Gospodarstvo

V Skimarju brez dela še 19 delavcev

Begunje na Gorenjskem, 12. 05. 2009 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Obvestilo o nameravani odpovedi zaposlitve je prejelo 19 delavcev v proizvodnji smuči v podjetju Skimar. Poteza je presenetila sindikat.

Elan
Elan FOTO: Kanal A

Po besedah predsednika sindikata Dušana Ferjana so bili v Skimarju sicer opozorjeni, da bo prišlo do odpuščanj, vendar z dogovorom in v obliki mehkih različic, je poročal Radio Slovenija.

V Skimarju naj bi v prihodnjih dneh znova okrepili proizvodnjo v Elan Marinu, nestrpno pa čakajo na odločitev države glede ustanovitve sklada dela. Od tega je namreč odvisno, koliko delavcev bo do poletja v Elan Marinu še izgubilo delo. Kot je pojasnil predsednik uprave krovnega podjetja Skimar Robert Ferko, bo v primeru hitrega sprejetja zakona presežnih vsaj 50 delavcev manj.

Novo vodstvo Skimarja, ki je krmilo prevzelo konec januarja, je v okviru sanacije predvidelo zmanjšanje števila zaposlenih. Januarja je delo že izgubilo 140 delavcev. Skimar ima za 27 milijonov evrov odprtih posojil, letos pa mu zapade v plačilo sedem milijonov evrov.

Sindikat je danes izrazil presenečenje nad novimi odpuščanji. Po Ferjanovih besedah takšen način, da se zadeve odvijajo z današnjim dnem, ni pravilen in pošten. Skrbi ga tudi napoved Ferka, da bo v Elan Marinu izgubilo delo 150 ljudi, kot predvideva program presežnih delavcev.

Z njim je že seznanjen zavod za zaposlovanje, pa tudi sindikat. Po poročanju radia naj bi bila obljubljena številka manjša, saj naj bi bilo boljše od napovedanega tudi stanje naročil.
Vodstvo Skimarja je že pripravilo strategijo do leta 2013, nadzorni svet jo bo obravnaval na seji prihodnji teden.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
12. 05. 2009 23.50
KJE JE DRŽAVNI DENAR,TAKOJ Z DELAVCI NA CESTO,PO NAKLJUČJU-MOGOČE
an?a88
12. 05. 2009 19.50
pa dj nj že grejo enkrt u stečaj bo najbolš za use, ne pa da se delauce vleče za nos