Znanost in tehnologija

3D tehnologija bo najmočnejša v igralništvu

Ljubljana, 17. 03. 2010 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prihodnost igranja videoigric je gotovo v 3D tehniki. Tako vsaj trdijo nekateri srečneži, ki so lahko preizkusili Nvidia 3DTV Play.

God of War III
God of War III FOTO: arhiv proizvajalca

Že od začetka tega leta se zdi, da se tehnološki svet vrti bolj ali manj samo okoli tabličnih računalnikov in 3D televizije. Slednja je predvsem popularna zaradi filma Avatar, a je težko napovedati kdaj, če sploh, se bo zgodil preboj 3D filmov na male zaslone.

Povsem drugačna pa je zgodba kar se tiče 3D igralništva. Nvidia 3DTV Play, naprava, ki omogoča povezavo med NVIDIA GeForce GPU grafičnim procesorjem s 3DTV preko HDMI 1.4 vhoda, je sedaj na voljo ljubiteljem računalniških igric.

Vsi ponudniki igralnih konzol že napovedujejo nadgradnje, ki bodo omogočale 3D, proizvajalci igric pa nove igrice že prilagajajo 3D načinu igranja. In prve kritike tovrstnega igranja so pozitivne. Edina slaba stran so dokaj visoke cene, za katere pa lahko pričakujemo, da bodo sčasoma padle.

Trenutne 3D igre so predvsem pogled v prihodnost, ki nakazujejo, v katero smer se bo razvijalo igralništvo, zanimivo pa bo tudi videti, kam bo 3D ponesel projekte kot sta Natal in Skinput. Vsekakor pa je prihodnost igranja računalniških igric v 3D tehniki.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Audy
17. 03. 2010 17.42
Edimensional ima to tehnologijo že 5 let.