Znanost in tehnologija

Kranjski laboratorij prihodnosti

Kranj, 11. 06. 2009 05.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

OpenLab je prostor, ki nudi ustvarjalno okolje za mlade, promocijo novih tehnologij in interdisciplinarno povezovanje na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

V Kranju, na Koroški cesti 19, je ljubljanska Fakulteta za elekrotehniko, ki praznuje 90-letnico obstoja, odprla moderne prostore OpenLab. Gre za projekt, ki ga podpirajo visokotehnološka slovenska podjetja, mladim pa želijo ponuditi ustvarjalno okolje in jih spodbuditi k tvorjenju interdisciplinarnih znanj in kreativnih, sposobnih kadrov za globalno uspešna podjetja.

Predstavitev enega izmed inovativnih projektov OpenLaba.
Predstavitev enega izmed inovativnih projektov OpenLaba. FOTO: www.openlab.si

V prostorih v središču Kranja je tako ves čas na voljo elektrotehniški inštrumentarij, kamor spada vse od funkcijski generatorjev, osciloskopov do spajkalnikov, zmogljivi računalniki in strežniki, sodobna komunikacijska oprema ter multimedijski laboratorij s profesionalnimi kamerami in opremo za montažo.

Laboratorij OpenLab želi nuditi ustvarjalno in spodbudno okolje za mlade, promovirati nove tehnologije, omogočiti interdisciplinarno povezovanje in postati multimedijsko zbirališče za mlade.

Prostor prihodnosti, s tem sloganom se ponaša OpenLab, sta ob otvoritvi med drugim popestrili demonstraciji iluzije globine in prostora v virtualnem okolju s pomočjo infrardeče kamere ter na nedavni NFC konferenci v Monacu nagrajena raziskovalna ideja Klemna Peternela Touch to Communicate, ki povezuje tehnologijo NFC (Near Field Communication) z modernimi telekomunikacijskimi omrežji naslednje generacije in lajša uporabo komunikacijskih storitev.

Podrobnosti o zanimivem projektu v Kranju si lahko preberete na spletnem naslovu www.openlab.si.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Enki
11. 06. 2009 09.03
Laboratorij se nahaja zraven Gimnazije, v eni od treh novih "kock"
motorist
11. 06. 2009 08.28
Dobr da so napisal kje v Kranju to sploh je