Gospodarstvo

Znanje ni zagotovilo za uspeh v poslovnem svetu

Ljubljana, 14. 07. 2017 06.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gašper Jordan
Komentarji
3

Vsaka stvar ima svoj konec in tako se je iztekel tudi moj mandat CEO-ja za en mesec. Pa vendar je vsak konec je začetek nečesa novega, kar vam bom zaupal malce kasneje. V tem mesecu sem spoznal neštete skrivnosti in pasti poslovnega sveta, obenem pa srečal in navezal stike s številnimi ljudmi.

Ves čas je nad mano bdel moj mentor, direktor Adecca Slovenije, Miro Smrekar, kar je velik privilegij in v čast si štejem, da sem lahko z njim sodeloval cel mesec. Skupaj sva preživela ogromno časa na poti, sestankih in v pisarni, seveda pa ves čas beseda ni tekla le o poslu. Skrbno sem opazoval njegovo vedenje, nastop in vodenje ter spoznal veliko malih skrivnosti, ki pripomorejo k temu, da si uspešen vodja.

Gašper Jordan je zmagovalec razpisa CEO za en mesec in mesec dni preživlja ob boku direktorja slovenske kadrovske agencije. Svoje izkušnje v blogih deli z bralci 24ur.com.

Rad bi se zahvalil prav vsakemu posebej, ki mi je ta mesec v podjetju namenil svoj čas in energijo ter mi s svojimi nesebičnimi nasveti odkrival skrivnosti svojega dela. Dobil sem vpogled v popolnoma vsa področja poslovanja ter spoznal, da so vsaka enako pomembna, če želiš, da veliko podjetje deluje brezhibno.

Spoznal sem tudi, da se moram še veliko naučiti in da se je potrebno stalno izobraževati, če želiš slediti tempu, ki vlada v poslovnem svetu. Vendar pa znanje ni edino merilo. Kot so mi zaupali številni uspešni poslovneži, je najbolj pomembno, da posel opravljaš s strastjo, imaš visoko razvito čustveno inteligenco, si empatičen ter dan za dnem garaš; le tako lahko dosežeš tisto, kar si si zadal.

CEO za en mesec
CEO za en mesec FOTO: CEO za en mesec

Vsem mladim iz vsega srca in na podlagi lastni izkušenj svetujem, prijavite se! Tako izkušnjo dobiš le enkrat v življenju in to v letih, ki se ne štejejo ravno za direktorska. Vse, kar morate narediti je, da se spomladi prijavite preko spletne strani, napišete motivacijsko pismo in zraven priložite ličen CV.

Sam ostajam v podjetju, česar sem izredno vesel in komaj čakam, da začnem delo v Kranju – sicer ne bom direktor, ampak tekom tega meseca sem spoznal, da moram pridobiti še ogromno znanja in izkušenj, kar mi bo to delo vsekakor ponudilo. Da o novem izzivu na novem delovnem mestu niti ne govorim. Vmes bom skočil še na dopust, da si napolnim baterije in se pripravim na morebiten izbor na finalnem bootcampu, ki bo letos v Parizu. Kdo ve, mogoče pa se bom uvrstil tja, pustimo se presenetiti.

To je moj zadnji blog in upam, da ste v mojih zapisih našli kaj novega ali zanimivega. Zapisi predstavljajo moje videnje dela kot CEO za en mesec in upam, da sem na razumljiv način predstavil, kaj vse obsega delo CEO-ja ter, kako se odvijajo zadeve v takšni multinacionalki. Želim vam veliko srečo pri vašem delu, ostanite zdravi in veseli! Lep pozdrav vsem.

Milenijci
Milenijci FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
16. 07. 2017 08.38
+1
Znanje, pa tudi izobrazba, ni vse, za biznis moreš biti podjeten. Bill Gates, Thomas Alva Edison... podjetni, pa zelo uspešni, na drugi strani pa Nikola Tesla, zelo brihten, v biznisu pa nesposoben.
Uporabnik113089
15. 07. 2017 21.55
+5
Kakšno znanje, neki? Župan Ljubljane je živ dokaz. Kljub temu da živi v Sloveniji že 50 let in kljub temu da je njegova materinščina - slovenščina, jo mojster obvlada slabše od vsakega kosovskega burekmakerja, ki se je v Slovenijo priselil poldrugo leto nazaj. Kako je as sploh diplomiral na ljubljanski Ekonomski fakulteti, kljub vsej svoji "genijalnosti", ostaja vprašanje za milijon evrčkov. Mogoče pa je njegova srečna zvezda prav Jadranka Dakić. Tako pri "Mercatorijevih" poslih, kot tudi pri "transparentnih" transakcijah MOL, je gospa lepo poskrbela za friziranje bilanc. Če dodamo še gospoda "suze liju plave oči" ki je dobrih 30 let njegov angel varuh, je odgovor na dlani. Tudi če si zabit kot telegrafarca v zemljo, si lahko as nad asi, če ti pomagajo strici in tudi kakšna teta iz ozadja...
ochi
15. 07. 2017 10.18
+5
pa še kako je res. ni pomembno, kako pameten je prodajalec, ampak kako neumen je kupec.