Gospodarstvo
Oglas

Zlato v letu 2018

Ljubljana, 06. 12. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Počasi se zaključuje leto 2017, katerega si bo množica udeležencev na kapitalskih trgih zapomnila po neverjetnih spremembah cen kriptovalut, tudi največji svetovni delniški indeksi so v letu 2017 pridobili preko 20 odstotkov.

Pretekla gibanja cene zlata

Cena zlata v ameriških dolarjih je v letu 2017 tudi pridobila na vrednosti  okoli 10 odstotkov. Cena zlata v EUR pa je od začetka leta 2017 celo nekoliko padla. Analitiki so pripravili dolgoletni pregled gibanja cene zlata v različnih valutah in prišli do zanimivega zaključka. Dolgoročno gledano se cena zlata vsako leto zviša za približno 10 odstotkov ne glede na osnovno valuto. V kratkem obdobju vidimo tudi nihaje, ki pa so bodisi odvisni od medvalutnih razmerij ali nesorazmernosti na kapitalskih trgih. V tabeli lahko vidimo spremembe cene zlata izražene v najpomembnejših svetovnih valutah v preteklih petnajstih letih.

Graf zlato
Graf zlato FOTO: Graf zlato

Glede preteklosti je relativno lahko najti in pojasniti razloge, zakaj se je cena dobrine spreminjala v to ali ono smer. Pogled vlagatelja pa je vedno usmerjen v prihodnost.

Kaj bodo razlogi za spremembo cene zlata v 2018?

Odgovore na takšna vprašanja pa lahko iščemo na naslednjih področjih: Kvantitativno sproščanje, obrestne mere, dolžniška bomba, Kitajska, EU kohezija, Brexit, brezgotovinska družba, demografija, Trump (vojne) itd. Vsako od naštetih področij lahko pomembno vpliva na trg plemenitih kovin, kot tudi na kapitalske trge kot celoto.

Cena zlata - 1
Cena zlata - 1 FOTO: Cena zlata

Plemenite kovine so trenutno relativno ugodne za nakup. Gibanje cene zlata v preteklosti in tudi primerjava z drugimi kapitalskimi dobrinami nakazuje, da je trenutek za nakup zelo primeren. Če pogledamo srebro je trenutek še bolj primeren, saj je srebro trenutno skoraj najugodnejše v preteklih desetih letih.

Če želite vedeti trenutne, osvežene cene zlatih palic in kovancev, ki se spreminjajo v skladu s spremembami cen na svetovnih trgih, obiščite spletno stran Tetragram.si

Podjetje Tetragram, lastnik blagovne znamke Plemenit, je vodilno regijsko podjetje za trgovanje z investicijskimi plemenitimi kovinami. Svojim strankam Tetragram nudi izključno vrhunske proizvode monetarnega zlata najuglednejših svetovnih kovnic, nemški Heraeus, švicarski Argor Heraeus in avstrijski Münze Österreich.

Avtentično in varno

Tetragram svojo storitev opravlja diskretno in varno, po najvišjih evropskih standardih. Vsak kupec zlate palice ali zlatnika dobi edinstven Certifikat o avtentičnosti »Plemenit«, ki zagotavlja integriteto, čistočo in kvaliteto kupljenega proizvoda.

Cena zlata - 2
Cena zlata - 2 FOTO: Cena zlata

Dogovorite se za neobvezujoč razgovor s klicem na telefon 030 709 998 ali po elektronski poti preko strani www.tetragram.si

Naročnik oglasa je Tetragram. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3