Gospodarstvo

Za nadzornika SDH ministrica predlaga Puljića in Žmavca

Ljubljana, 23. 02. 2017 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po seji vlade je ministrica za finance sporočila, da za manjkajoča nadzornika v SDH predlaga Željka Puljića in Franca Žmavca. O njenem predlogu bodo poslanke in poslanci odločali naslednji mesec. SDH je v sredo dobil novo predsednico uprave Lidijo Glavina, manjka pa mu še tretji član uprave.

Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman za manjkajoča člana nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) predlaga Željka Puljića in Franca Žmavca. DZ naj bi o tem predlogu razpravljal in odločal na marčni seji.

Nadzorni svet SDH, ki ima po zakonu pet članov, je trenutno tričlanski. Sestavljajo ga predsednik Damjan Belič in člana Duško Kos ter Barbara Smolnikar.

Nadzorni svet SDH, ki ima po zakonu pet članov, je trenutno tričlanski.
Nadzorni svet SDH, ki ima po zakonu pet članov, je trenutno tričlanski. FOTO: POP TV

Na razpis finančnega ministrstva za manjkajoča člana se je prijavilo 17 kandidatov, od katerih pa jih šest ni izpolnjevalo pogojev oz. se je pojavljal konflikt interesov. Med preostalimi enajstimi je strokovna komisija izbrala štiri, izmed katerih je ministrica vladi danes predlagala, naj DZ v potrditev predlaga Puljića in Žmavca.

"Pri izboru kandidatov smo poleg formalnih pogojev upoštevali tudi strokovna področja, na katerih so še posebej močni, tako da se oba kandidata ustrezno vklapljata v nadzorni svet SDH," je pojasnila na novinarski konferenci po seji vlade.

Puljić je diplomirani inženir telekomunikacij, trenutno je glavni direktor družbe Iskratel iz Kranja. Žmavc pa je diplomant Ekonomske fakultete v Ljubljani in je trenutno predsednik uprave družbe IMP iz Ljubljane.

Ministri SD so glasovanja se glede kandidatov za popolnitev nadzornega sveta SDH vzdržali. Kot je po seji vlade povedal predsednik SD Dejan Židan, kandidatov namreč ne poznajo in ne vedo, ali sta dobra ali slaba. Če sta dobra, bosta dobila podporo SD v DZ, sicer pa ne, je dodal.

Nadzorni svet SDH je v sredo na mesto predsednice uprave SDH imenoval Lidio Glavina, kot je bilo razumeti, pa se bo po imenovanju novih nadzornikov lotil tudi ponovnega postopka izbora še enega člana uprave. V sredo namreč ni imenoval še enega člana uprave, tako da uprava ostaja dvočlanska.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LLLEPI
01. 03. 2017 18.39
+1
Lopovi se podpirajo
LLLEPI
01. 03. 2017 18.44
+1
Po domace povedano tudi ministrica je en navaden lopov ki se skriva za zakonom
Transformerji
26. 02. 2017 14.33
Banda ničvredna: predlagan je Željko Puljić! Sem proti!!! Leta 2012 je KPK komisija pod vodstvom sedanjega ministra za pravosodje, Gorana Klemenčiča, obravnavala Puljića zaradi suma korupcije! Puljić je dolgoletni prijatelj Gregorja Golubiča, ki se sedaj vleče iz greznice, je pa tudi v vsaki delegaciji v tujini ob strani Cerarja, Pahorja in Erjavca. Sem samo jaz proti tej nerazumljivi odločitvi leve politične bande????
staridida
25. 02. 2017 19.29
+1
Sami lopovi na levi....
MurglKu?e
24. 02. 2017 12.30
+3
O kako hitro ta članek o nastavljanju mafije v SDH izginja s prve strani.
Belabreza
24. 02. 2017 13.55
+3
Res ja, kot tudi tisti o novi predsednici. SDH svinja po vseh slovenskih podjetjih, ki so še kaj vredna.
LLLEPI
01. 03. 2017 18.48
+2
V slo se bo svinjarija nehala ko ne bo nic vec v Slo rokah in bo navaden slovenec v lastni drzavi delal za tujce in bo njihova lastnina
macek_garfield
23. 02. 2017 13.49
+1
ampak te lidije se ne bi branil, z veseljem bi njeno vevericko ob vecerih razvajal da bi oba predla pa to
den456
23. 02. 2017 17.08
+2
Si prepričan, da je veverička, da ni že vse golo.