Gospodarstvo

V stečaj tudi Zvon Dva

Maribor, 15. 12. 2011 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okrožno sodišče v Mariboru v sredo ni dalo soglasja družbi Gospodarstvo Rast za konverzijo terjatev do Zvon Dva Holdinga v lastniški delež. Tako ni pogojev za finančno sanacijo Zvon Dva Holdinga.

Holding Zvon Dva je po družbi Gospodarstvo Rast že druga družba v lasti mariborske nadškofije, ki je v stečaju.
Holding Zvon Dva je po družbi Gospodarstvo Rast že druga družba v lasti mariborske nadškofije, ki je v stečaju. FOTO: POP TV

Okrožno sodišče v Mariboru v sredo ni dalo soglasja družbi Gospodarstvo Rast za konverzijo terjatev do Zvon Dva Holdinga v lastniški delež. Tako ni pogojev za finančno sanacijo Zvon Dva Holdinga. Po zakonu mora sodišče v treh dneh začeti stečajni postopek.

Po zakonu o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju mora sodišče, če je postopek vpisa in vplačila novih delnic neuspešen, v treh delovnih dneh po prejemu poročila upravitelja o vpisu in vplačilu novih delnic ustaviti postopek prisilne poravnave in izdati sklep o začetku stečajnega postopka.

Prisilna upraviteljica Zvon Dva Holdinga Vida Gaberc je v sredo dopolnila poročilo o vpisu in vplačilu novih delnic iz avgusta letos, v katerem ugotavlja, da je sodišče v sredo zavrnilo soglasje Gospodarstvu Rast za prenos navadnih terjatev v skupnem znesku okoli 13,78 milijona evrov ter za vpis in vplačilo novih delnic v skladu s sklepom skupščine Zvon Dva Holdinga iz julija letos.

To soglasje je bilo pogoj za uspešnost postopka vpisa in vplačila novih delnic. Ker je bila konverzija neuspešna, niso zagotovili najnižjega skupnega zneska terjatev, 13,6 milijona evrov, ki bi jih morali upniki prenesti na dolžnika kot stvarni vložek, da bi bilo mogoče uresničiti finančno prestrukturiranje družbe.

Zvon Dva bo po Gospodarstvu Rast, ki je zaradi neuspešne konverzije terjatev v stečaju od 24. novembra, druga povezana družba v lasti mariborske nadškofije, ki bo končala v stečaju.
Pri tretji družbi, Zvon Ena Holdingu, je konverzija terjatev po sklepu sodišča sicer uspela, na sodišču pa poteka postopek v zvezi z ugovorom Nove Ljubljanske banke (NLB) zoper vodenje postopka prisilne poravnave te družbe. Naslednji narok za obravnavo ugovora bo 9. januarja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gordo
20. 12. 2011 20.23
da ne bojo ostal še brez cerkev
drago štubljar
16. 12. 2011 18.19
+6
DOBRO JE DA SO SPRIJELI ZAKON O PREMOZENJU DA BOJU ZE ENKRAT POBRALI CRKVI NEZAKONITO PRIDOBLJENO PREMOZENJE KER SO OGOLJUFALI LJUDJE IN OKRADLI DRZAVU
Jimi1
16. 12. 2011 12.13
+3
Po zlomu Kučanovega "nacionalnega interesa" je kot kaže "odzvonilo" tudi Klerikalcem.... Bodočemu mandatarju in njegovemu "zlatemu maturantu" so pa ravnokar odmrznili račune, ker si bankirji obetajo prihodke iz naslova donacij ob raznih koncesijah....
drago štubljar
16. 12. 2011 18.04
+0
ZOKOI JE TUD ZUPNIJU POVOZO NEBU IM OTPISAL DUGOVE SAJ SO OKRADLI DRZAVU
franceljtancelj
15. 12. 2011 23.24
+3
Torej nam je vsem skupaj odzvonilo. Škoda pa tako sposobno vodstvo imamo vsa ta leta.
HellWolf
15. 12. 2011 18.03
+12
Pravilno, upam da bodo terjatve kmalu poplačane, ker gre za naš denar ne za denar RKC. Mahinacij je bilo tolko da glava peče, eno in edino gonilo pa želja cerkvenih šefov po še in še ''virtualnega'' denarja. Preveč se je dajalo v ogro in po totalnem kolapsu delnic se je cel sistem sesedel v nič. Škoda je pa je ostala na ramenih naših bank, zgube ne bojo prevzeli. Potem pa se pojavi L. Novak ki bi dolgove kar odpisala (seveda za pravo ceno pod komando Peterleta). Zakonsko uvedet umik kakršnihkoli verskih institucij iz gospodarstva pri nas če ima kdo na vrhu kaj soli v glavi... naj se ubadajo s svojimi verskimi posli in obdavčit dobiček kot ga ima obdavčenega vsako druga gospodarska družba pri nas. Potem pa pritisnit s davkom na kataster, se bo hitro zemlja povrnila nazaj v slovenke roke. Naj ima narod kaj od gozdov, ne pa da propada ker si oligarhija lasti.
Oreel
16. 12. 2011 12.53
+4
miki70
15. 12. 2011 16.17
+24
*je treba zavedno uničit in obdavčit . Zakaj imajo duhovniki državno podporo ,ko imajo veliko veliko neprimečnim firm in prispevke POBIRAJO prav je zapisano POBIRAJO . Navadn državljana če ima premoženje za eno KOZO preživet ,ni opravičen za minimalno podporo , kam pelje ta vlak?
Oreel
16. 12. 2011 12.54
+6
še sreča da ni sds zmagal bi si cerkev zelo hitro opomogla.
DeBill
19. 12. 2011 15.34