Gospodarstvo
Oglas

Za pasivne hiše Lumar najvišje subvencije Eko sklada

Ljubljana, 10. 06. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V podjetju Lumar so že konec devetdesetih sprejeli odločitev, da želijo graditi najboljše hiše. Pod to so si zadali cilje, kot so: energetska učinkovitost, vrhunska arhitektura, kakovost izvedbe in zadovoljstvo kupcev.

Ker so verjeli v svoje znanje in tehnologijo so celotno pasivno tehnologijo in detajle Lumar PASIV Eko kot prvi v Sloveniji certificirali pri Passivhaus inštitutu v Darmstadtu. Danes imajo pri istem inštitutu certificiran še konstrukcijski sistem Lumar PASIV Energy in dve pasivni hiši, eno v Sloveniji in eno v Avstriji. S tem so dvignili letvico za vse ostale ponudnike na področju pasivne gradnje tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Lumar - 13
Lumar - 13 FOTO: Lumar

Večletne izkušnje s pasivno gradnjo

Stalna vlaganja v razvoj in izboljšavo tehnoloških procesov, uporaba najboljših materialov in izkušnje iz postavljenih več kot 60 pasivnih hiš jim omogočajo, da vam danes za gradnjo pasivnih montažnih hiš ponujajo preverjeno in optimirane pasivne sisteme. Večletne izkušnje in pridobljeno znanje so njihova pomembna prednost saj natančno vedo, kako se pasivne hiše po več letih obnašajo in to jim omogoča nadaljnjo optimizacijo ter standardizacijo. Na ta način lahko danes kupcem ponudijo vrhunsko pasivno hišo z različnimi certificiranimi konstrukcijskimi sistemi in po dokazano najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno.

Visoka dodana vrednost in energetska učinkovitost

V Lumarju so še zmeraj prepričani, da bodo pasivne hiše v prihodnosti postale standarden način gradnje. Gradnja takšnih hiš investitorjem zagotavlja ohranjanje oziroma povečanje vrednosti njihove naložbe. Nepremičnine z visokimi stroški ogrevanja bodo še naprej izgubljale na vrednosti, medtem ko bodo varčni objekti na vrednosti pridobivali. In v tem je prihodnost. Lumarjeve pasivne hiše porabijo za ogrevanje do 100 € na leto, ljudje pa za ogrevanje svojih stanovanj plačajo večjo vsoto vsak mesec. V današnjem času, ko nas iz vseh strani silijo k varčevanju, so njihove hiše zaradi tega še posebej zanimive, saj zagotavljajo dolgoročno stroškovno obvladljivost. Zanimanje za gradnjo pasivnih hiš kaže tudi dejstvo, da so v podjetju Lumar prodali že več kot 70 pasivnih montažnih objektov.

Lumar - 6
Lumar - 6 FOTO: Lumar
Naravni materiali za prijetno bivalno ugodje

Uporaba naravnih materialov nudi povsem drug vidik bivalnega ugodja, ki je v pasivni hiši še kakovostnejši. In prav ta vidik, ne samo vidik nizkih stroškov ogrevanja, se pri govoru o pasivni gradnji premalo izpostavlja. Kompleten toplotni ovoj pasivne hiše je s koeficientom toplotne prehodnosti pod 0,10 in zagotavlja, da imajo vse zunanje stene približno enako temperaturo kot je zrak v prostoru. Vse to pa omogoča izvrstno bivalno ugodje s kakovostnim zrakom. Prav tako se je potrebno zavedati, da je v pasivnih hišah veliko manj drugih ostalih hlapov ali emisij iz okolja. Pomembno je tudi dejstvo, da je v pasivnih hišah manj praha, kar ob drugih prednostih ugodnih bivalnih pogojev, vpliva tudi na zmanjšanje alergij njihovih stanovalcev.

Lumar - 9
Lumar - 9 FOTO: Lumar

V hiši ne samo živimo, temveč uživamo
"Zdaj, ko v hiši prebivamo že več kot leto dni, lahko rečemo samo, da je hiša ne le izpolnila naša pričakovanja, ampak jih presegla. Najbolj nas navdušuje prijetna klima v vseh prostorih, enakomerna temperatura ne glede na vreme zunaj, veliko svetlobe, funkcionalni tlorisi in kvalitetni materiali (stavbno pohištvo, prezračevalna naprava, toplotna črpalka itd.). Velikega presenečenja je bila deležna tudi prva položnica za električno energijo - zaradi nizkega zneska, seveda. In nenazadnje - hiša je ne le varčna in funkcionalna, temveč tako udobna in prijetna, da bi jo včasih najraje kar objeli. Naša družina v Lumar hiši ne samo živi, temveč uživa!" Družina Marton

 

Optimirani sistemi zagotavljajo najvišje subvencije Eko sklada

Hiše Lumar odlikuje optimirana izolacija ovoja, pravilna in kakovostna vgradnja stavbnega pohištva ter certificirani izvedbeni detajli, ki zagotavljajo utrezno zrakotestnost ovoja ter dejstvo, da je Lumarjeva pasivna hiša res pasivna. Tako je prav vsaka hiša Lumar energijsko učinkovit dom, s prijetno bivalno klimo. Vse hiše Lumar so izjemno energetsko učinkovite, kar zagotavlja najvišje subvencije Eko sklada . V podjetju vam pomagajo z nasveti in pripravo potrebne dokumentacijo za pridobitev subvencije.

Hiša Primus je zmagovalec med pasivnimi hišami

V Lumarju kupcem ponujajo več tipskih pasivnih hiš, najbolj priljubljena pa je hiša Primus, ki so jih zgradili že več kot 50. Gre za največkrat zgrajeno pasivno hišo v Sloveniji, ki ob certificirani tehnologiji ponuja tudi izredno tlorisno razporeditev in funkcionalnost. Z optimiranjem so razvili hišo, ki ponuja odlično razporeditev prostorov in je ob tem še izjemno energetsko učinkovita.

Več o hišah Lumar najdete na www.lumar.si.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1