Gospodarstvo

V upravi Elana zadovoljni s prodajo

Begunje na Gorenjskem, 31. 07. 2015 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi lastniki so si v samem prodajnem postopku večkrat ogledali Elan in dobro poznajo njegovo poslovanje, je dejal član uprave Elana Leon Korošec. Prepričan je, da so v Begunjah prihodnje možnosti za Elan lahko zelo dobre.

Smuči Elan
Smuči Elan FOTO: Kanal A

V Elanu so z razpletom privatizacije družbe zadovoljni. "Verjamemo, da Elan vstopa v zadnjo fazo prodajnega postopka. S tem so ustvarjeni pogoji za stabilizacijo poslovanja in zelo dobri nastavki za ambiciozen razvoj Elana v prihodnje," je po četrtkovem podpisu prodajne pogodbe povedal član uprave podjetja Leon Korošec.

Kot je pojasnil, so si novi lastniki v samem prodajnem postopku večkrat ogledali Elan in dobro poznajo njegovo poslovanje. "Pogovarjali smo se tudi o razvojnih možnostih. Predstavili smo jim, kje mi menimo, da ležijo potenciali za razvoj Elana in verjamem, da bodo to v svojih načrtih tudi upoštevali," je povedal Korošec.

Korošec je prepričan, da so v Begunjah glede na to, kako so trenutno postavljeni programi, izdelki in trgi, prihodnje možnosti za Elan lahko zelo dobre. Tako matična družba kot skupina Elana pa sta lani po več letih izgub znova poslovali z dobičkom.

Tudi poslovanje v prvi polovici tega leta je skladno z načrti. "Glede na sam obseg naročil in razvoj prodaje na posameznih divizijah tudi letos pričakujemo rast, vendar je še prezgodaj govoriti, kakšni bodo rezultati konec leta," je dejal Korošec.

Delo poteka nemoteno

V Elanu, kjer je 570 zaposlenih in še okoli 100 agencijskih delavcev, rešujejo tudi težave s financiranjem. Delo v vseh divizijah trenutno poteka nemoteno, so zagotovili v družbi in dodali, da je proizvodnja smuči trenutno na vrhuncu in da Elan redno izpolnjuje naročila poslovnih partnerjev.

Predsednica uprave Elana Andreja Košir po podpisu pogodbe o prodaji z družbama Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises Limited meni, da bodo s tem zagotovljeni pogoji za stabilizacijo družbe in njenega poslovanja. Pričakuje stabilnejše obdobje poslovanja z manj neznankami, kar bi omogočilo uresničevanje razvojnih načrtov in krepitev tržne pozicije.

"Krepitev poslovanja in tržnega deleža ter vrsta nagrad s področja inovativnosti in dizajna potrjujejo, da ima podjetje dober potencial in veliko priložnosti za razvoj, ki so jih zagotovo prepoznali tudi investitorji," pa meni Korošec.

Po podpisu pogodbe je prepričan, da se bo prodajni postopek sedaj izpeljal do konca, kot je bilo zamišljeno. Verjame, da bo zadnja faza prodajnega postopka, ki se je vlekel kar štiri leta, v kratkem uspešno končana.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maj.?i.ka
05. 08. 2015 11.07
+1
Lahko bi vsaj napisali, kdo je novi kupec?!
KladivoSi
02. 08. 2015 18.00
+1
Če pa smo v čem dobri, pa v kraji do prisilne prodaje/stečaja. Koliko podjetij je šlo v 25 letih to pot,.. tu nedvomno nimate konkurence. Generacije,ki smo in še bodo bomo pluvaje po vaših grobovih in na njih gradili odlgališča odpadkov.
maxspeed
01. 08. 2015 10.03
+9
V upravah so vedno zadovoljni
razocarani
02. 08. 2015 14.25
+1
goats
01. 08. 2015 09.28
+9
Kdaj bomo sodili narodnim zločincem, ki so opustošili slovensko gospodarstvo in izvedli ekonomski genocid nad prebivalstvom?
razocarani
02. 08. 2015 14.32
+2
to se tudi jaz ze dolgo sprasujem ,,in teh zlocincev je iz dneva v dan vec ,drzava je itak v rokah zlocincev ,,se sodstvo je na tej strani ,,torej ostane samo da si sami vzamemo zadoscenje ,,ko se bomo vsaj malo spravili ,nam bo jasno cemu vse to politicno hujskanje naroda ,da so gospodje nemoteno pokradli kar se je dalo ,,in takrat bo moznost za poravnavo racunov ,,da tudi zlocinska gospoda placa za vse zlocine nad dezelo in narodom ,,dokler bodo bavcarji na svobodi z takimi milimi kaznimi ne priznavam te gnile pokvarjene drzave ,,ja gospodje veliko kakcev ste naredili ,,a ga boste sami popapcali ,,zivim samo za ta dan da se vam mascujemo ,,koliko gorja ste nam naredili junaki in se ga delate ,zlocin za zlocinom ,,vsak dan novi in novi ,,odgovarjal pa ni se nihce ,,mislite da vas nimamo ze dovolj ,,samo da eden sprozi plaz pa bo res hudo ,,
redfox
01. 08. 2015 08.17
+1
Še r.itke na plano,velika razprodaja.
Kosmatinc
31. 07. 2015 21.23
+8
Upam da bo novi lastnik,malo počistil,saj je tam ogromno ljudi ki samo sedi na stolčkih in nič ne dela in to leta in leta,ta stara garda šćiti hrbte drug drugemu,zato bo potrebna velika čistka.Ljudje ki so po pisarnah že od končane šole naprej,to je njihova prva služba.Sem bil parkrat tam jih moraš kar prositi da se kaj premakne,kot bi bil v javni upravi,cel kup kofetarjev,čikarjev.... res jih je pol preveč tam.
jazbec44
31. 07. 2015 20.09
+6
To drzavo smo dali v roke hudicu.Bolje je bilo ko je nismo imeli.Slovenec je narejen za hlapca
falconSI
31. 07. 2015 21.24
+1
zakaj že? Kaj si pa imel sedaj od Elana ko je bil Slovenski? Samo izgubo.
a.kralj1994
31. 07. 2015 18.23
+6
Ja seveda je uprava zadovoljna s z prodajo Elana...ja a vi ne bi bili zadovoljni, če bi ti v žep padlo nekaj 100 tisoč eurov nagrade zaradi prodaje podjetja? Hja dajte že enkrat si zapomnit - mi smo v demokraciji!!! Sicer je le za nekatere, a vendarle- smo v demokrciji! Vprašajte upravo, če je zadovoljna s tem, da bodo v podjetju ostali vsi zaposleni trenutno in da ne bo odpuščanj? A m islite, da jih to zanima? Seveda ne, zato pa so v upravi!
Turgensis
31. 07. 2015 20.03
+3
Ne komentiraj če ne veš ničesar o Elanu! Elan je čakal stečaj, ker mora vrniti nedovoljeno državno pomoč. Vprašanje je samo bilo, ali se bo našel prej novi lastnik, ki bo vrnil nedovoljeno pomoč ali pa bodo prej postali sklepi sodišč pravnomočni in bo sledil stečaj... Na srečo, se je prej našel lastnik!