70 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov ta kategorija zelo zanima ali zanima. 60 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov pa zelo zanima ali zanima vse, kar je na spletu povezano s tematiko potovanj, so še dodali.

Poleg splošnih tem so na spletu določeni tematski sklopi, ki zanimajo predvsem posamezne starostne skupine. Podatki MOSS kažejo, da se zanimanja glede na starostno skupino precej razlikujejo. Mlade pritegnejo zabavne vsebine, 18 odstotkov zelo zanimajo ali zanimajo resničnosti šovi. Mlade, ki se prvič soočajo s stanovanjskim problemom – starostna skupina med 15 in 24 let – v 24 odstotkih zelo zanima ali zanima tematika nepremičnin. "Starostno skupino med 25 in 34 let zelo zanima ali zanima tematika računalništva, posameznike med 35 in 44 let pa poslovne in finančne storitve. Starostna skupina med 45 in 54 let se zelo zanima ali zanima za tematski sklop poslovne informatike, starejše od 55 let pa zanima vse, kar je povezano z zdravjem in zdravili," so še sporočili iz SOZ.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

OPOI
21. 01. 2012 16.02
+1
še posebej na 24ur.com
titovka
18. 01. 2012 13.01
+3
to pa na držal...jaz na porno!!!!