Gospodarstvo

Zaradi stavke v Italiji gneča pri nas?

Ljubljana/Koper, 08. 11. 2011 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Italiji bodo do petka zaprti bencinski servisi. Petrol se na to posebej ne pripravlja, zagotavlja pa, da goriva na obmejnih servisih ne bo zmanjkalo. Lahko pa se zgodi, da bo na katerem izmed njih gneča.

Bencin
Bencin FOTO: Dare Čekeliš

V Italiji bodo zaradi varčevalnih ukrepov in liberalizacije javnega prometa ter nekaterih drugih storitvenih sektorjev med drugim stavkali uslužbenci bencinskih servisov. Stavko bodo začeli danes zvečer, trajala pa bo do petka zjutraj. Zato smo se za komentar obrnili na predstavnike Petrola in OMV, ki imata bencinske servise v bližini meje z Italijo.

Ob podobnih dogodkih so v Petrolu na obmejnih bencinskih servisih vedno zaznali povečanje povpraševanja. Na servisih, ki so od meje malo bolj oddaljeni, pa večjih sprememb ni. Predstavnik Petrola Aleksander Salkič je pojasnil, da je povečan promet na servisih blizu meje z Italijo ves čas, ko je v Italiji gorivo dražje. Prav cena na povpraševanje v bližini mej igra veliko vlogo. Tako Salkič dodaja, da se povpraševanje poveča tudi na prehodih v bližini meje z Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, kadar so pač goriva v Sloveniji cenejša.

Bojazni, da bi na katerem koli Petrolovem servisu zmanjkalo goriva, zdaj, ko bodo v Italiji bencinski servisi zaprti, po besedah Salkiča ni, saj ves sistem nadzorujejo računalniško in naj bi se na povečano povpraševanje zagotovo odzvali v pravem trenutku. Lahko pa se zgodi, da bo na nekaterih servisih večja gneča, končuje Salkič.

Iz družbe OMV pa so odgovorili, da je delo na njihovih bencinskih servisih organizirano na način, ki omogoča fleksibilnost in popolno oskrbo voznikov in njihovih avtomobilov. "Na naših servisih praktično ne poznamo motenj v oskrbi z gorivom, na splošno pa smo organizacijsko pripravljeni na nekoliko večji obisk v posameznih obdobjih. V prihodnjih dneh ne pričakujemo bistveno povečanega obiska," so še odgovorili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

star1
09. 11. 2011 23.55
Ko sem kupil novi avto priznane Japonske znamke so mi svetovali,da naj ne tankam na Petrolovih servisih.Verjetno z razlogom...
Follow me
09. 11. 2011 16.29
Jaz pa hodim kar veselo na Petrol, od kadar sem zvedu da na OMV-ju mešajo dizel gorivo z bio dizlom.
mirko53
08. 11. 2011 22.35
Petrol je pac le ena od zaplankanih slovenskih firm...
KofiAnnan
08. 11. 2011 15.16
jst že leta ne hodim na petrol
orangensaft
08. 11. 2011 14.46
mi bi pa mogli it tak štrajkat, da sploh ne tankamo, tudi ko so fse tankštele otprte.
upornik18
08. 11. 2011 14.42
pterolovci si že manejo roke , dajmo en liter vode v gorivo pa ne bo zmanjkalo bencine.
Lope
08. 11. 2011 14.19
-1
Hmm, italjani bodo pri bencinu na Petrolu še gratis dobili vodo, kot sem jo pred kratkim dobil jaz (nisem edini). Ko sem napolnil tank na Petrolovi črpalki, mi je pričela svetiti oranžna risbica (plini, katalizator). Na avto servis sploh nisem peljal avta, ker sem bil prepričan, da sem tankal tudi vodo poleg bencina (nekoč bral o "vmesnih postankih" cistern). Tako sem se vozil 2 tedna, da sem izpraznil tank. Za vračanje na Petrolovo pumpo mi je bilo predaleč. Ker Petrolove črpalke niti povohal ne bi več, sem tank napolnil na OMV-ju in glej ga čuda, oranžna lučka pri prižganem motorju ni več svetila in bil sem vesel, da se nisem zmotil o Petrolovi vodi v mojem rezervoarju. Zato pa POZOR: če se vam to zgodi, ne nosit denarja na drag servis, ampak nazaj na tankštelo, da vam izpraznijo tank in natočijo "čistega". Če to ne gre pa peljite gorivo na laboratorijsko analizo. Še za konec: če že vztrajate na Petrolu, vam bo prezgodaj crknil katalizator, prezgodaj zarjavel auspuf itd. CIsterna z gorivom od Kopra do bencinski črpalk. pač ne bi smela imeti "vmesnih postankov"!