Gospodarstvo

V Premogovniku Velenje zaradi okvare ne bodo delali

Velenje, 01. 09. 2013 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Premogovniku Velenje se je pokvarila tako imenovana izvažalna naprava, zato v ponedeljek ne bodo delali. Ob tem v Premogovniku Velenje dodajajo, da bodo izpadli delovni dan nadomestili, tako da proizvodni načrt ne bo ogrožen.

premogovnik Velenje
premogovnik Velenje FOTO: Kanal A

V Premogovniku Velenje je danes pri uvozu opreme za montažo novega odkopa prišlo do okvare na tako imenovani izvažalni napravi.

Ker se je izkazalo, da je okvara resnejša in da popravilo terja več časa, vse tri izmene v ponedeljek ne bodo delale, lahko da tudi še kakšen dan dodatno, so sporočili iz Premogovnika Velenje.

Vzdrževalci so takoj pristopili k zavarovanju opreme in nato k popravilu, a se je izkazalo, da gre za resnejšo okvaro.

O okvari so že obvestili Inšpektorat RS za energetiko in rudarstvo, ni pa bil nihče iz ekipe ogrožen, ker je šlo samo za prevoz opreme.

Ob tem v Premogovniku Velenje še dodajajo, da bodo izpadli delovni dan nadomestili, tako da proizvodni načrt ne bo ogrožen.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ataegon
02. 09. 2013 10.07
+8
Neutrino me pa res zanima kje ti spiš da te ne ukradejo ko si tk pameten
G8J
02. 09. 2013 09.41
+6
Žagarca pridi jim družbo delati in dati novo energijo S pomočjo tebe se stvari vedno spravijo na svoje mesto in oživijo
Neutrino
02. 09. 2013 07.44
-24
Me prav zanima komu je v interesu da se velenjski rudnik in Teš ohranja. Še malo plasti imajo lignita, ki je energijsko malo bolj učinkovit kot mokra trava, potem ga bo pa zmanjkalo. In čez par let bodo očitno na savski prod kurili, ali pa bodo 3x dražji rjavi in črni premog uvažali. seveda bodo morali predelati peči za nekaj 100 milionov, ampak to je vse v interesu varčevanja in ekologije. Njabolj zelena je jedrska energija samo za to ni denarja.