Znanost in tehnologija

Google za zaščito Zemlje

Mountain View, 23. 04. 2008 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Google z novo aplikacijo Earth Outreach opozarja na globalne in ekološke težave, ki pestijo Zemljane.

Google je pred kratkim predstavil iniciativo Google Earth Outreach. Z njo želi pri uporabi zemljevidov in satelitskih posnetkov pomagati neprofitnim organizacijam, ki lahko s pomočjo Google Eartha lažje predstavljajo svoje delo in ga približajo uporabnikom.

Google Earth Outreach med drugim opozarja na dogajanje v Darfurju.
Google Earth Outreach med drugim opozarja na dogajanje v Darfurju. FOTO:

Nov program poleg različnih zemljevidov prikazuje okoljske težave, kot so na primer krčenje amazonskega gozda, ogrožene vrste in področja brez pitne vode.

Google Earth Outreach tako že nekaj časa na primer uporablja U.S. Holocaust Memorial Museum, ki s pomočjo aplikacije opozarja na grozodejstva, ki se dogajajo v Darfurju. Na zemljevidih in satelitskih posnetkih so ikone, ki ponazarjajo uničene vasi. S klikom lahko uporabnik pridobi informacije o posamezni vasi in napotke, kako lahko pripomore k reševanju krize.

Pod sekcijo globalna ozaveščenost (Global Awareness) se doslej nahaja 15 različnih področij, ki imajo na tisoče podkategorij. Te ustvarjajo posamezniki in predvsem humanitarne organizacije iz vsega sveta. Med njimi sta na primer tudi okoljevarstveni program Združenih narodov (UN Environmental Program) in Jane Googall Institute, ki s pomočjo aplikacije opozarjata na opustošenost afriških gozdov in ogroženost tamkajšnjih šimpanzov.

Google najbolj cenjena blagovna znamka

Google tudi s pomočjo akcij, kot je osveščevalna Earth Outreach, skrbi za svoj dober imidž. Zato ni presenečenje, da velja za eno najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na svetu. Družba Millward Brown Optimor je objavila raziskavo, da je Google po vrednosti tržne znamke na prvem mestu. Vrednost njegove blagovne znamke ocenjujejo kar na dobrih 86 milijard dolarjev in je krepko (za 15 milijard dolarjev) prehitel Microsoft, ki je na 3. mestu za podjetjem General Electric.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fmunih@email.si
25. 04. 2008 18.25
Če odmislimo škodo, ki jo bo na zdravje ljudi povzročil Chemtraili, kot "Stratosferično Welsbachovo nasičevanje za zmanjševanje globalnega segrevanja", trenutno ne obstajajo rešitve, ki bi glede na surovinsko bazo, lahko zmanjšale nastank oglikovega dioksida. Obstaja pa upanje, da se z enotno teorijo polja najde rešitev anihilacije pozitronija v neomejenih količinah. Potem bo svet vstopil v ero 100 odstotne izrabe mase, kot energije. Do takrat pa bomo lezli v vedno večje zasičenje atmosfere z CO2, dobo tveganega kmetovanja, nagle rasti cen prehrane in nastajanja strahovitih tornadov!