Znanost in tehnologija

Ali veste, kaj je 'ekosistem domače zabave'?

Maribor, 03. 07. 2012 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prestavljanje televizijskih programov s preprosto kretnjo ali z govorom ni več problem, daljinec bo postal zgodovina, pravijo predstavniki Samsunga, ki so v Mariboru predstavili 'Samsungov ekosistem domače zabave'.

Obiskovalci so z zanimanjem preizkusili najnovejše Samsungove izdelke.
Obiskovalci so z zanimanjem preizkusili najnovejše Samsungove izdelke. FOTO: Bojan Stepančič

Si predstavljate, da sedite v udobnem objemu svojega naslanjača in menjavate televizijske programe z zamahom z roko ali pa kar s svojim glasom? Kar se nam je še pred nekaj leti zdela prava znanstvena fantastika, je danes resničnost.

Slednje s svojimi najnovejšimi izdelki dokazuje podjetje Samsung, ki je razvilo tako imenovani ekosistem domače zabave. Gre pravzaprav za medsebojno povezovanje vseh njihovih digitalnih naprav v vašem domu. Kot so nam ponazorili njihovi predstavniki, lahko na primer uporabniki preko tabličnih računalnikov upravljajo svoje televizorje, ki so opremljeni s številnimi uporabnimi aplikacijami, prav tako pa se lahko nanj povežejo preko svojih pametnih telefonov. Nova serija 7 in 8 televizorjev omogoča celo upravljanje z glasom in kretnjami z rokami. Televizijski daljinec postaja zgodovina, pravijo.

Izvršni direktor Samsung Electronics Austria, Shangho Jo, in direktor Big Bang Slovenia, Aleš Ponikvar, sta na otvoritvi prerezala slavnostni trak.
Izvršni direktor Samsung Electronics Austria, Shangho Jo, in direktor Big Bang Slovenia, Aleš Ponikvar, sta na otvoritvi prerezala slavnostni trak. FOTO: Bojan Stepančič

Samsungov ekosistem domače zabave ter načine, na katere se naprave medsebojno povezujejo znotraj digitalnega doma, so predstavniki podjetja širni Sloveniji predstavili v trgovskem centru Europark v Mariboru, kjer so znotraj trgovine Big Bang odprli nov tehnološki center Samsung. Obiskovalci so lahko med drugim v roke prijeli in preizkusili novi Samsung GALAXY S III, različne Samsungove tablice, avdio naprave, predvajalnike in seveda tudi nove televizorje. 

Izvršni direktor Samsung Electronics Austria, Shangho Jo, je posebej za to priložnost dejal, da so našli nov dom, kjer bodo na enem mestu lahko predstavljali najbolj inovativne izdelke in tehnologije ter prikazali polno moč Samsunga. »Prepričani smo, da je Slovenija popolno okolje za takšno potezo, na kar nakazujejo tudi prepričljivi rezultati hitro rastočega in razvijajočega se slovenskega trga. Za nas je to odlična priložnost, da svetu pokažemo kakovost Samsungovih izdelkov v najboljši luči,« je še povedal Shangho Jo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Audy
04. 07. 2012 22.00
+3
Si predstavljate da sredi najbolj napete akcije nogometne tekme zaradi razburjenja zamenjate kanal?? Vržem tak tv skozi okno takoj.
Ramzess
05. 07. 2012 11.56
+1
He he, to je hec ja, je pa verbalni način že boljši.
I G N O R A N T
03. 07. 2012 20.36
+11
Kaj moaras narediti ce zelis gledati erotiko?
novocaine
03. 07. 2012 10.51
+6
Cool, Samsung ma res hude nove produkte!
Tadej Bu?ar
03. 07. 2012 02.59
+7
Kadar grem gledat tv, mobilca vedno pustim v drugi sobi da mam mir. To potem ni zame :)
hansola
02. 07. 2012 20.11
+14
Xbox Kinect, nato Apple TV. Oba sistema stara že 4 leta. Samsung (kot vedno) odkriva toplo vodo.
dreko123
02. 07. 2012 21.00
+4
ne vem kje si spet apple našel... tako kot samsung tudi apple zopet krade ideje in posnema za drugimi... :))
cebelar123
03. 07. 2012 08.15
+13
Torej je inovator Microsoft, zanimivo enako kot pri tablici. Seveda to s časoma ljudje pozabijo in okurcajo MSa kako je krado applu.