Znanost in tehnologija

Google za izgubljene voznike

San Francisco, 12. 11. 2007 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Google bo na ameriških bencinskih črpalkah ponujal posebne zemljevide in napoveduje nekatere druge novosti.

Zemljevidi bodo dostopni prek zaslonov na ameriških bencinskih črpalkah
Zemljevidi bodo dostopni prek zaslonov na ameriških bencinskih črpalkah FOTO:

Vozniki s težavami pri iskanju prave poti po cestah v ZDA si bodo lahko pomagali z zemljevidi Googlea. Zemljevidi bodo dostopni prek zaslonov, vgrajenih na avtomatih na bencinskih črpalkah, je najavil ameriški proizvajalec opreme za bencinske črpalke Gilbarco Veeder-Root.

Uporabnikom bodo z omenjeno storitvijo, ki naj bi uvodoma zaživela na okrog 3500 bencinskih črpalkah po ZDA, na voljo zemljevidi in tudi drugi podatki, na primer o bližnjih hotelih, restavracijah in bolnicah, za njihovo ažurnost pa bo skrbela internetna povezava.

Vozniki zaenkrat sicer ne bodo mogli preprosto vtipkati naslova destinacije, do katere želijo priti, temveč bodo morali označiti točke na zemljevidu ali s seznamov izbrati destinacije, kot so restavracije, znamenitosti .... Poleg tega bo mogoče pridobljene potovalne načrte tudi natisniti in jih vzeti s seboj, pojasnjujejo v Gilbarcu.

Tudi spletno mreženje in telefonija

google telefon
google telefon FOTO:

Zemljevidi na bencinskih črpalkah so le ena izmed novosti, ki jih je Google predstavil v zadnjem času. S projektom enotnega programskega vmesnika OpenSocial so napovedali svojo prisotnost na področju spletnih aplikacij, namenjenim omrežjem za druženje.

Pri Googleu pripravljajo tudi predstavitev nove platforme za mobilne aplikacije, poimenovane Android. Ta naj bi uporabnikom na prijazen način pripeljala internet v mobilni telefon, so prepričani v vodstvu Googlea. Google sicer nima načrtov z razvojem popolnoma lastnih mobilnikov, računajo pa, da bi njihovo aplikacijo lahko uporabljali številni proizvajalci. Zaenkrat v projektu sodeluje 34 različnih podjetij.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.