Znanost in tehnologija

Na Google+ dominira lastnik Facebooka

Washington, 06. 07. 2011 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Google je lansiral svoje socialno omrežje, ki pa je še v beta različici in ni odprto za vse spletne uporabnike, temveč le za izbrane. Zanimivo pa je, da je med njimi najbolj dominanten Mark Zuckerberg.

Lastnik in ustanovitelj Facebooka
Lastnik in ustanovitelj Facebooka FOTO: pacificcoastnews.com

Težko je bolje opisati dominanco, kot jo prikazuje naslednji prispevek. Na socialnem omrežju Google+ ima namreč največ "sledilcev" Mark Zuckerberg, ustanovitelj rivalskega Facebooka. Zuckerbergov profil je v le nekaj dneh začelo slediti več kot 21.000 ljudi, Googlova šefa Larry Page in Sergey Brin pa za njim zaostajata. Prvi ima namreč več kot tretjino manj sledilcev.

Google in Facebook še nista potrdila, da je Zuckerbergov profil res njegov, vendar pa so s tem profilom povezani tudi številni vodilni v Facebooku, vključno z vodjo oddelka za tehnologije Bretom Taylorjem in produktnim vodjem Samom Lessinom. Sam tudi še ni ničesar objavil, v svojem opisu pa je napisal le: "Ustvarjam stvari".

Vendar pa ta fenomen verjetno ne bo več prisoten, ko bo Google+ na voljo za vse uporabnike spleta. Zdaj je namreč dostopen le za izbrane ljudi, ki dobijo povabilo, da se pridružijo socialnemu omrežju.

Tako kot na Twitterju in Facebooku bodo slavni svoj šarm širili tudi prek Google+. Lady Gaga, Justin Biber, Eminem in mnogi politiki so že prisotni, vse pa bo seveda odvisno od Googla in njegovega pristopa do socialnega omrežja.

Google+ je za zdaj še v beta različici, kar pomeni, da novih vabil za članstvo še ni. Samo nekaj ur po lansiranju omrežja so se v Googlu odločili, da zaprejo vabila, s čimer so želeli zagotoviti stabilnost sistema, mnogi spletni uporabniki pa že nadobudno čakajo, da se mu pridružijo, in zanimivo bo videti, če lahko izpodrine svoja največja že omenjena rivala.

Do podatkov, ki jih uporabniki delijo s svojimi prijatelji na socialnih omrežjih, bi se želele dokopati mnoge multinacionalke, kot so Microsoft, Google in Apple, saj na podlagi le-teh lahko lažje izberejo prave oglase za uporabnike. Analitik Ray Valdes, ki dela za Gartner Research, je dejal, da se vojna za prihodnost spleta skriva prav v socialnih omrežjih. Tako ima Facebook največji načrt povezav med ljudmi. Za zdaj v Google+ ni mogoče prenesti povezav, ki so si jih uporabniki ustvarili na Facebooku.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Whitebeard
12. 07. 2011 15.28
Svobodni, resno si preberi zgodovino googla.
Follow me
07. 07. 2011 21.00
Jaz trenutno že testiram google moram rečt da ni tako otročji kot facebook in upam da ostane na tem nivoju. @Svobodni Preberi si zgodovino googla.
Svobodni
06. 07. 2011 22.21
Še zdaj ne verjamem, da je facebook naredil en sam človek. In da so google ustanovili trije študenti, ki je ena njihova mama vzela kredit za home server, seveda na začetku.
Martian
06. 07. 2011 12.00
hehe..tale Zuck je pa dokazal da je za štose...pridruži se tistim,ki mu grozijo da mu bodo "ubili" facebook..heh