Gospodarstvo

Zgodovinski konec tedna za podjetje GMT

Murska Sobota, 19. 09. 2017 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pomursko podjetje GMT je v soboto v družbi visokih državnih in občinskih predstavnikov ter preko 3000 povabljenih gostov praznovalo četrt stoletja uspešnega delovanja in v adrenalinskem vzdušju slavnostno odprlo nov logistični center.

Podjetje GMT, globalni trgovec z rezervnimi deli, dodatno opremo in mazivi za motorna vozila, je pretekli konec tedna praznovalo kar dva pomembna mejnika. Prvi je obletnica 25-letnega delovanja podjetja, v katerem so se z začetnih 35 kvadratnih metrov poslovnih prostorov razširili na preko 40.000 kvadratnih metrov ter z dveh zaposlenih na preko 300 zaposlenih, ki v delujejo v 54 poslovnih enotah v Sloveniji in Hrvaški. Drugi pomemben mejnik pa je bila uradna otvoritev novega Logističnega centra GMT v Murski Soboti, s katerim želijo v skupini GMT pokriti potrebe 15 milijonskega trga v radiju 250 km. Murska Sobota kot lokacija novega logističnega centra je bila izbrana premišljeno ter z namenom preseganja nacionalnih mej oz. globalizacije poslovanja podjetja, jasno vizijo pospešenega prodora na vse sosednje trge. Hkrati z globalizacijo pa želi podjetje izraziti tudi hvaležnost in pripadnost svoji matični regiji v obliki ustvarjanja novih delovnih mest.

Na slavnostnem odru so se lastniku podjetja Vladu Karolyu ter prokuristu g. Tomažu Giderju pridružili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, podpredsednik vlade Republike Slovenije mag. Dejan Židan ter župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. Po kratkih uvodnih nagovorih in zahvalah so se s slavnostnim prerezom traku vrata logističnega centra, ki so ga v dobrem letu dni zgradili v sodelovanju z večinoma lokalnimi podjetji, odprla vsem gostom.

GMT Galerija - 11
GMT Galerija - 11 FOTO: GMT Galerija

Uvodni slovesnosti je sledilo pestro dogajanje z uvodnim nastopom aktualnih svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju Dunking Devils, kaskaderskim nastopom svetovno znanega Roka Bagoroša ter enega najuspešnejših slovenskih driftarjev Luke Marka Grošlja. Na velikem odru pa so do zgodnjega jutra vse goste zabavali skupina Mambo Kings ter hrvaška zvezdnica Lidija Bačić.

Družinsko podjetje GMT se je v zadnjih letih skupaj z svojimi družbami SEC Lubes (ekskluzivno zastopstvo za blagovne znamke British Petroleum, Castrol in Aral) na območjih držav bivše Jugoslavije ter Bolgarije in prevzemom podjetij Adel in Anet preoblikovalo v skupino, ki je dobila novo korporativno grafično podobo, s katero bo poenoteno ter prepoznavno nastopala na visoko konkurenčnem trgu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1