Gospodarstvo

Zaposleni ne vedo, ali bodo obdržali službo

Maribor, 06. 10. 2010 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

NFD holding Staneta Valanta prodaja 72-odstotni delež v Termah Maribor. Najresnejši interesent naj bi bil za zdaj neznani kupec iz Rusije. Zaposleni so želeli zagotovila, da bodo obdržali službe, a jih niso dobili.

Moški v toplicah
Moški v toplicah FOTO: Reuters

NFD Holding Staneta Valanta prodaja večinski, 72-odstotni delež v Termah Maribor. Pogajanja s potencialnimi kupci potekajo, po pisanju nekaterih medijev pa naj bi največ zanimanja za nakup družbe s 300 zaposlenimi in več hoteli v Mariboru ter na Pohorju pokazal za zdaj neznani interesent iz Rusije. V NFD Holdingu teh navedb ne komentirajo.

Kakšna usoda čaka zaposlene, se ne ve

"Na to ne morem vplivati, lastniki imajo namreč vso pravico prodajati svoje deleže v podjetjih. Če so se v NFD Holdingu odločili prodati Terme Maribor, to seveda lahko povsem legitimno storijo in tudi odločitev o tem, komu bodo prodali, je povsem njihova. Gre samo za zamenjavo lastnika, hoteli pa bodo ostali v Mariboru in bodo, upam, poslovali uspešno naprej," pa se je na dogajanje okoli Term Maribor odzvala gospodarska ministrica Darja Radić.

Zaposleni so od vodstva in lastnikov želeli določene informacije o prodaji, a jih odgovori, ki so jih dobili, niso zadovoljili. "Absolutno ne moremo biti zadovoljni z odgovori, zlasti s petim, da se ne ve, kakšna usoda čaka zaposlene v podjetju. Očitno je šlo le za odgovore, s katerim so zadovoljili formalnostim," je dejal predsednik podjetniškega sindikata Kristjan Lasbaher.

Danes se je zato že sestal izvršni odbor sindikata. Na seji so sklenili, da bodo pozvali ministrico za gospodarstvo Darjo Radić, da neobvezujoče komentira Valantove odgovore, znova pa bodo od lastnikov in nadzornega sveta zahtevali bolj konkretna pojasnila.

V nasprotnem primeru lahko tudi zaposleni pridemo v Ljubljano, je še dejal Lasbaher in znova dodal, da jim je dejansko vseeno, kdo je njihov lastnik, želijo si le varne prihodnosti.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolcamož
07. 10. 2010 10.31
KAKO JE SPLOH TO PRŠLO V ROKE TAJKUNOV DELAQVCI ZBERTE SE PA PREGNAT HUDIČE OD KODER BOJO PRŠLI, A NE ZNAMO NIČ SAMI FURAT...
JanezNovakJohn
07. 10. 2010 07.59
To bo še eno poglavje o tajkunizaciji Slovenije. Za uspešne tajkune ne bomo nikoli izvedeli. Slovenija je bila v zadnjih 20. letih strahotno izropana. Rezultat: BANKROTIRANI PAHOR.
JanezNovakJohn
07. 10. 2010 07.55
To bo še eno poglavje o tajkunizaciji v Sloveniji. Le kdo bo to knjigo (učbenik) napisal? Tajkuni ne bojo pisali, ostali so pa butelni. Škoda. Bila bi uspešnica.
b77
06. 10. 2010 14.01
naj delajo na črno in prijavijo delodajalca! TOVARIŠI ŽIVELI