Znanost in tehnologija

Samsung svojega paradnega konja predstavil tudi Sloveniji

Ljubljana, 03. 04. 2014 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Galaxy S5 je nov Samsungov telefon, ki ga je korejsko podjetje predstavilo tudi Sloveniji. Pravijo, da ima vse pomembne in uporabne funkcije, pri nas pa ga bo mogoče kupiti 11. aprila. Hkrati je podjetje Samsung Slovenija predstavilo še pametne ure Gear 2 in Gear Fit.

Samsung je v Ljubljani predstavil novi telefon Galaxy S5, za katerega pravi, da so ga ukrojile potrebe uporabnikov. Vodja oddelka mobilne telefonije pri Samsung Slovenija Bernard Purkat je ob tem povedal, da gre za najboljši pametni telefon na trgu, "ki združuje eleganten dizajn in vse pomembne in uporabne funkcije".

V predstavitvi so sodelovali tudi igralka Katarina Čas in pevka Tina Marinšek in nekdanji smučar Jure Košir. "Telefon s takšno kamero me ne bo pustil na cedilu v še tako temnem vzdušju med koncerti," je dejala Marinškova. Košir pa je dodal, da se mu zdi enkratno, ker lahko uporabnik med športno aktivnostjo sprejema dohodne klice in sporočila.

Galaxy S5 v beli barvi.
Galaxy S5 v beli barvi. FOTO: Samsung Slovenija

Ena najpomembnejših novosti, ki jih prinaša nov Samsungov telefon je fotoaparat s tipalom 16 milijonov točk. Nudi tudi najnaprednejšo povezljivost v LTE in WiFi omrežja. Ena od novosti pa je tudi sledilnik dejavnosti, ki beleži in uporabnikove aktivnosti in mu pomaga s povratnimi informacijami.

Galaxy S5 je tudi vodoodporen in je zaščiten proti prahu, opremljen pa je tudi s senzorjem za prstne odtise in tako omogoča biometrično zaščito. Če je baterija že skoraj prazna, pa uporabnik lahko vklopi varčni način, s katerim zaslon postane črno-bel, izklopijo pa se vse nepotrebne funkcije, kar pomeni, da je tako mogoče telefon dalj časa.

V Sloveniji bo telefon v črni in beli barvi od 11. aprila dalje, v modri in zlati barvi pa nekoliko kasneje.

Kmalu na voljo tudi pametne ure

Prvič je bila danes v Sloveniji predstavljena tudi nova generacija pametnih ur Gear 2 in Gear 2 Neo. Kamero ima Gear 2 vgrajeno v ohišje, zaradi česar je še tanjši. Paščki bodo na voljo v črni, zlatorjavi in oranžni barvi, paščki za Gear 2 Neo pa bodo na voljo v črni, kavno-sivi in oranžni barvi.

Gear 2
Gear 2 FOTO: Samsung Slovenija

Obe uri omogočata sprejem in zavrnitev dohodnih klicev ter sporočil. Z njima je mogoče nadzirati tudi elektronske naprave kot je na primer televizor. Mogoče ju je povezati tudi s celo paleto Samsungovih naprav. Nov dodatek je tudi samostojen predvajalnik glasbe z Bluetooth slušalkami, zato lahko uporabniki pustijo svoj pametni telefon doma in na poti uživajo v svoji priljubljeni glasbi, napravi pa je mogoče uporabljati tudi kot osebna trenerja, saj lahko merita srčni utrip.

Tudi Samsung Gear Fit omogoča sprejemanje dohodnih klicev, sporočil in elektronske pošte. Omogoča tudi uporabo alarma, planerja in drugih aplikacij. Paščki so na voljo v treh barvah: črna, oranžna in siva in jih je mogoče tudi zamenjati. Galaxy Gear 2, Galaxy Gear 2 Neo in Gear Fit bo mogoče pri nas kupiti od 11. aprila 2014.

Gear Fit
Gear Fit FOTO: Samsung Slovenija
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ServerAUTOMATIC
06. 04. 2014 14.31
-3
Jaz bom počakal na ugoden nakup.
hansola
06. 04. 2014 12.36
+1
Torej, združili so vse prednosti Xperie Z?
Lotus12
04. 04. 2014 05.55
+4
Js mam nokio 3310..
Lucipin
04. 04. 2014 17.35
+1
Koga to briga ker ti maš Nokio staro ko zemlja..