LJ
Weather
-5° | -12°

 

Pozor, goljufi na spletu

Lenart Rudel je po spletu iskal fotoaparat, sicer vreden okoli 800 evrov. Ko je našel aparat z vso dodatno opremo, računi in garancijo za 500 evrov manj, je bil začuden.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nalagam..
Iz 24UR: Prevare na spletu


Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
Ja =bi ga, jaz sem tud že v Hong Kong poslal enemu scamerju slabih 1000€ za neke mobitele in vse izgubil, pa kaj, iz napak se učimo.
Samo kaj je 1000€, lahko bi bilo huje, a ne? ;)

 
Glede na frekvenco člankov v rubiriki IT, bi človek sklepal, da je 24 ur še v srednjem veku!!!
Die_Gottesliebe 06.09.2008 22:34:06
Davek na budale...
 
I am Michael Havelka Sales Manager at EMA-Electronics Ltd.

Your order:
1 x CANON EOS-1Ds Mark II
Sub-Total: 1,902.60 EUR
Flat Rate(Best Way): 3.17 EUR
Total: 1,905.77 EUR = £1,515.00 GBP

As part of our special offers, EMA-Electronics Ltd. will cover all
shipping costs and shipping insurance for all orders no matter where
you want them to be shipped. Shipping is made via UPS.

All the products you see on the website are brand new and come in
their original boxes.
They come with one year of internation warranty which is under the
name of our company.

For orders under £2,000.00 GBP payment is made via UPS Holding System.

UPS Holding System:
1 - Before receiving your payment, for your insurance, we will
deliver the products at UPS and you will be provided a tracking
number.
2 - The UPS will keep your products in hold until we receive your payment.
3 - After you receive your UPS Label you must send the payment via
MoneyGram to EMA-Electronics Ltd. Sales Manager.
4 - Your products will arrive in 2 days after payment is confirmed.

Please reply to this email if you want to proceed with your order and
we will deliver your products at UPS.

We hope to hear from you soon.

Sincerely,
Michael Havelka
www.ema-electronics.com
lolek@hotmail.com 06.09.2008 14:59:39
Ne vidim, da bi šlo za kakršno koli goljufijo. Pač možak se je odločil odšteti več denarja kot bi lahko. Olitno ga ima, ali pa rad zapravlja na veliko. Dokaz je ta, da se ni prej pozanimal koliko isti izdelek stane drugje. In, da se mu 800€ za fotoaparat ni zdelo že prej preveč.
lolek@hotmail.com 06.09.2008 14:56:10
Ne razumem zakaj narod hoče biti tako komot in len, da se mu ne da iti v trgovine in napraviti nakup.
Sicer pa vsak ve koliko je pripravljen plačati za določeno stvar. Cena ni neko merilo za kvaliteto.
 
mojemnenje 06.09.2008 11:14:11
Ja tukaj smo bili še najbolj prevarani mi, ker smo si prispevek sploh ogledali.
 
jest tud ne stekam..kje je tukaj kdo koga prevaral?!?
 
kak pa je to možno
 
fiction@fiction.si 06.09.2008 03:01:43
Ok, kje tocno je bil dokaz za to, da je slo za prevaro? Ker je bil fotoaparat 500 EUR cenejsi? Ker je nekdo registriral .co.cc domeno? Ne bi rekel, ce bi tip res nekaj kupil in potem ne dobil blaga. Ali pa ce bi to naredili
"raziskovalni novinarji". Kdorkoli lahko registrira domeno
AirCargo-whatever. Torej tudi ce je nekdo to naredil,
to ne pomeni, da je slo za phising stran (in je delala vtis
tiste angleske). Ce se ne motim je bil celo layout tiste
druge strani vizualno drugacen. Ok Anglezi svarijo
pred podjetji s podobnim imenom. Ampak to ne pomeni nic. To je kot ce bi rekel: Mercator svari, da v Avstriji
obstaja podjetje Mercator, ki pa dejansko ni stacuna.
Več komentarjev