Gospodarstvo

Tušmobil računa na uspeh

Ljubljana, 25. 10. 2007 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mobilni operater Tušmobil bo svoje storitve mobilne telefonije začel tržiti že 31. oktobra.

S tem bo slovenski telekomunikacijski trg po lanskem odhodu Vege znova dobil tretjega mobilnega operaterja. Tušmobil namreč intenzivno gradi svoje lastno omrežje mobilne telefonije, do njegove izgradnje pa pokrivanje vsega prebivalstva s signalom zagotavlja z gostovanjem pri največjem slovenskem mobilnem operaterju, družbi Mobitel.

Z lastnim omrežjem v tem trenutku pokrivajo več kot 39 odstotkov slovenskega prebivalstva.
Z lastnim omrežjem v tem trenutku pokrivajo več kot 39 odstotkov slovenskega prebivalstva. FOTO: POP TV

Po načrtih vodstva naj bi Tušmobil do konca leta 2007 pridobil "nekaj tisoč naročnikov, do konca leta 2008 pa nekaj deset tisoč". Z lastnim omrežjem v tem trenutku pokrivajo 39,2 odstotka slovenskega prebivalstva, v celoti pa naj bi samo na svoje omrežje prešli leta 2009. Za triletni investicijski cikel so predvideli 200 milijonov evrov, pri čemer so doslej porabili vsaj 30 milijonov evrov, je povedal direktor Tušmobila Marko Fujs.


Novi naročniški paketi

V Tušmobilu so glede svoje ponudbe sicer pojasnili, da so za naročnike pripravili naročniške pakete s fiksno mesečno naročnino, v kateri so že zajete cene izbranega mobilnega telefona ter vseh storitev, kot so minute pogovorov, sporočila SMS in MMS, prenos podatkov in druge. Če bo uporabnik prekoračil k paketu pripadajoči obseg storitev, bo to doplačal - za minuto pogovora na primer deset centov za vsa slovenska omrežja. Uporabnikom bodo v sklopu paketov po navedbah podjetja na voljo najsodobnejši mobilni telefoni, za katere bodo odšteli zgolj en evro. Predplačniške pakete pa bo zaznamovala enotna cena klicev v domača mobilna in fiksna omrežja.

Prodor Tušmobila na trg

Tušmobil je hčerinska družba Tuš Telekoma. Skupaj ti družbi tvorita informacijsko komunikacijski steber Poslovnega sistema Tuš, v svoji ponudbi pa imata poleg mobilne telefonije še klasično telefonijo, internetni dostop in IP-televizijo. Tuš Telekom in Tušmobil postavljata tudi lastno prodajno mrežo. Prvo trgovino so že odprli in se nahaja v Tuševem trgovskem centru v Ljubljani, do konca tega leta pa načrtujejo, da bodo odprli trgovine še v Novem mestu, Mariboru, Celju in Murski Soboti, v naslednjem letu pa še v Kopru, Kranju in Novi Gorici.

"Računamo, da bomo v okviru informacijsko komunikacijskega stebra, pa tudi širše v okviru skupine Tuš, lahko uveljavljali številne sinergijske učinke, tako na ravni paketiranja posameznih telekomunikacijskih storitev kot tudi na ravni paketiranja telekomunikacijskih in ostalih storitev, ki se ponujajo v okviru skupine Tuš," je povedal generalni direktor Tuš Telekoma Ivo Kranjčevič. "Z vsemi temi storitvami zdaj prihajamo v slovenske pisarne in domove. Napadamo vse segmente uporabnikov in seveda računamo na uspeh," je še poudaril prvi mož Tuš Telekoma.

Tuš Telekom je nastal letos poleti s preimenovanjem podjetja Voljatel Telekomunikacije, ki je sicer zaživelo leta 2001, ko je predstavilo za slovenski trg inovativno rešitev klicnega dostopa do interneta brez mesečne naročnine. Vzporedno s tem pa je v letu 2006 nastalo in začelo s svojim razvojem podjetje Tušmobil, ki je z nakupom ostanka premoženja in frekvenčnega pasu družbe Western Wireless International - ta je na trgu nastopala pod blagovno znamko Vega - postalo tretji mobilni operater v Sloveniji. Tušmobil se je lastniško in poslovno s Tuš Telekomom povezal konec leta 2006.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucipin
22. 11. 2008 15.28
No tistemu ki je napisal da nevrjame da bo tušmobil zbral več kot 10 tisoč uporabnikov...se je zmotil po enem letu jih ma že čez 100 tisoč...marsikdo se je motil o tušmobilu..
Ferzo
15. 04. 2008 09.21
Ja tudi močno dvomim v realnost teh ciljev. Mogoče bodo zagonil 200 mio € samo ne verjamem pa, da jim bo uspelo v tako kratkem času pridobiti nekaj deset tisoč uporabnikov. Mobitel in Simobil se pomoje ne bosta kar tako pustila.
juventus
14. 04. 2008 20.05
Kdo,da već................ Temu TUŠU ,bi blo treba mal peruti prestrižt,pa poivejte od kje je tok denarja ..T O JE ENA KORUPCJISKA DRŽAVA....ROKA ROKO UMIVA !
neznan13@gmail.com
25. 10. 2007 18.47
bo moral imeti kar orng dobre ponudbe, da bo tole ratal...
luzziano84@email.si
25. 10. 2007 16.52
Jaz pa sem mislil, da racuna na neuspeh...:D