Gospodarstvo

VIDEO: Črne napovedi borznega posrednika

London, 27. 09. 2011 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borzni posrednik Alessio Rastani meni, da zdaj ni čas za čakanje. Prihodnost bo po njegovih predvidevanjih prinesla propad evra, ki ga lahko v svoj prid izkoristi vsak posameznik. Prvi korak je, da zavarujete svoje premoženje.

Po predvidevanjih borznega posrednika bodo prihranki številnih v naslednjih mesecih izginili.
Po predvidevanjih borznega posrednika bodo prihranki številnih v naslednjih mesecih izginili. FOTO: Reuters

Borzni posrednik Alessio Rastani je na britanski televiziji BBC govoril o gospodarski krizi in o tem, kaj je v takem času najbolje storiti. Odkrito je dejal, da je vse odvisno od posameznika in da se čakanje na rešitev ni prava pot.

"Evro bo padel in padec bo precej močan," je jasno povedal in dodal, da na trgu trenutno vlada strah. Investitorji in t. i. velik, pameten denar ne nasedajo na načrte, ki obljubljajo rešitev. Pravi, da velike investicijske hiše vedo, da je z evrom konec, in tako svoj denar selijo na bolj zanesljiva področja, kot je denimo tudi ameriški dolar.

Pojasnil je, da se borzni posredniki ne ukvarjajo preveč s tem, kaj je rešitev za trenutno situacijo, ampak želijo zaslužiti čim več denarja. "Sanjam o še eni recesiji, o še enem takšnem trenutku, kot je ta," je dejal.

Ljudem pa je svetoval, naj se pripravijo. Po njegovo je trenutno najbolj tvegano čakati. Gospodarsko krizo je primerjal z rakom in dejal: "Če samo čakaš in misliš, da bo to izginilo, bo to kot rak samo še raslo, dokler ne bo prepozno."

"To ni čas, da upate, da bo vlada vse uredila. S svetom ne upravljajo vlade, Goldman Sachs upravlja s svetom," je povedal. Posamezniki se morajo sami naučiti, kako zaslužiti na trgu, ki propada, prvi korak pa je, da zaščitijo svoje premoženje. "Po mojih predvidevanjih bo v manj kot 12 mesecih svoje prihranke izgubilo milijon ljudi. In to je šele začetek. Pripravite se in ukrepajte," je povedal Rastani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (247)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

henrik.brodnjak
28. 09. 2011 10.08
Pri nas , pa se le ukvarjajo politično promocijo "zgubljene" generacije, ki misli , da je odrešitelj. Minuli čas.
jojo111
28. 09. 2011 09.32
+2
eni se nimamo kaj bat ostalim pa kaj naj vam rečem pridružili se nam boste.
FCL
28. 09. 2011 09.25
Še danes bom šel na banko in dvignil tisto malo privarčevano...pa *...gleda vse skupaj!
hotchilipoper
28. 09. 2011 09.16
Pa še to:dobr,da ne živim 2x
hotchilipoper
28. 09. 2011 09.12
Hitro prodat zlato,ker močno pada
viros
28. 09. 2011 09.04
Še eden od *,ki ne zna nič kaj delat.Samo z tujim denarjem manipulirat.
vetlan
28. 09. 2011 08.57
hubertfast 28.09.2011, 07:48 he he In s kom boš zamenjal, če še na volitvah ne vemo za koga bi odločili? Pravih kandidatov enostavno nimamo. Ta vaša odločitev za SDS pa bo nas sploh do konca pokopala. Še sam ne vem za koga bi odločil, ampak za SDS, LDS in podobno niti v sanjah ne. Kar se pa tiče valute, bom odločil kar za frank, ki je vezan na zlato. Ni najboljša izbira, ker ne nudi niti procentov niti velike rasti, ampak v tem norem času vsaj stabilna. Židje že vedo, kaj delajo. Potem pa bomo videli.
ajrolaf
28. 09. 2011 08.49
Ta tip propagira kupovanje ameriških delnic, reklamira Goldman sachs...pa zganja paniko glede evra. BBC-angleška propagandna hiša . Anleži so itak vedno bili proti EU pa evru...
Geronemo
28. 09. 2011 08.25
+1
Ima popolnoma prav ker kakorkoli obrnete te evre in dolgove, dolg je vedno dolg in dolg bo ostal in iz dolga ne moreš narediti bogastva (razen za posameznike ki manipulirajo z množico in dolg pretaplajo v neko fiktivno vrednost ki jo potem na bortznih trgiv vnovčujejo). Ta tip je po vsej verjetnosti en od bančnikov ki so možen del celo bilderbergov.. Tip se je spovedal ker on ni edini vir ki napoveduje to kar je zdaj napovedal... In ta resnica je v podzemlju zelo dolgo v obroku.. Dokler bodo bančniki kontrolirali gibanje denarja tako dolgo bomo delali samo za dolg.. In s tem dragi gospodje takoj stopimo na temo svoboda... Vse je povezano in g. vam je lepo povedal DA SMO HLAPCI ZA KAPITALSTIČNE APETITE.
MajorM
28. 09. 2011 08.21
Euro is toast....zlato, srebro-rules !
Platon23
28. 09. 2011 08.19
+1
Mnogo strokovnjakov je vsklilo v zadnjih tednih tule na temle forumu! Pogrešal sem vas vsaj 3 leta pa nič pametnega od vas! Tisti ki pa smo o teh zadevah govorili že kar nekaj časa pa smo bili tarča posmeha in nevem kaj še vse! Krivi ste/smo sami za to situacijo ker smo jo pač dovolili in ste se šele sedaj začeli praskati po piskrih ko ni več vse tako lušno in zadeve ne morete več spregledati (SRAMOTA za človeški um) sedaj tu gor berem razne fantazijske zmaske! Dajmo valuto nazaj na zlato! Da vam pomagam zlata niti v največjih sanjah ni dovolj da bi denar vezali nazaj na zlato upam da ga lahko izkopljete za nekaj 100 TRILJONOV enot denarja ki je v obtoku v svetovnem gospodarstvu! vem da ste postali bolj bitja ki slonijo na vizualnem kot intelektualnem zato evo številko 1.000.000.000.000.000.000.00 srečno s kopanjem! drugi še vedno ne vedo zakaj so te države v krizi in jim smrdijo grše italjanske španske.... plače. Ljudje zakaj ste tako nevoščljivi? Oni so se za to borili in se ne bodo tako zlahka pustili kot povprečen slo hlapec ki gara 10 ur dnevno vse dni v tednu praznike zato da dobi tistih 500-700e in še niste konkurenčni:) dejmo malo začet razmišljat! Nekdo je napisal natiskamo x količno denarja pa je zadeva rešena! Upam da nisi kakšen študent ekonomije ali kakšnega podobnega s.... povprašaj prof. mamija ali očija kaj je inflacija in kaj je hiperinflacija! Najbrž se bosta spomnila na svoje dinarje ali pa kakšne Nemčije kjer so s samokolnicam vozili denar da so lahko kupili kilo kruha! Vse to se je že zgodilo in vse to ste/smo spet dopustili torej si to ZASLUŽIMO ker svojo usodo tako radi polagate v druge roke da lahko vi breskrbno (kot kure) živite ta bedni obstoj! Zadeve se bodo še zaostrovale ker je to pač edina možna pot! Na žalost ni več izhoda! Težave bi morda lahko reševali leta 1999 ko so države začele rušiti nekatere regulatorje ki so onemogočali današnje razmere! To so počeli tisti saj veste bolj "sposobni" ki so bili tako glasni v jugi kjer niso imeli možnosti goljufij! Še danes jih mnogo slišim da vidim kako bodo sposobni čez kako leto! Dobili bomo eno svetovno valuto ki bo obstajala samo digitalno te bančne kartice pa bodo prišle v obliki mikročipa in vas bodo označili kot danes označujejo pse! Se vam ne zdi možno? Počakajte prostovoljno se boste hodili "cepit":)
Prophet
28. 09. 2011 08.16
Če bi bil tako siguren bi priporočil da se fajn zakreditirate v evrih in potem komaj čakate propad. Yeah wright.
Prophet
28. 09. 2011 08.12
-1
Ljudje brez panike in malo razuma prosim ,ne nasedat kaj ta pavliha govori na zahodu so že vajeni teh klovnov mi pa pač še ne.Če bo evro propadel ,kaj pa tisti ki imajo mastne kredite v evrih hahahan teh pa ni malo-never happend.
Prophet
28. 09. 2011 08.06
Ko bo masa začela vlagat v to kar je trader rekel bo ta pobegnil v evro.hahahahah Masa vedno izgubi.
Prophet
28. 09. 2011 07.59
Ljudje zdaj se pa sprašujte zakaj Trader ne borzni posrednik sproža take novičke v javnost? Najbrž ne zato ker je tako dober do soljudi ampak zato ker je trader(špekulant) in želi zaslužiti.Najbolje pa lahko zasluži z paniko ,požrešnostjo ljudi.. Če ga bo kdo poslušal in izgubil denar ,on ne bo kriv ker je vsak svoje glave mesar.Če ga bodo čez eno leto vprašali zakaj je tako govoril,bo povedal da je takrat tako pač mislil.
Schtrom
28. 09. 2011 07.54
Prvi komentar: tip je američan - enough said? Drugi komentar: nimam prihrankov, imam pufe, tako da nimam glih neke izbire, tako kot marsikdo
mastablasta
28. 09. 2011 07.52
hmmm torej je bolj eimeti dolg kot prihranke? saj ne da bi me skrbelo. itak si nič ne morem prihraniti pri teh cenah...
hubertfast
28. 09. 2011 07.48
ranaura: A ni zlato pred kratkim doživelo nek močen padec?
hubertfast
28. 09. 2011 07.48
Vetlan: To z revolucijo je bolj tako za hec kot zares. Gre se bolj za to, da je treba pri nas zamenjati komplet vodil državni aparat. Zato, ker le-ta ne služi državi ali ljudstvu, temveč svojim osebnim interesom. Res, da pri nas vlada korupcija na vseh nivojih in je po domače vsepovsod samoumevna, vendar mislim, da smo Slovenci še vedno toliko moralno sposobni, da bi se tega odvadili. Bo pa to zelo težek proces, saj nam je zadeva že nekako privzgojena. Ampak prvo se to mora nehati kot pravim v državnem vrhu, sodstvu, policiji. Še vedno namreč drži parola, da riba smrdi pri glavi.
comment123
28. 09. 2011 07.43
SVOJ DENAR JE NAJBOLJE ZAMENJATI V ZLATO