Gospodarstvo

Uprava Mercatorja v polni sestavi

Ljubljana, 18. 06. 2012 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet Mercatorja je imenoval Igorja Marošo za člana uprave družbe, v njej pa bo delo nadaljevala tudi Stanka Pejanović. Uprava največjega slovenskega trgovca bo tako zdaj v polni sestavi, so sporočili iz Mercatorja.

Igor Maroša
Igor Maroša FOTO: Mecator

Nadzorni svet Mercatorja je danes imenoval Igorja Marošo za člana uprave družbe, v njej pa bo delo nadaljevala tudi Stanka Pejanović (prej Čurović). Uprava največjega slovenskega trgovca na čelu s Tonijem Balažičem bo tako od torka v polni sestavi, so sporočili iz Mercatorja.

Nadzorniki so z današnjim dnem razrešili Vero Aljančič Falež in Petra Zavrla s položaja članov uprave. Oba nadaljujeta svojo poslovno pot v Mercatorju. Aljančič Faleževa s torkom prevzema položaj pomočnice predsednika uprave in bo odgovorna za področje kadrov, prava in organizacije, Zavrl pa bo prevzel funkcijo svetovalca predsednika uprave za maloprodajo.

Pejanovićeva, magistra ekonomskih znanosti, bo kot članica uprave še naprej odgovorna za poslovanje Mercatorja na trgih jugovzhodne Evrope, brez Hrvaške.

Maroša, magister poslovnih znanosti, v Mercator prihaja iz svetovalne družbe A.T. Kearney. V upravi največjega slovenskega trgovca bo pokrival področje trgovsko poslovanje Mercatorja na slovenskem in hrvaškem trgu.

Vodenje Mercatorja je 1. junija prevzel Toni Balažič, ki je pred tem vodil Žito, v upravi družbe pa se mu je takrat pridružil tudi Drago Kavšek, ki je bil pred tem na čelu Fructala. Kavšek je v upravi Mercatorja zadolžen za področje financ in informatike.

Stanka Pejanović
Stanka Pejanović FOTO: Mecator

Balažič med prednostnimi nalogami nove uprave Mercatorja izpostavlja tri. Ena je okrepiti položaj družbe v Sloveniji, prenoviti ponudbo za potrošnika in še utrditi položaj prvega trgovca. Treba bo okrepiti tudi poslovanje v tujini, kjer bo potrebna osredotočenost na trge bivše Jugoslavije in jasno stališče glede razvoja na novih trgih. Sočasno s tem pa je tako z vidika poslovanja kot potencialne razdolžitve pomemben tudi projekt monetizacije nepremičnin.

Prejšnja uprava Mercatorja pod vodstvom Žige Debeljaka je konec marca odstopila. Za ta korak se je odločila, ker je nezaupanje med upravo in posameznimi večjimi lastniki družbe zaradi drugačnih pogledov na nekatere vidike prodaje družbe Agrokorju oslabilo zmožnost za njeno učinkovito vodenje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
19. 06. 2012 14.17
+0
...prenoviti ponudbo za potrošnika ... upam, da bo vec slovenskih izdelkov, zelenjave, sadja in mesa ... ne pa poceni roba iz italije, grcije, spanije ... itd ...
titovka
19. 06. 2012 13.39
+2
V MERKATORJU NE KUPIM VEČ POPOLNOMA NIČ.......RAJ V LIDLU!!!!
AUD
19. 06. 2012 21.31
+1
Jaz pa raje v Eurospinu imajo večji asortima nizke cene in kakovost na mestu
wsharky
19. 06. 2012 11.54
+1
... Stanka je zelo sarmantna ... bi jo imel za svojo ... :)