Gospodarstvo
Oglas

Vzemite brezplačnih 50€ za trgovanje z delnicami Netflixa

Ljubljana, 07. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Netflix je podjetje, ki je imelo največji uspeh tekom leta 2015, v primerjavi z vsemi ostalimi podjetji, ki sestavljajo ameriški S&P500 indeks. Izkoristite priložnost in vzemite 50€ za trgovanje s ceno delnic Netflixa na svetovni borzi.

Fortrade Netflix
Fortrade Netflix FOTO: Fortrade Netflix

Vzemite brezplačnih 50€ za trgovanje tukaj.

Vseeno pa so delnice Netflix-a leto 2016 začele s padcem. Vprašanje, ki se postavlja je, ali bo vlagateljem to podjetje ponovno postalo zanimivo. Za vsa podjetja ki pripadajo IT industriji, je rast števila uporabnikov najpomembnejši parameter, katerega vlagatelji vidijo, ko se odločajo, ali bodo vlagali svoj denar ali ne.

"V predhodnem četrtletju je Netflix povečal število svojih uporabnikov za rekordnih 5.59 milijonov. Čeprav se je rast števila uporabnikov v ZDA upočasnila na 1.56 milijonov, število uporabnikov izven ZDA še vedno stabilno raste z novimi 4.04 milijoni. Do 1. januarja letošnjega leta je število predplačnikov po svetu doseglo 75 milijonov," pravijo v Fortradu.

Tisto, kar bi v tem trenutku zares pritegnilo vlagatelje so pričakovanja, ko je govora o uspehu podjetja. Po najnovejših infomacijah pričakujejo letos v prvem četrtletju 6,1 milijona predplačnikov, kar je 25% več kot za isto obdobje lani.

Poleg tega ima Netflix lastno bazo uspešnic. Serije kot so “House of Cards”, “Narcos” in “Daredevil”, katere so originalno Netflixove in imajo ogromno število gledalcev.

V letu 2016 se načrtuje več kot 600 ur novega originalnega programa, medtem ko je bila lani ta številka nekje 450 ur. Za to leto se načrtuje 30 novih originalnih serij, 8-9 igranih filmov in 35 novih serij za najmlajše.

Podjetje je v začetku tega leta lansiralo svoje usluge v dodatnih 130 državah in s tem razširilo svoj trg na 190 milijonov novih uporabnikov. Večji trg je seveda dober za poslovanje podjetja, vendar je za vlagatelje najpomembnejše to, ali lahko Netflix zasluži na poslovni širitvi in ali bo to pozitivno vplivalo na vrednost delnic.

S čvrstim načrtovanjem poslovanja in ogromnim potencialom rasti, bi morale delnice Netflixa imeti sijajno prihodnost.

"Po ocenah Financial Timesa, bi delnica lahko imela v tem letu tudi 30% rast," pravijo v Fortradu.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1