Gospodarstvo

Za Muro ni bilo kupcev

Murska Sobota, 30. 05. 2011 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dražba Murinega premoženja se je končala neuspešno. Edini resni interesent, skupina AHA, je predlagal, da se dražba preloži, dokler jim ne omogočijo skrbnega pregleda premoženja, to je delujočih podjetij.

Stečajni upravitelj Mure Đorđević je vedno prepričan, da pogled v komercialne pogodbe pomeni veliko tveganje, saj bi lahko to kdo izkoristil in kljub podpisu izjave o molčečnosti čez čas podatke zlorabil ter s tem škodil Muri.
Stečajni upravitelj Mure Đorđević je vedno prepričan, da pogled v komercialne pogodbe pomeni veliko tveganje, saj bi lahko to kdo izkoristil in kljub podpisu izjave o molčečnosti čez čas podatke zlorabil ter s tem škodil Muri. FOTO: POP TV

Na današnji dražbi glavnine Murinega premoženja za izklicno ceno 9,65 milijona evrov ni bilo kupcev. Ker za dražbo ni bila vplačana varščina, oddana pa ni bila niti bančna garancija, jo je stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević končal kot neuspešno. Na dražbo je v imenu skupine Aha prišla solastnica Mojca Lukančič in zaradi tega, ker jim ni bil omogočen ogled premoženja, to je delujočih podjetij, stečajnemu upravitelju in sodišču znova predlagala, da se dražba preloži.

Lukančičeva je po tem povedala, da bančne garancije ne bodo izročili. Zahtevo po odlogu dražbe je utemeljila s tem, da morata sodišče in stečajni upravitelj delati v interesu upnikov, in zato predlagala, naj se med odlogom ponudnikom omogoči, da opravijo skrbni pregled, nato pa se izvede dražba. Zavzela se je tudi za to, da se ne zavlačuje postopka, saj to ni ne v interesu ne upnikov ne delavcev. Lukančičeva je še povedala, da so zahtevo za skrbni pregled pisno vložili 6. maja, ustno pa še prej, in da ostajajo resni kupec.

Na dražbo Mure je v imenu skupine Aha prišla solastnica Mojca Lukančič.
Na dražbo Mure je v imenu skupine Aha prišla solastnica Mojca Lukančič. FOTO: POP TV

Đorđević je pojasnil, da bo ob prihodnji dražbi za skrbni pregled zahteval kavcijo, saj doslej tega stečajna zakonodaja ni opredeljevala posebej, ker gre za hčerinsko družbo, in da pričakuje novo dražbo v mesecu dni. Đorđević je še vedno prepričan, da pogled v komercialne pogodbe pomeni veliko tveganje, saj bi lahko to kdo izkoristil in kljub podpisu izjave o molčečnosti čez čas podatke zlorabil ter s tem škodil Muri.

Današnji prodajni paket so sestavljali družba Mura in partnerji, družba Mura Evropska hiša Mode, ki je v lasti Mure in partnerjev in v postopku prisilne poravnave, družba Mura Zagreb, blagovni znamki Mura in e.Mura ter del nepremičnin in proizvodne opreme Mure, d. d., v stečaju. Izklicna cena 9,65 milijona evrov je bila znižana likvidacijska cena premoženja, ocenjena tržna vrednost je 20,6 milijona evrov, polna likvidacijska pa 17,6 milijona evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tarika55
31. 05. 2011 12.07
Vse so pokradli, za kar so delavci delali dneve in noči. Vsi ti gospodje pa se kar mirno sprehajajo brez kakšnih kazni in odgovornosti. Nazadnje pa so si ustvarili svoje firme ali pa zasedli še boljše stolčke. Za delavce, ki so ostali brez vsega pa več nič ne ostaja. Tudi stečajni ne razpolaga z svojim denarjem, temveč od žuljev delavcev, kateri so marsikatere ure oddelali, da je Mura lahko imela tako premoženje.
mulmar
31. 05. 2011 07.34
Simon Jenes
30. 05. 2011 23.29
to so mučke že od stečaja točno se vse zna kdo je pokradel in kdo je dobil del pokradenega zato se pa tajkuni med sabo zagovarjajo prikrivajo zdaj pa vodi stečajni opravitel z Morcem načelo eno igrico ne prodati sebi v žep dati bedaki delavci pa delajte za ta drobiž
proofreader
30. 05. 2011 21.20
Stečajni upravitelj očitno išče nekoga, ki bi za 10 milijonov evrov kupil mačka v žaklju.
srebrnibreg
30. 05. 2011 19.09
Mislim, da so finančno stanje podjetja dolžni pokazati ne pa poslovne pogodbe.
vicente
30. 05. 2011 18.49
skupina AHA ima resne finančne težave tudi arhitektu ki je lastnici delal oz narisal hišo so pozabili plačat račun. skupina HE-HE
neziie
30. 05. 2011 18.34
Škoda ,skupina AHA je zakon sploh pevec Morten.
upornik18
30. 05. 2011 18.15
če so vse pokradli kirga pa to še zanima.
b77
30. 05. 2011 17.32
in jih tudi ne bo
przelmuding
30. 05. 2011 17.21
Ma kakšen skrbni pregled, naj jim dajo bilanco stanja če jim je to premalo pa adijo. Najboljše da si lepo ogledajo pogodbe itd potem pa adijo z uporabnimi informacijami.