Gospodarstvo

Vrh vodilnih gospodarstvenikov regije Summit 100 letos v Skopju

Skopje, 30. 07. 2017 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srečanje vodilnih gospodarstvenikov jugovzhodne Evrope, imenovano Summit 100, bo letos potekalo oktobra v Skopju. Cilj letošnjega srečanja je poiskati konkretne ideje, predloge in projekte, ki bi prispevali k boljši in učinkovitejši povezljivosti v regiji na vseh področjih gospodarstva in družbe.

Vrh 100 gospodarskih voditeljev Summit 100 bo v Skopju potekal 16. in 17. oktobra, rdeča nit srečanja pa je povezovanje, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji srečanja.

Povezovanje bodo namreč obravnavali z več vidikov - promet in prosta trgovina, projekt Green Balcanica, katerega cilj je razviti jugovzhodno Evropo v enega od glavnih centrov električne mobilnosti, znamčenja in promocije regije, mobilnosti ljudi, energije, digitalizacije, infrastrukture in drugo.

Summit 100 je pobuda iz leta 2011, ustanovljena s ciljem spodbujati poslovne voditelje v regiji, da prevzamejo svoj delež odgovornosti za poslovno in gospodarsko povezovanje regije ter za krepitev nacionalnih in regionalnih gospodarstev in s tem prispevati k izboljšanju kakovosti življenja v tem delu Evrope.

Potem ko so vrh v prejšnjih letih gostili Aranđelovac (Srbija), Bečiće (Črna gora), Cavtat (Hrvaška), Portorož (Slovenija) in Sarajevo (BiH), bo letos gostitelj srečanja makedonsko Skopje.

Skopje
Skopje FOTO: AP

V Skopju se bodo več kot 150 pomembnih poslovnih in političnih voditeljev jugovzhodne Evrope pridružili posebni gostje iz Evropske komisije, Evropske banke za obnovo in razvoj, Evropske investicijske banke, Nordena, Svetovne banke, Mednarodnega denarnega sklada. Namen srečanja je opredelitev ključnih projektov in idej za razvoj in napredek regije.

"Glavni cilj pobude Summit 100 je postaviti mednarodno sodelovanje visoko na prednostni seznam vseh nacionalnih vlad, kar bo doseženo s prepoznavanjem in zastavljanjem specifičnih vprašanj in iskanju 'dogovora za novo obdobje', kar bi okrepilo konkurenčnost nacionalnih gospodarstev in celotnega potenciala jugovzhodne Evrope," so poudarili.

Summit 100 poslovnih voditeljev jugovzhodne Evrope je pobuda, ki združuje ugledne poslovne voditelje iz Hrvaške, Slovenije, Srbije, BiH, Črne gore, Makedonije, Kosova in Albanije. Pobudnik in organizator je družba Alkaloid Skopje skupaj z društvom hrvaških delodajalcev, združenjem slovenskih menedžerjem, srbskim združenjem menedžerjev, fundacijo Atlas iz Črni gore, sarajevsko Bosna Bank International in družbo ASA Holding.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113189
31. 07. 2017 13.32
+1
Zveni zelo zapleteno..Posebej pa se je zapletlo z vmešavanjem ZDA v to regijo in njihovo podporo albancem, ki so uspeli celo priplezati na oblast. Je kdo slišal za njihovo mafijo? Najboljši posel je, če se z njimi ne zapletaš v posel.
macek_garfield
31. 07. 2017 12.58
+2
afneguncar pahor pa v jok, da srecanja ni v sloveniji, da bi se fotografiral pa to
murinar
31. 07. 2017 09.56
+1
Ja to pa je nekaj -močno gospodarstvo na kupu