Gospodarstvo

Vodstvo Energoplana vložilo predlog za prisilno poravnavo

Ljubljana, 04. 04. 2012 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Energoplan, solastnik družbe Grep, ki je gradila kompleks v Stožicah, je vložil predlog za začetek prisilne poravnave. Podjetje naj bi prizadela prav nasedla naložba v Stožice oziroma partnerstvo Grepa in MOL.

Vodstvo družbe Energoplan, ki je z Gradisom skupino G solastnik družbe Grep, ki je gradila športno-nakupovalni kompleks v ljubljanskih Stožicah, je minuli petek vložilo predlog za začetek prisilne poravnave. Sodišču ob tem ni predložilo potrebnih dokumentov, med njimi načrta finančnega prestrukturiranja, zato mora v 15 dneh predlog dopolniti, sicer bo sodišče začelo stečaj, je razvidno iz današnjih objav na Ajpesu.

Družba je ugotovila, da je trajneje nelikvidna, prezadolžena in dolgoročno plačilo nesposobna. Meni, da obstajajo možnosti za normalno poslovanje družbe v bodoče, a le ob izvedenem finančnem prestrukturiranju. Analize kažejo na smotrnost prisilne poravnave, so zapisali v predlogu, danes objavljenem na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

V družbi dodajajo, da zaključujejo pripravo vseh potrebnih dokumentov, med njimi poročila o finančnem položaju in poslovanju dolžnika, revizorjevega poročila in načrta finančnega prestrukturiranja, ter da jih bodo predložili v roku, ki ga bo postavilo sodišče.

Družba Energoplan je ugotovila, da je trajneje nelikvidna, prezadolžena in dolgoročno plačilo nesposobna.
Družba Energoplan je ugotovila, da je trajneje nelikvidna, prezadolžena in dolgoročno plačilo nesposobna. FOTO: Damjan Žibert

Okrožno sodišče v Ljubljani je v torek sklenilo, da mora družba v 15 dneh dopolniti predlog za začetek postopka prisilne poravnave, in sicer predložiti omenjene dokumente in nakazati začetni predujem, sicer bo začelo stečajni postopek, je sodišče danes ločeno objavilo na Ajpesu. Energoplan je imel po pisanju spletne strani časnika Finance februarja že pol leta blokirane račune. Po navedbah časnika naj bi Energoplan najbolj prizadela nasedla naložba v Stožice oziroma javno-zasebno partnerstvo Grepa in Mestne občine Ljubljana.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kraljmatjaz54
07. 04. 2012 12.01
+1
ja jankovič si pa res supermen,saj vsak komentar proti tebi je takoj zbrisan.Prav privoščim ti preiskavo posebne enote tožilstva,ki se ukvarja z organiziranim kriminalom,posebne enote ki preiskuje utajo davkov in preiskavo navadnih policistov o tvojih packarijah,katere tako skrbno varujejo določeni tebi priliznjeni krogi ljudi!
fobija
05. 04. 2012 22.21
+4
STE DOBILI URGENCO, DA BRIŠETE KOMENTARJE, ob kakih urah so spodnji komentarji napisani, ha, ha slovenija je spet nezainteresirana, 6 komentarjev od včeraj, strah je lepa reč
macek_garfield
05. 04. 2012 16.39
+5
ha ha ha javno-zasebno partnerstvo ha ha ha
Danijel Fric
05. 04. 2012 12.07
+9
Ja ta opankar je tudi veliko pripomogel k razsulu gradbeništva................
b77
05. 04. 2012 11.38
+2
slovencel ma vas rad
motorka57
05. 04. 2012 06.20
+9
še zmerij pravm,da z zokijem ni dobr češnje zobat!
tony_abcde@yahoo.com
04. 04. 2012 21.34
+10
ajga Zooki bo to vse rešu :)
Konrad 001
04. 04. 2012 17.09
+13
In kaj naj bi bilo pri tem novega ? To sem vedel že od začetka.