Znanost in tehnologija

Bo Twitter postal spletni televizijski program?

San Francisco, 26. 07. 2012 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Twitter naj bi se poigraval z idejo, da bi prenašal izvirne televizijske vsebine. Sodeloval naj bi že z nekaterimi hollywoodskimi producenti, prav tako pa naj bi idejo že predstavil nekaterim oglaševalcem.

Twitter
Twitter FOTO: Reuters

Twitterju za razliko od Facebooka za vrat še ne dihajo delničarji in tako si lahko privošči veliko več tveganja in eksperimentiranja. Med najbolj zanimivimi informacijami o prihodnjih podvigih Twitterja je zagotovo ta, da bi lahko to priljubljeno družbeno omrežje postalo nekakšen televizijski program.

Krožijo namreč informacije, da Twitter že sodeluje z nekaterimi hollywoodskimi producenti, saj želi predvajati izvirne oddaje, ki bi bile kot tiste na televiziji, le da bi jih uporabniki spremljali prek Twitterja. Šlo naj bi za več oddaj, As Week pa poroča, da bi prva od teh luč sveta lahko ugledala že letos. Twitter naj bi idejo že predstavil nekaterim oglaševalcem.

Uradne potrditve teh informacij s strani Twitterja ni, saj so pristojni na tem družbenem omrežju odgovorili le z: "Ne komentiramo."

Vseeno je v zraku kar nekaj navdušenja. Pri Telegraphu tako pišejo, da Twitter postaja to, kar je bilo od njega pričakovano že dlje časa – medijska družba. Twitter je sicer del medijskega sveta že zaradi možnosti uporabe oznak. Tako številne televizije med predvajanjem oddaj v spodnjem delu zaslona kažejo komentarje, ki so jih glede njihove oddaje na Twitterju zapisali gledalci. Pri nas smo denimo tako lahko med predvolilnimi soočenji na POP TV na zaslonu spremljali komentarje na Twitterju, ki so vsebovali oznako #soocenje.

Telegraph sicer piše, da bi bil takšen projekt za Twitter novo, razburljivo poglavje, saj bi lahko sam poskrbel za oddaje, o katerih bi uporabniki nato govorili na družbenem omrežju. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tadej Bu?ar
03. 08. 2012 14.41
+1
In potem bi zopet pisalo "V vaši državi tega ni možno predvajati". Če ni to največja sramota tega planeta :S
nik500
29. 07. 2012 08.40
-1
Apple kupuje twitter.....
BlackLotuss
27. 07. 2012 00.10
+0
Torej, 24ur, topla voda ponovno.
McMxL
28. 07. 2012 13.28
+0
Kak ste eni pametni ej...Tukaj na portalu čakaš, da se novinarji zmotijo oziroma nekaj narobe napišejo, ti pa takoj po njih... Pa da se ti ljubi... lol...Verjetno ti to neprestano popravljanje novinarjev dvigne ego.. Kaj v življenju nisi nič naredil iz sebe, da se rabiš dokazovati ?!??
littleSister
30. 07. 2012 06.39
tr00-l. Poglej, oni so novinarji. Nimajo kej "bedarij" pisat.