Znanost in tehnologija

Novi Garminovi pametni telefoni

New York, 11. 02. 2009 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Proizvajalec naprav s satelitskim navigacijskim sistemom Garmin bo skupaj s tajvanskimi partnerji začel proizvajati pametne telefone. Prvi model bo na tržišče prišel junija.

Telefon Garmin
Telefon Garmin FOTO:

Eden od največjih svetovnih proizvajalcev naprav s satelitskim navigacijskim sistemom (GPS) Garmin je sklenil strateško partnerstvo s tajvanskim podjetjem Asustek Computer, in sicer z namenom pod skupno blagovno znamko razvijati in proizvajati pametne mobilne telefone.

Prva naprava, poimenovana bo garmin-asus nuvifone G60, bo predstavljena sredi februarja na svetovnem kongresu mobilne telefonije v Barceloni, trgovcem pa naj bi jo začeli dobavljati do 30. junija. Skupaj z njo naj bi predstavili še eno napravo, letos pa še druge.

Garmin je že pred enim letom, kot je znano, najavil svoj vstop na področje mobilne telefonije. Analitiki ta korak ocenjujejo kot zelo pomemben, saj mobilni telefoni z lokacijskimi storitvami vse bolj posegajo na trg klasičnih navigacijskih naprav.

Ameriški Garmin in Asustek sta omenjeni telefon razvijala več kot eno leto. Pri tem sta se odločila za partnerstvo, ker naj bi na ta način povečala proizvodno zmogljivost in čas, potreben za uvedbo novih izdelkov na trg. Podjetji si bosta delili dobiček od prodaje mobilnikov in razvojne stroške, vsako pa bo odgovorno za distribucijo naprav na svojih trgih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edson
17. 02. 2009 13.25
Zakaj bi pa morali vsi vse imet. Kdor ga želi, naj si ga kupi! :)
MultiM
11. 02. 2009 08.56
deco ku butast odg.
Aleš Vrabi?
11. 02. 2009 08.51
"Ameriški Garmin in Asustek sta omenjeni telefon razvijala več kot eno leto. Pri tem sta se odločila za partnerstvo, ker naj bi na ta način POVEČALA proizvodno zmogljivost in ČAS, POTREBEN ZA UVEDBO NOVIH IZDELKOV NA TRG". Malo hecno, da bi podjetje želel podaljšati čas? Kaki lektor bi kdaj prav prišel :)
deco20
11. 02. 2009 08.46
kam hitiste s to tehnologijo če ljudje nimajo dnarja niti za preživet!