Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Groza v Nemčiji – za krzno brutalno pobijajo pse!

K.Š.
15. 12. 2011 08.10
36

Evropski zaščitniki pravic živali so v šoku ... Za potrebe krznarske industrije namreč nekateri mučijo in pobijajo pse in mačke. Nov primer se je pred nekaj dnevi zgodil v Nemčiji.

Na obrobju nemškega mesta Viersen je mimoidoči naletel na krut in grozljiv prizor. Na nekem travniku je bilo namreč kar nekaj ubitih psov, ki so bili brutalno odrti. Zadevo je takoj prijavil policiji, ki je začela s preiskovanjem.
Oglasil pa se je tudi nemški svetovalec organizacije PETA, gospod Edmund Haferbeck, ki pravi, da gre zagotovo za organizirano tolpo. Kar nekaj časa se namreč na tržišču pojavljajo oblačila, obogatena s krznenimi detajli, ki so dejansko kožuščki psov ali mačk.
Gospod Haferbeck, ki je pregledal ostanke ubitih psov, je v poročilu napisal: "Odrti so bili na profesionalen način – tako, da je v to zagotovo vmešano kar nekaj ljudi, ki se ukvarjajo s krznarstvom. Iz ostankov je skoraj nemogoče določiti pasmo psov."
PETA ponuja 500 evrov vsakomur, ki bi lahko podal kakršno koli koristno informacijo s tem primerom. Žal pa je ta primer le eden v nizu, podobno se je pred kratkim zgodilo tudi v sosednji Italiji, kjer, roko na srce, modne krznene izdelke kupuje tudi zelo veliko Slovencev. Če ste že ljubitelji tovrstnih izdelkov, bodite vsaj pozorni na njihov izvor.
 

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394