Gospodarstvo

Verbič za prepoved nove skupščine Pivovarne Laško

Laško, 19. 08. 2009 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
P.J. / STA
Komentarji
2

Vseslovensko združenje malih delničarjev je na sodišče naslovilo predlog za prepoved izvedbe nove skupščine Pivovarne Laško. Zahtevo za vpis nadzornikov iz stopniščne skupščine je sodišče v torek zavrnilo.

Predsednik združenja malih delničarjev Kristjan Verbič
Predsednik združenja malih delničarjev Kristjan Verbič FOTO: Dare Čekeliš

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je prek odvetniške družbe Veršič-Perčič na Okrožno sodišče v Celju naslovilo predlog za izdajo začasne odredbe, s katero bi se Pivovarni Laško prepovedala izvedba nove skupščine delničarjev, sklicane za 31. avgust letos.

Združenje tako pričakuje od sodišča, da prepove glasovanje o posameznih predlaganih sklepih, zlasti glasovanje o izvolitvi članov nadzornega sveta, saj menijo, da je treba spoštovati sklepe, ki so bili sprejeti že na majski skupščini, sklicani s strani malih delničarjev, in protokolirani z ustrezno vloženim in objavljenim notarskim zapisom, so danes sporočili iz VZMD.

Kot navajajo v sporočilu za javnost, je združenje že sprožilo postopek vpisa v sodni register novih članov nadzornega sveta Pivovarne Laško Boštjana Marolta in Bojana Ludvika Šefa. Nova nadzornika naj bi tako svoj mandat nastopila že junija letos, čeprav uprava Pivovarne Laško kljub uradnim pozivom ni poskrbela za njun vpis v sodni register.

Predsednik združenja Kristjan Verbič meni, da takšno stanje in prakse ostajajo nespremenjene tudi z novo upravo Pivovarne Laško, kar izhaja tudi iz odziva na odprto pismo, ki ga je združenje poslalo novemu predsedniku uprave Pivovarne Laško Dušanu Zorku.

Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko
Predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko FOTO: Pivovarna Laško

Pivovarna Laško ima trenutno pet članov nadzornega sveta, zaradi česar po mnenju združenja ni mogoče na vnovič sklicani skupščini odločati o treh novih članih nadzornega sveta, kot je predlagano z objavljenim dnevnim redom.

Pivovarna Laško: Sodišče je predlog za vpis nadzornikov iz spontane skupščine zavrnilo

Iz Pivovarne laško pa so preko spletnih strani ljubljanske borze sporočili, da je sodišče predlog VZMD predlog za vpis dveh novih članov nadzornega sveta v torek zavrnilo.

V Pivovarni pojasnjujejo, da se odločitev sodišča nanaša na "spontano“ skupščino delničarjev, ki so jo nekateri delničarji po uradno preklicani skupščini delničarjev Pivovarne Laško 29. maja izvedli pred Kulturnim centrom Laško. Sodišče v obrazložitvi navaja, da omenjena skupščina ni bila sklicana v skladu z določbami zakona o gospodarskih družbah, zato je sklep o imenovanju novih članov nadzornega sveta ničen, so še sporočili s Pivovarne Laško.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tron3
20. 08. 2009 08.11
Verbič za začetek se Zorka in Turnška znebte in to čim prej
manco-capac
19. 08. 2009 18.31
G. Verbič, pogumno naprej, mali delničarji vas podpiramo!