Gospodarstvo

V Merkurju so z bankami dosegli dogovor

Naklo, 31. 03. 2011 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
5

V Merkurju so s konzorcijem bank podpisali krovni sporazum za reprogram kredita, so sporočili z družbe. Z bankami so se dogovorili, da bo obrestna mera letos en odstotek, glavnice pa bodo v izplačilo zapadle pozneje.

Merkur
Merkur FOTO: Miro Majcen

Uprava družbe Merkur je danes s konzorcijem bank podpisala krovni sporazum za reprogram kredita, ki je bil predviden v načrtu finančnega prestrukturiranja družbe, so sporočili z Merkurja. Kot pravijo v družbi, je sporazum eden ključnih pogojev za uspeh prisilne poravnave. V Merkurju so se z bankami dogovorili, da bo v letu 2011 obrestna mera za vračanje posojil en odstotek, v prihodnjih letih pa skladno z načrtom finančnega prestrukturiranja.

Poleg tega po sporazumu Merkurju do 31. marca 2016 ne zapade nobena zavarovana glavnica, ki je predmet reprograma. Pozneje pa bodo te do leta 2019 zapadale po četrtletnih obrokih.

Za uspešno izpeljan postopek prisilne poravnave je sedaj potrebna še vpisana dokapitalizacija v višini najmanj 85 milijonov evrov. Upniki imajo za konverzijo terjatev čas do 9. aprila, po zagotovilih uprave pa vpisovanje kapitala poteka v skladu s pričakovanji. Nato bo sledilo še glasovanje o prisilni poravnavi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papaaa!
08. 04. 2011 13.44
zakaj bi še mi, navadni smrtniki, plačevači dohodnino? počakajmo kakšno leto. se bomo že zmenili z državo.
DAEMONIUM
08. 04. 2011 13.34
zakaj Pahor ne predlaga zakona da se takoj pobere ves nakraden denar odgovornim? Ta ukrep Hrvatje pred nimi pa Srbi ze nekaj casa imajo, kaj pa mi? Pahor prosi Kramerja iz NLB da naj ne vzame miljona evrov nagrade sedaj pa ko se je pokazalo da je NLB na robu zzloma pa jo bo drzava z nasim denarjem dokapitalizirala, Kramer pa bo veselo obdrzal miljonvek in nikom nista?? Pa ze srbska policija je javila da se v NLB nekaj cudnega dogaja da skupina vodilnih posoja denar srbskim tajkunom v visin 32 milijonov evrov, in vlada namesto da razisce zadevo, zapre Kramerja in mu proda gate, spet NIC. Proti vsakemu zakonu je potrebno biti ki ga predlaga ta vlada, ker to so zakoni ki podpirajo kapital in popolnoma izzemejo malega cloveka. Ce boste za malo delo ne bo vec malic, prevoznih stroskov..itd.
crnkamn
01. 04. 2011 20.19
reprogram kredita spet?
usi-glih
01. 04. 2011 16.02
Z bankami že, s.p.jem bodo pa 10 % nakazali v 30 letih ? temu se reže legalizirana tatvina in zloraba instrumenta prisilne poravnave
kiss_my_ass
01. 04. 2011 12.14
Kot poroča tiskovna agencija JAT-a je dogovor uspel zato. ker je Kordež vrnil ves denar, ki ga je odtujil v Merkurju. V zamenjavo za to dobronamerno gesto mu ne bo treba za rešetke. Glede na to, da je tak dogovor že v osnovi protizakonit je sploh vprašanje če bodo podrobnosti dostopne javnosti.