Gospodarstvo
Oglas

Trgovanje s kripto valutami na voljo v Sloveniji

Ljubljana, 09. 08. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V aprilu 2010 je bila cena enega Bitcoin-a 0,003 dolarjev, medtem ko je danes cena Bitcoin-a več kot 3000 dolarjev. Če bi pred 7 leti investirali 100 v Bitcoin, bi danes imeli 83 milijonov.

Kriptovalute
Kriptovalute FOTO: Kriptovalute

Takoj ko je sam Wall Street začel posvečati več pozornosti Bitcoin-u so se pojavili novi tekmeci v svetu kripto valut, ki grozijo, da preglasijo nekdanjega voditelja. Eden od njih je Ethereum, ki danes pokriva 32% celotne vrednosti vseh kripto valut (Bitcoin obsega 38%) in Litecoin, katerih skupna vrednost je prvič prestopila mejnik 1 milijardo dolarjev.

Fortrade je za vse, ki jih zanima učenje, kako trgovati s ceno kripto valuto, ali tiste, ki vlagajo v sebe in preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno kripto valut" (ti CFD-ji). Knjiga je primerna za vse ravni usposobljenosti, in jo lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno kripto valut" prenesete tukaj.

V tem času so mnoge države razglasile Bitcoin kot legitimen, kar je imelo v veliki meri pozitiven vpliv na njegovo ceno. Na Japonskem so v zadnjem času, številni trgovci na drobno omogočili nakup z Bitcoin-om, kar je pozitivno vplivalo na ceno te kripto valute v prejšnjem mesecu za skoraj 80%, in je Japonska tako postala največji trg za Bitcoin v svetu. Vlagatelji pričakujejo, da takoj, ko bodo tudi mnoge druge države v zakonodajo uvrstile tovrstno trgovanje.

Kriptovalute
Kriptovalute FOTO: Kriptovalute

Eden od razlogov, zakaj se je cena Bitcoin povečal v tem letu, je, da ni pod vplivom državnih vlad. Bitcoin se spremlja preko spletne javne evidence, znane kot "blok chain". Končno število Bitcoin se lahko proizvaja v procesu, imenovanem "rudarjenje" in dejansko predstavlja reševanje kompleksnih matematičnih problemov.

Brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno kripto valuto" prenesete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Naročnik oglasa je Fortrade LTd.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1