Znanost in tehnologija

3D zasloni tudi na mobilnikih

Tokio, 13. 04. 2010 03.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Japonci napovedujejo, da bodo še letos začeli s proizvodnjo 3D zaslonov za mobilne telefone in druge prenosne naprave, ki ne zahtevajo uporabe posebnih očal.

Japonski elektronski gigant ocenjuje, da povpraševanje po tridimenzionalnem formatu ne bo omejeno samo na gledanje filmov v kinodvoranah ali v domačem kinu, temveč da bodo prav kmalu uporabniki želeli 3D doživetja tudi na različnih prenosnih napravah, v prvi vrsti seveda na mobilnih telefonih.

Za 3D doživetje na telefonih in podobnih napravah ne bo treba nositi posebnih očal, vendar bo potrebne kar nekaj pazljivosti in skoncentriranosti, da bodo imetniki nove tehnologije zadeli pravi vidni kot in se izognili zamegljenosti.
Za 3D doživetje na telefonih in podobnih napravah ne bo treba nositi posebnih očal, vendar bo potrebne kar nekaj pazljivosti in skoncentriranosti, da bodo imetniki nove tehnologije zadeli pravi vidni kot in se izognili zamegljenosti. FOTO:

Sharp, ki je za Samsungom, Sonyjem in podjetjem LG četrti največji proizvajalec LCD zaslonov na svetu, je že pred leti sicer proizvedel nekaj mobilnih telefonov in računalnikov s 3D zasloni, za katere ni bilo potrebno uporabljati posebnih očal, toda prototipi niso nikoli prišli do kupcev. Razlog je bil v velikosti, slabi osvetlitvi in pomanjkanju vsebin v 3D tehnologiji.

Zdaj so razmere seveda popolnoma drugačne, Sharp je medtem razvil tudi tanjše in boljše 3D zaslone, ki imajo tudi veliko boljšo ločljivost. "2D obdobje se končuje, nova tehnologija se bo počasi iz kina preselila v domove, od tam pa zagotovo na različne prenosne naprave, " pravi Yoshisuka Hasigawa, vodja Sharpove proizvodnje LCD ekranov.

Sharp naj bi mobilne telefone s 3D zasloni izdelal že v letu 2010.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baphomet.
13. 04. 2010 19.11
3d se na televiziji nima pravega ucinka, ker je televizija premajhna. na telefonu pa sploh ucinka ne bo nobenega.