Gospodarstvo

Trimova uprava zadovoljna s prodajo, večjih sprememb ne pričakujejo

Trebnje, 15. 12. 2015 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik uprave Trima je po prodaji družbe poljskemu investicijskemu skladu Innova dejal, da ne pričakuje velikih sprememb. Družba bo poslovno leto končala z dobičkom. Trimov sindikalist pa pravi, da so delavci zadovoljni, da jih ni kupil irski konkurent Kingspan.

Vodilnim v Trimu je po besedah predsednika uprave Igorja Kržana v poldrugem letu uspelo družbo postaviti nazaj na noge ter jo finančno in tržno utrditi. Po prodaji Trima poljskemu investicijskemu skladu Innova je tako izrazil pričakovanje, da v skupini Trimo ob tako dobrem poslovanju ni pričakovati velikih sprememb.

Trimo Trebnje
Trimo Trebnje FOTO: POP TV

Kržan je po prodaji izrazil zadovoljstvo, ker je za njimi veliko delo. Po današnjem zboru Trimovih delavcev je ocenil, da je finančna in tržna utrditev Trimova dobra popotnica. Družba bo to poslovno leto končala z dobičkom. Ob koncu leta bo zagotovo presegla 80 milijonov evrov čistih prodajnih prihodkov in ustvarila med 2,5 in tri milijone evrov dobička, je navedel.

Dodal je, da končanje prodajnih postopkov predvidoma pričakuje najkasneje konec marca prihodnje leto, novi lastniki pa so jim sporočili, da prodaje do konca vseh potrebnih postopkov ne komentirajo. Investitorji so napovedali, da se nagibajo v smer, da stvari ostanejo, takšne kot so, in da jih je treba še naprej razvijati, je še povedal Kržan.

Upravi so ob ponedeljkovem bežnem srečanju tudi jasno povedali, da so njihova pričakovanja povezana predvsem z donosnostjo kapitala in da je to njihova glavna zahteva. Njihov obisk sicer pričakujejo v kratkem, je pristavil.

Bančni konzorcij Trimovih lastnikov, ki ga vodi NLB, je družbo v ponedeljek prodal poljskemu skladu Innova, ki pretežno vlaga v Srednji in Vzhodni Evropi. Ta je za Trimo ponudil največ, neuradno več kot 50 milijonov evrov.

Sindikalist: Delavci zadovoljni, da jih ni kupil irski konkurent Kingspan

Trimov sindikalist Peter Štrekelj je dejal, da se s prodajo družbe svet za Trimo ni ustavil, hkrati pa, da so tamkajšnji delavci zadovoljni, da jih ni kupil irski konkurent Kingspan. Sicer pa je vse odvisno od nadaljnjega dobrega dela in znanja, ki ju v Trimu ne manjka.

Z novimi lastniki so se tudi dogovorili, da se bodo z njimi srečali takoj po novem letu. Od njih pa pričakujejo, da bodo sodelovali pri pogovoru, ki so ga Trimovi zaposleni in sindikalisti že enostransko začeli.

Ob tem je navedel zahteve, da naj v Trebnjem ostanejo sedež družbe, razvojni oddelek, marketing in Trimove proizvodne linije v zdajšnjem obsegu ter da uradni jezik v družbi ostane Slovenščina.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenskidelavec
20. 12. 2015 12.57
+1
Naj počajo dve leti in potem povedo, kako gre njihovim zaposlenim. Poglejte kaj se dogaja v Mercatoru pod slovenskimi menedžeri, samo da dosežejo kratkorečne cilje in se obdržijo čim dalje pri koritu. Dolgoročni jih ne zanimajo saj jih več nebo pri koritu.
Fifi 24
16. 12. 2015 21.56
Ja ja prodaja skladu je pa odlična dolgoročna naložba ja to bo ja ....škoda da ni več milek pa svizca bi pasalo zdaj
Fifi 24
16. 12. 2015 21.57
+1
Aja kaj pa kaj dela odlična managerka leta od Trima sedaj? Je tudi v kvoti za ženski del vodstva tako kot Tovšakova ker bojda so ženske boljše kot moški
slovenc59
16. 12. 2015 11.29
+0
Še en žalosten rezultat slovenske "gospodarske elite". In ko človek pogleda nazaj, kaj so tile strokovnjaki uničili , ti pridejo solze na oči. Kaj pa še imamo svojega, mogoče kakšno komunalo, pa še tisto ni sigurno !! Bravo slovenski politiki in preplačani slovenski managerji..... Treba vam je postaviti spomenik, 50 m visok, s tem pogojem, da ste vsi pod njim zakopani......Pa toliko visoko zvenečih besed ! Fuj in fej pa taki državi !!!!!!!!
.jest
15. 12. 2015 19.54
+4
Nekdaj zelo uspešno in s političnim blagoslovom okradeno in zavrženo podjetje.
puntova
16. 12. 2015 10.35
+1
Pravilno in vso krivdo za prodajo nosi menedžerka leta Tatjanca, kje so milijončki, ki so izpuhteli iz Trima?? Sindikalist se o tem nič ne sprašuje.
mackon08
15. 12. 2015 17.53
+5
Zadovoljstvo bo hitro splahnelo. ko bodo uvideli kdo jih je kupil. Nobena investicijska družba ni dober gospodar, Vsi težijo po hitrem dobičku, kjer ne izbirajo sredstev.
LLLEPI
15. 12. 2015 17.46
-1
Seveda so zadovolni vodstveni tim je pokasiral procentazo od prodaje