Gospodarstvo
Oglas

Slovenci zabijali koše na evropskih TV oddajah

Ljubljana, 16. 02. 2016 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska akrobatska skupna Dunking Devils, ki nastopa pred milijoni evropskih TV gledalcev, uvaja novost namenjeno poslovnim teamom.

Skupino Dunking Devils je po nastopu v finalu spektakla Slovenija ima talent leta 2011 vodila pot samo navzgor. Danes sodijo v svetovni vrh košarkarskih akrobatskih skupin. Gledalcem so se predstavili v 36-ih državah na 5-ih celinah s plesom, z drznimi skoki in seveda zabijanjem košev. Fantje in dekleta so ponosni, da so nastopili na nemškem RTL-u, britanskem BBC-ju in italijanskem Canale 5. Januarja smo jih lahko videli na hrvaški nacionalni televiziji v oddaji "Ja to mogu".

Team Up - 1
Team Up - 1 FOTO: Team Up

Vezi, ki jih Dunking Devilsi pletejo s svojimi člani, strankami in gledalci, temeljijo na zaupanju in iskrenosti. Verjamejo, da je večni napredek in prepričanje, da je uspeh odvisen le od nas samih, ključ do uspeha. Pri njihovi dejavnosti je povezanost ekipe ključna. Če zataji en člen v verigi in žoga ne konča v obroču, kot ekipa izgubijo. Zato se še kako zavedajo pomena tesno povezane ekipe, zaupanja med člani, iskrenosti in predanosti skupnim ciljem.

Njihove vrednote želijo z zgledom širiti tudi med poslovne time. Poiskali so partnerja z referencami in znanjem s področja timskega dela in tako so v sodelovanju s podjetjem plAnincA razvili program Team UP. Ta s pomočjo preizkušenih in enostavnih tehnik pokaže načine, s katerimi lahko v relativno kratkem času dosežete bistvene pozitivne spremembe v timu.

Alenka Planinc Rozman: Pomembno je, da spoznanja, pridobljena na teambuildingu, takoj prenesete v vsakdanje poslovno okolje.
Alenka Planinc Rozman: Pomembno je, da spoznanja, pridobljena na teambuildingu, takoj prenesete v vsakdanje poslovno okolje. FOTO: Team Up

Coach in moderatorka Alenka Planinc Rozman plAnincA d.o.o. pravi, da je program Team UP namenjen poslovnim timom, ki od teambuildinga pričakujejo mnogo več kot le druženje in zabavo. "Namen Team UP programa je ozavestiti tim o njihovih še neodkritih ali slabo izkoriščenih potencialih. Z vodjo tima vnaprej naredimo presojo dejavnikov uspešnosti timskega dela. Na osnovi te presoje tim izpostavimo skrbno pripravljenim izzivom, ki jih rešuje v družbi akrobatov skupine Dunking Devils."

Alenka Planinc Rozman še pojasni, da je najpomembnejša analiza dogajanja v obliki interaktivne delavnice, kjer na sproščen in ciljno usmerjen način obravnavajo vse prednosti in slabosti tima, ki so se pokazale pri reševanju nalog v telovadnici. Člane tima spodbujajo k sprejemanju osebnim zavezam za doseganje skupnih timskih ciljev.

Programa Tam UP se je udeležil tudi prodajni menedžer v TIPS, razvojno proizvodno podjetje letališke opreme, Sandi Lekše. Iskreno priporoča TEAM UP kot najboljšo investicijo, ki jo posamezno podjetje lahko investira v svoj tim: "Na TEAM UP dogodek smo prišli vsak zatopljen v svoje delovne obveznosti. Odšli pa kot ekipa, ki stremi za istimi cilji in drug drugega podpira pri njihovemu doseganju. Postavili so nam izzive, kjer smo sodelavce spoznavali v novi luči. Povezali smo se kot še nikoli. Takšno vrsto team-buildinga bi moral doživeti vsak tim, v vsakem podjetju, saj edino tako ekipa odkrije v sebi potenciale, za katere prej sploh ni vedela, da obstajajo."

Team Up - 2
Team Up - 2 FOTO: Team Up

Sedaj v začetku leta je pravi čas, da se vodje timov odločijo za Team Up, ker krepi delovno klimo, motivira in je ciljno usmerjen. To je najboljša stimulacija in nagrada, ki jo lahko menedžerji izberejo kot spodbudo za napredovanje njihovega tima. Naročite se na brezplačno uro svetovanja in uvodni sestanek. Za več informacij in predstavitev obiščite spletno stran teamup.si.

Team Up - 3
Team Up - 3 FOTO: Team Up
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1