Znanost in tehnologija

Estonija v Second Lifeu

Tallinn, 11. 12. 2007 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Estonija je odprla veleposlaništvo v vse bolj priljubljenem virtualnem svetu Second Lifeu.

Estonija je tretja država, ki se je z veleposlaništvom priključila Second Lifeu in tako sledila Maldivom in Švedski, ki sta letos že odprli svoj “diplomatski otok“. Baltska država načrtuje, da bo v virtualnem svetu prirerajala različne novinarske konference, predavanja in razstave.

Estonija ima s svojim virtualnim veleposlaništvom velike načrte
Estonija ima s svojim virtualnim veleposlaništvom velike načrte FOTO:

Prvo predavanje načrtujejo januarja 2008, ko naj bi v Second Lifeu na temo “Nazaj v prihodnost“ predaval estonski veleposlanik v Veliki Britaniji. Napovedujejo tudi posebno umetniško razstavo estonskega slikarstva.

Priljubljenost Second Lifea kot alternativnega okolja za komunikacijo in interakcijo hitro narašča, zato smo se odločili odpreti virtualno veleposlaništvo,“ je dejal zunanji minister Estonije Urmas Paet. Estonska vlada pričakuje zelo dober odziv in dodatno promocijo v sklopu proslavljanj 90-letnice države. Estonija namerava tudi postaviti informacijsko točko za države, kjer nima svojih predstavništev.

Second Life je od leta 2003, ko ga je vzpostavilo podjetje Linden Labs s sedežem v San Franciscu, pritegnil že blizu 10 milijonov uporabnikov, za svoja predstavništva v virtualnem svetu pa se odloča tudi vse več držav. Tako naj bi Maldivom, Švedski in Estoniji s svojimi misijami v Second Lifeu kmalu sledile še Malta, Filipini in Makedonija.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apocalypse
17. 12. 2007 08.12
barhanger ...se strinjam s teboj....še tisti čas ko ima človek prosto, še takrat gre na računalnik pa bulji v ta "svet" Ko bi se le zavedli kako kratko je življenje in da je škoda vsakega trenutka ki ga porabimo na tak način. Res žalostno.
Trapist
15. 12. 2007 03.29
Ne rečem, da ni možnosti za zaslužek, ampak preživet še prosto polovico dneva za računalnikom, je pa malo preveč. Kmalu bomo imeli še USB port v zatilju, pa bo tipkovnica in miška povsem odveč. Ljudje, pojdite raje v (pravo) naravo.
bysaRD
12. 12. 2007 12.17
mad_maxm: kaj pa bi ti rad? komuniciral s 15 letniki, ki mislijo da so požrli že vso pamet sveta?? prosim te no.
Metalm
11. 12. 2007 21.54
Zanimivo.... No SL je 98% adut only, lol :/