Gospodarstvo

Informacija SDH o postopkih prodaje Telekoma ni prepričala cele vladne ekipe

Ljubljana, 04. 06. 2015 07.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Vlada se je seznanila z informacijo SDH o postopku prodaje Telekoma Slovenije, a ostaja razdeljena glede strateškega značaja kupca. Kopač Mrakove informacija ni prepričala, Koprivnikar pa pravi, da so prejeli ključne odgovore, a da s tem ne prevzemajo odločanja o sami prodaji.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Za zdaj še brez odločitve
    01:06
    Iz SVETA: Za zdaj še brez odločitve
  • Iz SVETA: Telekom, nasvidenje!
    02:07
    Iz SVETA: Telekom, nasvidenje!
  • Iz SVETA: Je ta prodaja dobra?
    00:51
    Iz SVETA: Je ta prodaja dobra?
  • Iz 24UR: Nadzorniki SDH o prodaji Telekoma
    01:16
    Iz 24UR: Nadzorniki SDH o prodaji Telekoma
  • Iz 24UR: Prodaja razdvaja
    01:19
    Iz 24UR: Prodaja razdvaja
  • Iz 24UR: Kateri so najverjetnejši scenariji?
    01:15
    Iz 24UR: Kateri so najverjetnejši scenariji?
Zavezujočo ponudbo za Telekom Slovenije je oddal le britanski zasebni naložbeni sklad Cinven. V sredo je sporočil, da pričakuje odločitev prodajalcev do 10. junija, zaradi omejitev na strani svojih virov financiranja se Cinven namreč po omenjenem datumu ne more zavezati k izpolnitvi ponudbe.

Minister za javno upravo in podpredsednik vlade Boris Koprivnikar je po seji vlade zatrdil, da glede na informacije niso opazili težav, postopek prodaje Telekoma Slovenije je pregleden. Odgovori so bili po njegovem mnenju jasni, so pa naslovili še nekaj vprašanj, na katere bodo po njegovih besedah posebej pozorni preko predstavnikov v nadzornem svetu.

Na vprašanje, ali torej vlada kot skupščina ne bo odločala o Telekomu, je Koprivnikar odvrnil, da ne more ocenjevati, kaj bo vlada delala v prihodnje. "Se je pa danes seznanila s kakovostno informacijo," je dodal.

Telekom Slovenije - 5
Telekom Slovenije - 5 FOTO: Blaž Garbajs

Nasprotno pa informacija glede strateškega značaja edinega ponudnika za Telekom, britanskega finančnega sklada Cinven, ni prepričala ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz vrst SD Anje Kopač Mrak. Po seji vlade je povedala, da tudi po zaupni razpravi vlade o informaciji SDH to vprašanje ostaja odprto in da imajo koalicijske partnerice o njem različna stališča.

Na sejo nadzornega sveta SDH, ki se je začela od 17. uri, je prišel tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Nadzorniki naj bi imeli na mizi predlog uprave, da delež v Telekomu Slovenije proda britanskemu skladu Cinven. Lahko se tudi zgodi, da bo nadzorni svet končno odločitev prepustil vladi kot skupščini SDH.

V SD ves čas vztrajajo, da Cinven ni strateški kupec, kar naj bi bil pogoj ob sklepu DZ za prodajo Telekoma. Glede tega ne spreminjajo stališč. Je pa razprava na vladi po ocenah ministrice pokazala, da je pomembno, da vladna predstavnika zastavita dodatna vprašanja v nadzornem v SDH, ki bo o tem v skladu z zakonom odločal.

Od nadzornega sveta Kopač Mrakova pričakuje, da se odgovorno odloči glede cene in tudi presoje glede strateškem značaju kupca. "Pred nadzorniki SDH je velika odgovornost," je še priznala.

A za zdaj je še neznanka, ali bo SDH odločitev o prodaji Telekoma prepustil skupščini, torej vladi. SD meni, da bi bilo to potrebno, medtem ko SMC in DeSUS menita nasprotno.

Metod Dragonja - 10
Metod Dragonja - 10 FOTO: Miro Majcen

Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja je ob odhodu s seje vlade sicer ocenil, da bo odločitev o prodaji Telekoma sprejel SDH, končne odločitve glede prodaje pa ne pričakuje danes.

Dragonja je sicer napovedal, da bo izjavo o Telekomu danes dal minister za finance Dušan Mramor, ki pa je sejo zapustil brez izjav. Tudi novinarske konference po seji vlade ni bilo. Danes sta sicer odsotna oz. dva od predsednikov koalicijskih strank, Karl Erjavec in Dejan Židan.

Nasprotniki prodaje Telekoma s protestno izjavo pred vlado

Nasprotniki privatizacije so pred poslopjem vlade v Ljubljani ponovno izrazili nestrinjanje s prodajo Telekoma Slovenije. Vodja ZL Luka Mesec je ponovil, da je privatizacija strateškega podjetja nesprejemljiva. Po njegovih besedah bi morala biti ohranitev tega podjetja v državni lasti prioriteta vsake vlade, ki želi biti vsaj približno odgovorna svojim državljanom. "Še posebej pa se Telekoma ne bi smelo prodajati na način in po ceni, kot se to dogaja sedaj," je dodal Mesec in pozval k protestu proti prodaji 11. junija.

Učinkovito in transparentno upravljanje državnega premoženja, ki jo je vlada zapisala v svoji koalicijski pogodbi, se je umaknilo nerazumljivemu vztrajanju pri netransparentni in nesmiselni privatizaciji Telekoma, ki ji nasprotuje več kot 70 odstotkov prebivalcev Slovenije. ZL

Predstavnica sindikata Mladi Plus Tea Jarc je dodala, da prodaja največjega telekomunikacijskega podjetja ponazarja vse, kar je narobe s privatizacijo. "Poteka brez pravega mandata državljanov, poteka brez informacij, ki jih pridobivamo samo iz medijev, poteka pod mizo in spodbuja korupcijo," je dejala. Privatizacija se po njenih besedah vse prevečkrat utemeljuje s tem, da se bo na ta način izboljšalo delovanje podjetij, pri čemer pa raziskave tega ne potrjujejo. "Če je učinkovitost boljša s tem, da se zmanjšuje stroške dela, potem mi tega nikakor ne moremo sprejeti."

Da je prodaja dobrih podjetij napaka, meni tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič. "Ni kupnine, ki opravičuje ta proces, kajti v njem so praviloma največji poraženci delavci in delavke," je dodal.

Predstavnik civilne iniciative malih delničarjev Peter Glavič pa je med drugim opozoril na interese posameznikov pri prodaji državnih podjetij. "Če pogledate poslance prejšnjega zbora, ki je sprejel sklep o odtujitvi premoženja, pa poslance tega sklepa, ministre prejšnjega zbora in konec koncev tudi enega vodilnih mož Slovenskega državnega holdinga Mateja Runjaka, potem vidite, da bodo z delnicami, ki so jih kupili, ko so snovali to razprodajo, zaslužili," je dejal.

Predsednik sindikata SVIZ Branimir Štrukelj pa je dejal, da vladi do konca postopka ni uspelo pojasniti, zakaj prodaja Telekom. Iz tega je po njegovih besedah mogoče potegniti sklep, da ga je prodala prodali zato, ker smo kot periferija Evrope centru obljubili, da ga bomo prodali. "Ampak to ni argument, ki bi šel v dobro državljank in državljanom," je dejal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (231)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
05. 06. 2015 22.57
+1
telekom je vso infrastruktur zgradil z denarjem ljudstva, zdaj pa bi lepo poceni prodali v privat roke? naj prodajo samo firmo, brez infrastrukture, potem pa le.
XenoSlo
05. 06. 2015 10.51
Kupiš za male pare, prodaš za malo večje pare.
mbhudournik
05. 06. 2015 05.31
+1
DRAGONJA precej podjetij si pohabil v Sloveniji...jaz bi te zapru in pobral vse
simple_mind
04. 06. 2015 23.49
+4
Lepo je blebetati in nakladati z udobnih stolčkov, ne ?
PIERREBRICE
04. 06. 2015 23.32
-4
Odlična novica! Nadzorniki SDH niso dali soglasja k prodaji Telekoma Slovenije, zahtevajo sklic skupščine
zvit kot presta
04. 06. 2015 23.37
+2
LLLEPI
04. 06. 2015 22.16
+10
Kva bi blo dober da Nemci kupjo celo Slo bi v trenutku spucali te nase politike
LLLEPI
04. 06. 2015 22.18
+2
Je pa se eno vprasanje.Kdo bi pobral ta denar? Pa smo ponovno v zacaranem krogu nasih politikov
VSEZNALECno1
04. 06. 2015 21.52
+1
Diletantska zahojena vlada in zblojena koalicija...same laži, hinavščina, sprenevedanje...in ŠKODA ZA DRŽAVO.....BLJACK
irhaela
04. 06. 2015 21.46
+2
Žalostno, komaj smo dobili svojo samostojno državo Slovenijo, pa so jo vse barabe na vrhu prodale za svoje žepe! Še malo, pa Slovenije več ne bo, ker bo prodana za suženjski razred evropskim in svetovnim kapitalistom! KOMENTATORJI, OPAŽAM, DA SE POJAVLJA TU NEKDO, KI KRADE DRUGIM NICKE! VEČINA MENE IRHAELO BLATITE, KER NAPIŠETE IME ihhAEla in ne irhEAla! Irhaela, se pravi jaz imam slikico, Irheala pa ne.....Tisti komentator tudi krade prašku ime in še komu z neopaznim škratom. Pred medvedjim praškom ni pike, Ta tat pa najprej piko in nato prašek, kot je ta isti tat zamenjal moji dve črki med AE in EA! Lahko noč vam vsem in prav lep vikend! Ker je sončen od petka dalje!
LLLEPI
04. 06. 2015 22.24
+1
Zakaj pa mislis da smo dobili samostojno drzavo?
irhaela
04. 06. 2015 23.03
+0
Vprašaj Janšo, Peterleta, Bavčarja in na žalost ne moreš več vprašati Pučnika
irhaela
04. 06. 2015 23.08
+0
Pučnika, ker je pokojen! Bežal je od Janševega domobranstva in Peterletovega RKC nazaj v Nemčijo! Pred vojno so bili vladarji gospoda in RKC, zato so tile gor želeli uvesti nazaj tak sistem, kot je bilo pred drugo svetovno vojno pri nas v Sloveniji! Besedo je imela RKC in gospoda oziroma kapitalisti. Ostali pa so bili sužnji tema dvema slojema! Takih sužnjev je bilo 75 %. Zato ni čudno, da večina ne mara danes ne Janše, ne Peterleta in še manj RKC!
artus
04. 06. 2015 21.01
+4
Če prodajamo v Avstrijo les, za katerega ni plačila, prodajmo vsaj Telekom za denar.
LLLEPI
04. 06. 2015 22.26
+2
Telekom bo tako ali tako podarjen.Tudi ce bo prodan gre kupnina v privatne zepe
miko11
05. 06. 2015 01.22
+2
artus
04. 06. 2015 20.59
+2
Nobena vlada do sedaj me ni prepričala v to, da bi verjel, da ve, kaj dela.
BULDOH
04. 06. 2015 21.18
+3
VSEZNALECno1
04. 06. 2015 21.53
+3
LLLEPI
04. 06. 2015 22.27
+0
Vse vlade do sedaj so zelo dobro vedele kaj delajo.Prilastile so si vse drzavno premozenje pa se vecino privatnega iz delavskega razreda
DonDonDan
04. 06. 2015 20.28
+3
Zavlačevali bojo s prodajo toliko časa, da se bo tudi Cinven premislil. Tako si bojo vsi lepo oprali roke in to je to. Zakaj je potrebno toliko "pametnih" in predvsem dobro plačanih ljudi za to, da mešajo zrak in lastno sprdarino toliko časa in cukajo za to velik denar?
01xxy
04. 06. 2015 19.42
+7
Slovenija ni država. To je roparski poligon. Niti sram jih ni več.
DonDonDan
04. 06. 2015 20.29
+4
Do sedaj se je kradlo, zdaj pa se naj bi prodajalo. Saj ne znajo prodajati, znajo samo krasti !!!!
mensesmeje
04. 06. 2015 19.08
+0
Naj,naj neumen in čuden narod na svetu smo,pa še hinavski povrhu!Spremembe,to je čista utopija,kar je že zdavnaj dokazano!Pa verjemite,ali ne!!
Uporabnik113189
04. 06. 2015 17.20
+8
Še nekaj o prihodnosti. Strinjamo se vsi, da se dogaja računalniška, informacijska, komunikacijska in robotska revolucija, ki se bo zajedala v vse pore družbe, vse panoge industrije. Znan avtor židovskega porekla pravi singularnost je blizu. Stroji bodo postali tako pametni kot ljudjje. Povezani v omrežja. Zelo verjetno celo pametnejši od nekaterih komentatorjev tukaj. Kot bodoči kapitalist si bom pač kupil nekaj takih sužnjev, da mi bodo ustvarjali dodano vrednost. Na primer kopali v rudniku, izdelovali kakšen izdelek, obirali hmelj, ali sadje..Kaj bo bistvo? Če bom lastnik nečesa, potem bom te sužnje lahko zaposlil in od trga živel vključen v elitno družbo. Če ne bom imel realne lastnine, bom na socialnem dnu, verjetno brez bivališča.. Zaposlitve ne bo, roboti bodo delali bolje, cenje, hitreje, kapitalisti bodo upravljali svojo lastnino, reveže pa bodo odrinili na robove Slovenci bomo do takrat brez vsake lastnine, to lahko sklepamo smo že skoraj pri koncu razprodaje. Oblast smo zaupali napačnim. Ne zanima jih ljudstvo ampak njihov žep. Mogoče bo ostalo kaj privatnega v rokah slovencev, večina naroda bo na ulici, brezdomci, lastnia pri tujcih. Mogoče bo oblast zopet uvedla arene, gladiatorske igre, da se znebi odvečnih lačnih ust..
DonDonDan
04. 06. 2015 20.33
+1
Prvo kot prvo: v vse pore družbe se zajeda pri nas neo-komunistična mafija in si tega primata ne pustila odvzeti niti robotom. Drugo pa: bistvo tržnega kapitalizma je potrošnja. Kaj bojo roboti trošili? Nič, zelo malo energije. Na njih se ne da zaslužiti. In če ne bo potrošnje, potem je tudi produkcija brez veze. Me pa zanima, kdaj boste levakarji poštekali "ABC smisla življenja"?
Uporabnik113189
05. 06. 2015 00.33
-2
Zopet so krivi levaki? Kdo pa razvija robote in orožja, ki letijo upravljana na daljavo? Zahod se kar trudi to moraš priznati. Tudi meni ni jasno kje vidijo potrošnjo, pač takšno je stanje..Kaj imajo s tem levaki in ABC bi pa res rad vedel, bi nam pojasnil?
BULDOH
04. 06. 2015 16.49
-1
Zaradi prodaje telekoma je Židan tudi pripravljen odstopiti-tu se vidi interes bivših komunistov -z Weberjem na čelu...
Uporabnik458403
04. 06. 2015 16.57
+2
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.59
+1
Res je, če policaj odstopi je to zelo dobro za kriminalce..Kar je za enega slabo je za drugega dobro..
Uporabnik458403
04. 06. 2015 17.05
+2
Nisem se slisal za to, da bi policaj odstopil. Policaj lahko samo odpove ali prekine delovno razmerje, pa se takrat na njegovo mesto nadomesti nekdo drug
mensesmeje
04. 06. 2015 19.10
+4
Pa še nič mu ne morejo,čeprav je barabin!
mensesmeje
04. 06. 2015 19.12
+3
To je prava država,vsak se boji samo zase...brez besed naprej...
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.43
-1
Laži, da nimamo ničesar od velikih podjetij so nepredstavljive. Vsako leto se zgodi v Sloveniji socialni transfer v višini milijarde in pol iz proračuna, ki bo s prodajo državne lastnine iz leta v leto bolj prazen. Kakšne so to številke bo vsak videl na svoji koži. Ko država ne bo imela več ničesar svojega, na transfer mirno pozabite. Socialni transferji bodo izginili. Število revnih bo podobno afriškim državam, nasilje kriminal, denarja ne bo za hrano, ker nimamo samooskrbe bo hudo. Slovence reši samo to, da bomo lastniki na svoji zemlji. Pa še to ni gotovo, bo potreben še pogum in odločnost napoditi kriminalce in mafijce, ker bodo poskušali razlastiti, spraviti državljane v dolgove in zarubiti premoženje. Kaj zapuščamo svojim potomcem se bi bilo dobro zamisliti.
Uporabnik458403
04. 06. 2015 16.27
+2
Klasik in srebrnibreg zakaj zagovarjata nekaj, kar je slabo za vajino prihodnost
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.42
-1
Vi vedeži pa veste, da bo naša revna država ko bo vse prodala v prihodnosti bogata in srečna? Kje je logika?
Uporabnik458403
04. 06. 2015 16.52
+4
Zakaj pa ljudje v katerih je vse v drzavni lasti zivijo najslabse. Naprimer severna koreja, kuba, venezuela, kjer je nafte na pretek. Zakaj pa naprimer v drzavah, kjer je zelo malo v drzavni lasti zivijo najbolje. Naprimer svica, avstrija, skandinavija. V avstriji je avstrijski dars (asfinag) v zasebni lasti, pa poglej kaksne avtoceste imajo in kako se vzdrzuje in koliko so vinjete cenejse
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.57
-5
Primerjaš jabolka in hruške. Razlaga bi bila predolga..
Uporabnik458403
04. 06. 2015 17.02
+5
Ja resnica boli. Za nas ljudi je najboljse, ce je zdrava konkurenca. Poglej, samo koliko je eletrika cenejsa odkar imamo izbiro prodajalca eletricne energije.
sonofabitch
04. 06. 2015 17.10
+4
V letu 95. bi jima še prisluhnil to nakladanje o državnem interesu, danes po vsem kar se je zgodilo in po tem koliko podjetjij v državni lasti je šlo rakom žvižgat, pa delujeta prav bedna, zagovarjata neki kar je uničilo našo državo.
srebrnibreg
04. 06. 2015 17.42
-3
Če se bo pametno gospodarilo ne bo slabo, ker je to firma katera prinaša denar. Prodaja jo pa lahko slab gospodar ali tisti, kateri noče sebi dobro.
srebrnibreg
04. 06. 2015 17.48
-3
svetice- zakaj zagovarjaš prodajo firme, katera prinaša dobiček in uspešno posluje?
Uporabnik458403
04. 06. 2015 17.51
+2
Ja ce verjames v telekom, pol pa cimprej kupi delnice in ne ne cakaj. To je podjetje, ki po tvojem primasa denar. Ne vem jaz ce bi verjel v telekom bi jih takoj kupil in se smejal, ker mi prinasajo denar.
Uporabnik458403
04. 06. 2015 17.58
+0
Zagovarjam zato, ker bi od kupnine imel vec, kot od dobicka. Tudi prihodnost telekomov ni roznata. Tudi podjetja je najboljse prodajati takrat ko so na vrhuncu, ko delajo najvecji dobicek. Te logike ti nikoli ne bos razumel, ceprav se slisi cudno. Tudi sem veckrat napisal, ce z prodajo zmanjsamo obresti za vec kot telekom dela dobicka, je to za nas drzavljane najboljse, ker imamo od tega najvec
BULDOH
04. 06. 2015 18.02
+4
Dost podjetij v državni lasti je šlo rakom žvižgat-tam se ni vedlo, kdo pije in kdo plača-kradli so vsi, od tamalega, do najvišjega-tamali malo, tavišji več-ščitli so se eden drugega, ker so kradli svoje-in sprva solidno podjetje je šlo v stečaj-to vam povem iz prve roke...
srebrnibreg
04. 06. 2015 18.25
-1
Kot, da bi posekal drevo polno sadežev, da ga več ne bo potrebno vzdrževati namesto, da bi se z njim gospodarno ravnalo za boljši in več pridelka naslednje leto. Še vedno ostajam pri trditvi, da ni čudno, če smo ob takih ekonomistih sirotinja od države.
Uporabnik458403
04. 06. 2015 18.52
+5
Nobeno drevo ni vecno. Tudi telekom ni vecen. Tudi, ce bi mariborski TAM prodali pravocasno, nebi propadel. Tam je bil eno najpomembnejsih podjetij v slo in kaj imamo sedaj od tega, da se ga ni prodalo. Podobna zgodba bo z telekomom, ce se ga ne bo prodalo. Ne bodi preprican, da ne more propasti uspesno podjetje. V slo je ze zelo velika konkurenca glede telefonije, telekom pa ze precej casa zgublja stranke. Ce mobitela nebi pripoili telekomu, bi bil v minusu. Pozabljas pa, da je telekom v letu 2010 imel vec kot 160 milijonov izgube
srebrnibreg
04. 06. 2015 16.18
+0
Telekomunikacijski sistemi so danes lahko samo prihodnost in mi gremo to prodat.
BULDOH
04. 06. 2015 16.22
-1
Janševa vlada je bila prihodnost in vi ste jo zapravili.....
srebrnibreg
04. 06. 2015 16.24
+0
Netajkun
04. 06. 2015 16.27
+1
Telekomunikacijski sistemi ( kot jih poznamo danes , oz. kot jih ima Telekom ) , bodo propadli . . in pojavili se bodo novi pristopi , ki jih bo obvladoval . . kdor bo v njih vložil prvi oz. največ . Le poglej klasično telefonijo , kinooperaterje , časopisne hiše , . . . .
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.39
+0
Brez kablov ne bo šlo, pa če bo še tako napredno..Kako razpade brezžično pa so že dokazali v WWII.
srebrnibreg
04. 06. 2015 16.46
-1
Osnova obstaja le nadgrajevati jo morajo in kar je najbolj pomembno je to, da obstaja trg na katerega se lahko ta proizvod plasira.
BULDOH
04. 06. 2015 17.05
+2
Obstajajo tudi optični kabli, ki so neštetokrat bolj zmoglivi-samo jih je treba položiti-
Uporabnik113189
04. 06. 2015 17.27
+0
To drži, le da so že izkopani kanali in vodi v lasti Telekoma. Zamenjava mala malica..Vsi ostali so obsojeni na bager..
zvit kot presta
04. 06. 2015 16.13
+4
Po svoje vas pa levičarje razumem. Izvolili ste svojo oblast, sedaj pa so se vam povsem izneverili.
srebrnibreg
04. 06. 2015 16.15
-3
Kot vidiš je Židan proti in še marsikateri levičar. Torej ne zavajaj.
zvit kot presta
04. 06. 2015 16.18
+5
Ah ja. Na koncu bodo za neko dovolj visoko koncesijo požegnali tudi to. Prav načelni levičarji nikoli niste bili.
Uporabnik458403
04. 06. 2015 16.18
+5
Zidan je sam osebno podpisal, da je za prodajo 15 podjetij, tudi za telekom. Tipicno levicarsko eno se govori drugo pa dela
BULDOH
04. 06. 2015 17.10
+4
sonofabitch
04. 06. 2015 16.09
+3
Eno samcato podjetje se zanima za Telekom, če bi bil res oh in sploh, tako zelo pod vrednostjo kot govorijo nekateri, zakaj pa potem ti zlobni tuji kapitalisti ne stojijo v vrsti, da se dokopljejo do te zlate jame? da jim bodo dinarčki in duše nedolžnih slovencev, kar tako leteli v žepe.
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.11
+1
Zato ker so domenjeni, se zdi to nemogoče? Nisi bil še nikoli ogoljufan?
Uporabnik458403
04. 06. 2015 16.14
+2
In kaj so dogovorjeni. Enkrat govoris, da bo sklad dobro zasluzil, drugic zelis dopovedati da mo deutsche telekom poceni kupil ker so dogovorjeni
zvit kot presta
04. 06. 2015 16.17
+2
Ne zato. Ampak to, ker levičarji vedno zaženete tak vik in krik, da njim pa že ne bo nihče jemal. Tuji gospodarstveniki imajo naše sprenevedave politike očitno že vrh glave.
sonofabitch
04. 06. 2015 16.17
+4
A podjetja s celega sveta so zmenila da nas bodo ogulufala? Daj hišo ki je vredna 500.000€ na trg za 20.000€ pa se zmeni da boš edini kupec, še v majhnji sloveniji ti tega nebi uspelo, kaj šele globalno, vsak hoče kos pogače će se izplača, misliš da so vsi na svetu eni veliki pajdaši al kaj
srebrnibreg
04. 06. 2015 16.19
+0
zvit- će nismo sposobni z eno tako firmo pametno gospodariti tudi države nismo vredni.
Uporabnik113189
04. 06. 2015 16.21
+0
Kot običajno dogovora nikoli ne bo možno dokazati. Se je pa zgodilo, da je prvi kupil slovensko podjetje po naročilu tretjega, dobil svojo provizijo in zelo nizko ceno, ker kao ni bilo "interesa". Iz zelo zanesljivega vira sem izvedel za kakšno ceno so prodali naprej, več ne bom o tem. Razlike so v 50 kratnikih in več..Z vso gotovostjo trdim da nas ropajo s pomočjo vladajočih, sploh nima veze levica desnica. Samo neumni in pametni.
zvit kot presta
04. 06. 2015 16.21
+2
Ti mogoče ne, konservativci to vsekakor smo. Sicer pa bo kmalu prišel nas čas.