Gospodarstvo

Za najem Tovarne nogavic Polzela so se javili trije ponudniki

Polzela, 12. 03. 2017 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Tovarno nogavic Polzela, ki je od decembra lani v stečaju, je po besedah stečajnega upravitelja Zlatka Hohnjeca precej zanimanja. Hohnjec je prejel tri ponudbe, z dvema ponudnikoma je podpisal pismo o nameri. Ko bodo zagnali celotno proizvodnjo bo v tovarni zaposlenih okrog 50 ljudi.

Za najem proizvodnje v Tovarni nogavic Polzela je precej zanimanja. Kot je povedel stečajni upravitelj Polzele Zlatko Hohnjec, je že prejel tri ponudbe, z dvema ponudnikoma pa je podpisal pismo o nameri. V naslednjih dneh pa bo Hohnjec preveril, ali ta ponudnika izpolnjujeta vse pogoje za najem proizvodnje.

V Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju od decembra lani, je februarja stekla proizvodnja. Hohnjec je trenutno zaposlil nekaj več kot 30 delavcev, in sicer v pletilnici ter šiviljstvu, nekaj delavcev pa je delo dobilo v pakirnici.

Hohnjec je trenutno zaposlil nekaj več kot 30 delavcev.
Hohnjec je trenutno zaposlil nekaj več kot 30 delavcev. FOTO: Kanal A

Po besedah Hohnjeca bodo proizvodnjo, ki jo je kljub stečaju v začetku tega meseca dovolilo celjsko okrajno sodišče, zaganjali po fazah in skladno s tem prilagajali tudi število zaposlenih.

Ko bodo zagnali celotno proizvodnjo, naj bi bilo v tovarni zaposlenih okrog 50 delavcev. Vsi bodo dobili enomesečne pogodbe o zaposlitvi, nato pa jih bo Hohnjec vsak mesec podaljševal glede na potrebe. Poleg delavcev v proizvodnji je v tovarni zaposlenih še 22 ljudi. Od tega je 18 prodajalk v 14 trgovinah Polzele, ki so tudi po stečaju ostale odprte.

Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je Hohnjeca skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Napovedal je tudi ustavitev proizvodnje, če bo Polzela ustvarjala izgubo. Zaradi velikega obsega premičnega in nepremičnega premoženja Polzele, pogovorov o prodaji tovarne še ni začel, ker še ni izvedena cenitev podjetja

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
12. 03. 2017 17.36
+11
Trije ki hočejo še črpati na račun delavcev!!!!!!!!!!!!!!!
supergigi
12. 03. 2017 16.12
+1
Nacionalni interes.