Gospodarstvo

Znova trije mobilni operaterji

Ljubljana, 31. 10. 2007 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo je slovenski telekomunikacijski trg znova dobil tretjega mobilnega operaterja. To je Tušmobil.

Po odhodu Vege smo v Sloveniji znova dobili tretjega mobilnega operaterja, Tušmobil
Po odhodu Vege smo v Sloveniji znova dobili tretjega mobilnega operaterja, Tušmobil FOTO:

Z današnjim dnem je začel storitve mobilne telefonije ponujati Tušmobil. S tem bo slovenski telekomunikacijski trg po lanskem odhodu Vege znova dobil tretjega mobilnega operaterja. Tušmobil namreč intenzivno gradi svoje lastno omrežje mobilne telefonije, do njegove izgradnje pa pokrivanje takorekoč vsega prebivalstva s signalom zagotavlja z gostovanjem pri največjem slovenskem mobilnem operaterju, družbi Mobitel.

Novi mobilni operater je v teh dneh že razposlal letake s predstavljeno ponudbo okrog 600.000 gospodinjstvom, danes pa prvi naročniki v prodajnih centrih v Ljubljani in Celju že lahko začnejo sklepati pogodbe, je povedal direktor Tušmobila Marko Fujs in dodal, da bo do aktivacije naročnikov nato prišlo z novim mesecem, torej novembrom.

Poleg tega bodo v trgovinah Tuš po vsej Sloveniji namestili stojala s prednaročniškimi paketi. V začetni fazi bo sicer Tušmobil imel po državi 13 pooblaščenih partnerjev, do konca leta pa naj bi jih bilo že okrog 50, je še povedal prvi mož Tušmobila.

Po načrtih vodstva naj bi Tušmobil do konca leta 2007 pridobil "nekaj tisoč naročnikov, do konca leta 2008 pa nekaj deset tisoč". Z lastnim omrežjem v tem trenutku pokrivajo 39,2 odstotka slovenskega prebivalstva. Do konca leta naj bi imeli že 100 lastnih baznih postaj, v celoti pa naj bi samo na svoje omrežje prešli leta 2009, ko bodo imeli okrog 450 baznih postaj. Za triletni investicijski cikel so predvideli 200 milijonov evrov, pri čemer so doslej porabili vsaj 30 milijonov evrov.

Tušmobil je hčerinska družba Tuš Telekoma. Skupaj ti družbi tvorita informacijsko komunikacijski steber Poslovnega sistema Tuš, v svoji ponudbi pa imata poleg mobilne telefonije še klasično telefonijo, internetni dostop in IP-televizijo. Tuš Telekom in Tušmobil postavljata tudi lastno prodajno mrežo.

Prvo trgovino so že odprli in se nahaja v Tuševem trgovskem centru v Ljubljani, do konca tega leta pa načrtujejo, da bodo odprli trgovine še v Novem mestu, Mariboru, Celju in Murski Soboti, v naslednjem letu pa še v Kopru, Kranju in Novi Gorici.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehs64
14. 04. 2008 20.30
to je kuhna. hudič gre vedno na največji kup srat in najmanjšega razbrska.
Draža
02. 11. 2007 16.49
POL BO SPAR-MOBIL,BAUHAUS-MOBIL,LIDL-MOBIL BEDARIJA.VODA... JE ZAKON.
ivo55
02. 11. 2007 09.35
Pa da ne bo konkurenca spet v stilu naftarjev, ki imajo vsi enake cene goriv. ( beri enake marže)
nintendo64@email.si
01. 11. 2007 23.07
goldhawk21: eni damo tudi na kakovost, ne samo na ceno. Saj gumo za avto tudi lahko kupiš za drobiž, samo potem ne jamrat, če ven letiš...
Granturismo
01. 11. 2007 20.39
Ne vem s čim se vse vi ubadate. KONKURENCA JE ZDRAVA IN DOBRODOŠLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bodo vsaj minute pogovorov počas začele padat, mislim, da smo še vedno najdražji v Evropi, klub zakonu, ki ga je sprejela EU. Vi se pa ubadate kje kupovat!!! Mirko Tuš dela dobr, ma ideje, ljudi s katerim dre naprej. Kr tek naprej, še Merkator bo padu slej al prej
Prvo Bore
01. 11. 2007 19.16
goldhawk21 totalno imaš prav !!! smacky poskusi pomagati, tudi sebi, če bi šel v Lidla. Ko bodo videli v Mercatorju in Tušu, Ti bodo tudi znižali ceno. Toda meni se zdi, da se bodo cene znižale, ko bo ta vlada padla in nič prej.
Smackyx
01. 11. 2007 19.05
goldhawk21; Žal nimamo vsi LIDLA pred nosom! In če se peljem v LILD, namesto v Merkator, ali Tuš, ki ju imam dobesedno pred nosom, dam za bencin enako kot če grem v druga dva! Meščanskim ritim vam je fajn...
asparagus@mail386.com
01. 11. 2007 12.05
Ali mislite, da je bivši Titov pionirček in SKOJ-evc JJ Tušu predlagal petokrako v znaku TUŠMOBIL? Ali kdo ve!
Bedni
01. 11. 2007 08.58
ce bi ze vlada morala kaj ukreniti, je to definitivno kontrola kakovosti. kar prodajajo v lidli vecinoma se za prasice futrat ni primerno. sej ne da so drugi dosti boljsi.
zupancicevajama@email.si
01. 11. 2007 07.32
Komentarji treh mojih predhodnikov so zanimivi.Razmisljam! Ali so nepismeni bedaki? Ali so pijanci? Ali so oboje? Velika verjetnost je, da je to en sam nepismen pijanec.
drzavljan35
31. 10. 2007 23.43
McDonalts - BUSH Janša - TUŠ!
goldhawk21@yahoo.com
31. 10. 2007 22.29
...gnili so Slovencki ki se pustijo je**t! Kdo vam je pa kriv da ste nonstop po trgovinah in nonstop zapravlate. Poglejte si vsak dan ali vikende kako zgledajo nakupovalna sredisca.... sej so vsi tm. Ce Vam je drago pa ne kupujte vec pri mercatorju, tusu in sparu, pojdive v LIDL... Zelo kratka analiza 1xtnega obiska mi je pokazala, da je Lidl za skoraj polovico cenejsi, ze samo ce pogledamo pri kruhu. Za inflacijo ste krivi slovencki sami, nehite zapravlat v mercatorju in sami poiscte kdo vas nateguje in kupujte kjer je ceneje... pa bodo kmalu mogli spustici cene tudi nategovalski trgovci. Vlada pa tako ali tako ne sme imeti in nima vpliva pri tem kaj delajo trgovci.... ce bi to radi pol pa ne govorte o demokraciji.
elvog19
31. 10. 2007 21.46
Se vidi kako imajo trgovci nizke marže in da jih ne morejo znižati. Seveda, saj še niso pokupili celo Slovenijo. Predlog vladi, kje je potrebno pobirati davke. Ubogi Mirko Tuš, ki ne ve kam z denarjem. Slovenija je ubrala najbolj gnilo varianto kapitalizma.