Tujina
Oglas

Zasenčitveno jadro podjetja Senčila Bled d.o.o.

Ljubljana, 05. 06. 2014 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nova dimenzija na področju senčenja, čiste linije, enostaven dizajn - to je zložljivo ZASENČITVENO JADRO, ki omogoča senčenje velikih površin, do 70 kvadratnih metrov.

Z novo razvito, visoko kvalitetno tehniko, so jadra postala skoraj obvezen element v sodobni moderni gradnji in nudijo izjemno veliko, tako na področju samega senčenja, kot vremenske zaščite. Umetnost oblikovanja, materiali, barve in velikost dajejo vsakemu jadru posebej edinstven izgled. 

Možne standardne oblike so trikotne in štirikotne, s poljubnim naklonom tkanine.

Zasenčitveno jadro - 10
Zasenčitveno jadro - 10 FOTO:
Zasenčitveno jadro - 9
Zasenčitveno jadro - 9 FOTO:

Tkanina je dobavljiva v različnih barvah, po funkciji pa se deli na dva tipa: 

- austronet tkanina odlično senči, nudi UV-zaščito, poleg tega pa je zelo zračna in ustvarja naravno klimo, kot v senci dreves. Ker je vodoprepustno platno, seveda ne nudi zaščite pred dežjem, ker pa je platno popolnoma brez gub, ki bi povzročale nabiranje vode, se dobro obnese tudi v deževnem vremenu, v kolikor je naklon platna 25° in več, saj voda nemoteno odteka.

Zasenčitveno jadro - 1
Zasenčitveno jadro - 1 FOTO:

- austrosail tkanina je visokokvalitetna, ščiti pred UV-sevanjem, zanjo je značilna zaprta struktura tkanine, zato poleg senčenja nudi tudi zaščito pred dežjem.

Zasenčitveno jadro - 2
Zasenčitveno jadro - 2 FOTO:

Kot ogrodje za postavitev zasenčitvenih jader uporabljamo le najkvalitetnejše aluminijaste in inox elemente.

Zakaj izbrati zasenčitveno jadro?

Zasenčitveno jadro - 8
Zasenčitveno jadro - 8 FOTO:

- največja in najatraktivnejša možnost senčenja
- senčenje je možno na skoraj vsaki lokaciji
- izredno velika paleta barv
- izbira med luknjičastimi tkaninami za senčenje in rahlo propustnost vetra ter med vodotesnimi tkaninami, ki so tudi izredno UV obstojne.
- naklon senčila lahko spreminjamo glede na naše želje in položaj sonca (zahodno sonce)
- možnost izbire treh različnih sistemov jader
- možnost ročnega in električnega pogona ter statičnega sistema
- senčenje velikih površin (do 70 m2)
- jadra so arhitekturno oblikovana in postavljena v vaše okolje po vaših željah
- jadra so preizkušena v vetrovnem kanalu in prenesejo sunke vetra nad 40 km/h
- možen elektronski nadzor s senzorji za veter in sonce

Upravljanje jader

Upravljanje je možno ročno ali na elektropogon. Najenostavnejše pa je fiksno jadro.

Zasenčitveno jadro - 4
Zasenčitveno jadro - 4 FOTO:

Najvarnejša je izbira jadra na elektropogon pri katerem so vključeni tudi senzorji za dež in veter. Ti omogočajo, da se jadro v primeru močnega vetra ali dežja varno zvije tudi kadar nismo prisotni.

Zasenčitveno jadro - 6
Zasenčitveno jadro - 6 FOTO:

Uporaba jadra za zaščito pred dežjem načeloma ni predvidena. Če pa se uporablja tudi za zaščito pred dežjem, je dovoljeno zgolj pod nadzorom. Pri tem je potrebno paziti na to, da se na jadru ne tvorijo vodni žepi, kajti le-ti lahko povzročijo trajne poškodbe jadra. Takšne poškodbe so izven garancije.

Jadra, ki ga krmilimo ročno, nikoli ne puščamo brez nadzora. Nevihtna fronta z močnimi sunki vetra se lahko pojavi zelo hitro. Za takšne obremenitve jadro ni predvideno, kljub temu, da je močno in prilagojeno tudi na neugodne vremenske razmere.

Zasenčitveno jadro - 5
Zasenčitveno jadro - 5 FOTO:

Fiksna jadra so najenostavnejša in hkrati tudi najmanj fleksibilna za uporabnika. Le ta namestimo na začetku sezone in jih imamo odprta skozi celotno sezono. Snamemo jih le, če smo odsotni daljše obdobje ali če so vremenske razmere neugodne (predvsem močan dež ali zelo močan veter).

Zasenčitveno jadro - 3
Zasenčitveno jadro - 3 FOTO:

V različnih obdobjih dneva potrebujemo senčenje iz različnih smeri

Zasenčitveno jadro je zasnovano fleksibilno, tako da lahko z nastavitvijo višine nastavljate naklon jadra in prilagodite senco tako, kot vam ustreza. Spuščeno jadro pa lahko dodatno uporabite tudi za zaščito svoje zasebnosti.

Zasenčitveno jadro - 7
Zasenčitveno jadro - 7 FOTO:

Pravilna nega in vzdrževanje zasenčitvenega jadra je zelo pomembna za dolgo življenjsko dobo le-tega

Blago zasenčitvenega jadra je v nasprotju z markizo pri vsakem vremenu nezaščiteno na prostem. Ob tem je izpostavljeno veliko večjim obremenitvam. Materiale, ki so uporabljeni, so izbrani po zelo strogih pravilih. Uporabljeni materiali so tako tehnične pletenine in tkanine z najboljšimi lastnostmi za zaščito pred soncem, a še vedno tekstil, ki ga je treba temu ustrezno obravnavati in negovati.

Nega / Vzdrževanje / Prezimovanje /Servisiranje

Vedno moramo biti pozorni, da ne zvijamo mokrega jadra, saj bi se lahko na jadru začela tvoriti plesen, jadro pa bi se začelo razkrajati. Jadro naj bo zmeraj čisto. Občasno ga poškropimo z vodo iz cevi za zalivanje vrta – s tem odstranimo morebitni mah ali glivice. Pazimo na to, da na jadru ne ostajajo nečistoče kot listje, lubje, ptičji iztrebki ipd in da jih ne zvijemo skupaj z jadrom. Čez zimo ga zavarujemo z zaščitno vrečo. 

Na izbiro imamo dve različni tkanini za jadro: Austronet in Austrosail

Austronet je material, ki je izredno robusten in enostaven za nego. Je iz okolju prijaznega, izjemno trpežnega materiala (hostalen HDPE). Austronet je zelo zračen – pod jadrom vam ne bo vroče. Je zelo enostaven za nego. Čistimo ga z vodo in nežnim čistilnim sredstvom ter mehko krtačko, ter speremo z vodo iz vrtne cevi. Uporaba nekaterih kemikalij, npr. klora, lahko vodi do razpadanja. Tkanine NE PEREMO v pralnem stroju in je ne drgnemo s trdo krtačo, grobo gobo ali grobimi čistili.

Blago Austrosail je visokokvalitetna PES tkanina z vodoodporno (nano) apreturo, ki ima še to lastnost, da se ne maže. Sukno odlikujejo po plemenit tekstilni karakter, dobre senčilne vrednosti in dobre outdoor lastnosti. Austrosail Nano v primerjavi z drugimi senčilnimi tekstili veliko boljše odbija umazanijo. Za Austrosail Nano je včasih koristno, če jadro tudi v dežju sem ter tja ostane razpeto. Dež spere veliko večino umazanije

Pri dolgotrajnejšem dežju je jadro treba spraviti, da preprečite morebitne poškodbe in / ali izbokline. 

Več fotografij različnih tipov in barv jader si lahko ogledate na spletni strani podjetja SENČILA BLED d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1