Znanost in tehnologija

Novinarji 24UR na družabnih omrežjih

Ljubljana, 05. 10. 2011 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oddaja 24UR je že več kot 15 let okno v svet preverjenih informacij. A svet se vrti vedno hitreje, zato tudi uredništvo 24ur vse bolj živi na vedno več platformah, kjer se lahko skozi ves dan srečujete.

Twitter 24UR
Twitter 24UR FOTO: POP TV

24UR je zagotovo generator novic, ki morajo takoj in zdaj najti svojo pot do ljudi. Vedno več novinarjev medijske hiše PRO PLUS se pridružuje družabnim omrežjem na različnih platformah ter izkorišča njihove neštete možnosti za hitro razširjanje aktualnih informacij. Zadnjih nekaj let tudi preko informacijskih avtocest – družabnih omrežij Facebook in Twitter.

Uredništvo 24UR s pomočjo Twitterja v živo sporoča bistvene informacije z mesta dogodka, ki jih tekom dne obogatijo z zgodbami iz zakulisja, informacijami iz prve roke, nadgradijo in objavijo v osrednji dnevno-informativni oddaji. ''Pri objavi in zbiranju informacij uporabljamo enake profesionalne in etične standarde, kot veljajo za novinarsko delo na katerikoli platformi. Upoštevamo načela točnosti, resničnosti, transparentnosti in neodvisnosti. Novinarji 24UR, ki delajo na terenu, twite opremijo s fotografijami, zvočnimi ali video posnetki. Z učinkovito nadgradnjo družabnih omrežij želimo stopiti še v intenzivnejši stik z gledalci, ki bodo vzajemno preko njih in naše osrednje oddaje deležni še več ekskluzivnih zgodb,'' je povedala urednica informativnega programa 24UR Špela Šipek.

Facebook 24UR
Facebook 24UR FOTO: POP TV

Na ta način bo komunikacija na 24UR postala še bolj dvosmerna. Okrepljeni profili novinarjev so lahko tudi mesto za izmenjavo informacij z njimi ter spremljanje aktualnih novic, zgodb v nastajanju in spremljanje odzivov obiskovalcev.

Facebook in Twitter sta medija, preko katerega lahko našim novinarjem sami neposredno pošiljate informacije, podatke, namige, slike, za katerimi sledi dobra zgodba. Skrita krivica. Nečedni posel. Zabava. Enkratno naključje, ki ste mu bili priča in si zasluži pozornost novinarjev ter širše slovenske javnosti. Želite opozoriti na dogodke, ki si po vašem mnenju zaslužijo pozornost gledalcev 24UR? Bi radi sledili zgodbam od začetka do konca? Postanite prijatelji novinarjev, sledite jim na različnih družabnih omrežjih in bodite ažurno obveščeni o vseh novostih doma in po svetu!

Na Twitterju lahko spremljate: Evo Kobe, Denisa Oštirja, Katjo Šeruga, Bojano Ksela, Martina Tomažina, Jureta Bračka, Miho KranjcaTanjo Volmut, Vesno Ćurković, Karmelino Husejnovič, Jureta Brankoviča in Matejo Ropoša.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milan Koleznik
05. 10. 2011 19.47
gospa Šipek,res bi morali objavljati več novic iz naše domovine,manj novic tujih pevcev in igralcev,,ki nas maj zanima,novic je ogromno,tu niste hitri in enakopravni opciji politike,tu opazimo pri nekaterih novinarjih ob enih ,pa še bi se dalo naštevati , novinar naj bi bil vsestranski ,hiter in enakopraven ,z novicami pa ste res veliko zadaj dan in ure.
celjskaKurva
05. 10. 2011 18.09
"Upoštevamo načela točnosti, resničnosti, transparentnosti in neodvisnosti." ... pa še šala za jutri ...
tinetone
05. 10. 2011 18.09
"...Oddaja 24UR je že več kot 15 let okno v svet preverjenih informacij..." aha preverjenih in preverljivih...
krenmofo
05. 10. 2011 17.53
"24UR je zagotovo generator novic, ki morajo takoj in zdaj najti svojo pot do ljudi."... ...ta stavek lahko objavite kot šalo dneva!!!