Gospodarstvo

V Seawayu vendarle zagnali proizvodnjo

Ljubljana, 08. 07. 2015 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski distributer Seawayevih plovil Vladimir Zinchenko je z 20 zaposlenimi lahko vendarle znova zagnal proizvodnjo bark, na katere kupci čakajo že več mesecev, saj so končno opravili primopredajo prostorov in zagotovili večino kalupov za proizvodnjo plovil.

Primopredaja prostorov Seawaya na Zgoši je bila v torek opravljena, zagotovljena je bila tudi večina kalupov za proizvodnjo plovil. Ruski distributer Seawayevih plovil Vladimir Zinchenko je tako z 20 zaposlenimi lahko vendarle znova zagnal proizvodnjo bark, na katere kupci čakajo že več mesecev.

Seaway
Seaway FOTO: POP TV

Kot je povedal stečajni upravitelj Seaway Designa Anton Jagodic, so primopredajo normalno opravili, tako da so ljudje, ki jih je zaposlili Zinchenko, v torek na Zgoši že lahko začeli z delom. Zinchenko je potrdil, da so se zaenkrat lotili izdelave petih plovil. Ta mesec naj bi izdelali tri, v avgustu in septembru pa po štiri.

Zaenkrat imajo 12 naročil. Še preden jih bodo v celoti izpolnili, Zinchenko računa, da si bo znamka Seaway povrnila zaupanje kupcev in distributerjev ter da bodo dobivali vse več novih naročil, tako da bi jeseni število zaposlenih že lahko podvojili.

Zinchenko je takoj po stečaju Seawaya marca letos izrazil željo, da bi nadaljeval s proizvodnjo plovil, saj so kupci še vedno želeli naročene barke. Vendar zaradi stečajnih postopkov Seawayevih poslovnih prostorov ni mogel kupiti. V skladu s postopkom jih je lahko najel, a se je zavleklo pri primopredaji kalupov in materiala.

Kalupi namreč fizično niso bili v proizvodni hali na Zgoši, temveč pri Seawayevih dobaviteljih po Sloveniji in tujini. Ker Seaway v hudih finančnih težavah pred stečajem dobaviteljev ni plačal, so ti kalupe zadržali.

Kot je pojasnil Jagodic, so se sedaj z vsemi razen enim uspeli dogovoriti, da so prostovoljno vrnili kalupe. Za edini še preostali kalup računa, da ga bodo prav tako v kratkem dobili, in sicer po sodni poti z začasno odredbo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kajetan
15. 07. 2015 23.04
Čaki malo je kdo prebral tole : Ker Seaway v hudih finančnih težavah pred stečajem dobaviteljev ni plačal, so ti kalupe zadržali. Kot je pojasnil Jagodic, so se sedaj z vsemi razen enim uspeli dogovoriti, da so prostovoljno vrnili kalupe. Za edini še preostali kalup računa, da ga bodo prav tako v kratkem dobili, in sicer po sodni poti z začasno odredbo. - P TO JE MOŽNO SAMO V SLO DA GRE NEPLAČAN MATERIAL STAČJNO MASO IN DA ČE GA NOČEŠ DAT ZASTONJ SE TI LAHKO ZGODI D GA SODIŠČE IZTERJA OD TEBE????
slovenskidelavec
12. 07. 2015 12.39
+2
Hvala bogu ,vsaj ena dobra novica.
BŠK
11. 07. 2015 13.17
+4
Gre se samo za sezonsko delo Agencije za delo že napotujejo...
ferencz 1
10. 07. 2015 07.49
+8
V ta Seaway so bile tudi zmetane miljonske subvencije! A je kdo že za to odgovarjal?
ssecnik
09. 07. 2015 14.04
+1
Zakaj ne napišete Vladimir Zinčenko?
Te vidim
09. 07. 2015 08.53
+3