Gospodarstvo

Tovornjakarji na robu obupa

Ljubljana, 07. 03. 2009 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Petra Čertanc
Komentarji
122

Slovenski tovornjakarji obupujejo. Zaradi krize so razmere nevzdržne, pa še država grozi, da bo zviševala cestnine in tako krpala Darsov proračun.

Slovenski tovornjakarji obupujejo. Zaradi krize so razmere nevzdržne, pa še država grozi, da bo zviševala cestnine in tako krpala Darsov proračun.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (122)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dunc46
13. 03. 2009 16.26
bravo voznik111.sam sem v podobni situaciji!firmo bo zapr mi pa na borzo tam ti itak ne pomagajo!!!sem 14 let voznik do sedaj nikol na borzi dela pa ni oz.te ne vzamejo yugosi pa vozijo in nam spodzirajo delo!!!mislim da bomo tud vozniki mogli ankrat rect dost je !!!!jamrajo sam privatniki !!zdaj pa majo avte kr kupovali ker je blo tujcev dost!!!poscijem se na slo drzavo za slovenca ki dela ji je malo mar!!!banda!
freca
09. 03. 2009 16.00
Kaj pa jamrajo, saj imajo skoraj vsi privatni avtoprevozniki svoje vile,so bajno bogati.Ubogi so le njihovi šoferji za katere pa njim tako ali tako ni mar.
brez_faksa
09. 03. 2009 10.59
Če je prevoz z kamionom cenejši kot prevoz z železnico, tukaj nekaj ni v redu. Najbrž je prenizka cestnina, glede na uničenje. Kamioni so dobri le za lokalno distribucijo, če seveda ni industrijskega tira. In to, da mora voznik blago prepeljati on-time, da se v skladišču ne dela zaloge je sicer v redu, če bi šlo za prevoz z vlaki in lokalno distribucijo, tako pa je pritisk prevelik in zato počnejo vozniki kar počnejo. Naloga voznikov bi bila lahko drugačna, ali lokalna distribucija ali pa od tehnični spremembi, recimo, da bi cel kamion lahko postal želežniški modul, vagon, po moje ni neizvedljivo, spremljevalec tovora in lokalni distributer, ki je za tovor odgovoren s stališča kvalitete in dokumentacije in je pomemben del logistične verige. Neke vrste trgovski potnih z tovorom. Kamioni bi tako lahko bili celo večji in težji z več blaga in šibkejšimi motorji ter večjim udobjem za logistične manipulante (a se ne sliši bolje kot voznik!) saj za lokalno vožnjo ne rabiš 600konj. La v vukojebino brez železnice bi se vozilo še klasično, verjemite, da bi se vsi tega dela otepali.
avicar
09. 03. 2009 08.52
Mate neke glupe komentarje na to krizo, glede prevoznikov... Sej ko pa nobeden nebo mogu zaradi previsokih stroškov vozit, se boste pa jokali, ko ne bo v trgovinah nič na policah..
MILEVOLLIDISCO
09. 03. 2009 06.29
BNAM2707 Povej tvojo varijanto kako prpelat recimo stroj težek 20 ton in dolg 12 metrov na IG????? Sam ne reč da se ga lahko po delih tja pripele!!!! Voznik 111 Vse kar si napisl podpišem!! Strinjam se 100%. Prevozniki so si sami krivi, delno pa tudi ministarstvo za promet.odpli so trg delovne sile, pripelali pocen del. silo in so mislil da so naredil veliko poslovno potezo!!! So se pa z.....!Prvo so domače šoferje spravil v bedo in brezdelnost, sedaj pa še sami sebe!! Zakaj? Ker so na racun teh "POCENI VOZNIKOV" večina prevozniov povečala število vozil, in z tem tudi večjo konkurenco na trgu prevozov.Želeli so še večje bogatstvo,zdaj ga imajo!!!!!! JIM PRIVOŠČIM!!!!!!
Roxy79
09. 03. 2009 00.05
čaki čaki.....a niso prej se zgovarjal na bencin??? zdej imajo bencin zastonj.. je pa treba drugje vzeti... če že ceste uničujejo... pol nej tud plačajo.. Sej ne plačajo stroškov prevozniki....ampak kupec. Vse je všteto v ceno prevoza... Brez skrbi... nikol ne bo trgovec na slabšem. Vedno najde kje prostor,kako kupca pretentat....
bnam 2707
08. 03. 2009 22.43
Kamioni uničujejo ceste bolj kot drgi.Vse pa moramo plačati vsi.Na Ižanski cesti je znak na križišču max.7.5 tone,vozijo pa šleperji,kot,da znak za njih ne velja.Ta cesta je v totalnem razsulu in nihče ne ukrepa.Kje so odgovorni.So morda podkupljeni,ali pa ta znak ne velja za nekatere prevoznike! Nič ni treba jamrat in izsiljevat.
Abrams
08. 03. 2009 21.30
Vsa podjetja, ki so se igrala s svojimi financami in ki so hotela preveč ( DIREKTORJI - LASTNIKI ) so sedaj v velikih škripcih (Elan, Gorenje, Laško, itd.). Ne vem zakaj bi moral, jaz kriti s tem, ko se vozim po cestah, kriti izgubo, ki bi jo morali plačati tovornjaki.
vinkosan
08. 03. 2009 20.01
najbolj smešno pri vsem je to, da vsi ti prevozniki "plačujejo na roko"... Od kod jim denar..... a ja sa res imajo veze..... No takšni prevozniki in ostali, ki delajo po tem principu, kopljejo veliko jamo nam Slovencem in rušijo konkurenčnost. Spoštujem vse tiste, ki morate vrteti volan.
voznik111
08. 03. 2009 19.55
Prevoznike ko majo več ko polovico tujcev takoj zapreti pa se bo situacija za domače prevoznike takoj izboljšala. Žrtve požrešnih prevoznikov so tiste firme ko so domače šoferje pošteno plačale in se se do njih človeško obnašali.
xes
08. 03. 2009 19.48
Se bo pac treba prilagodit razmeram na trgu... ce ni potrebe za tolko kamionov jih bo pac MANJ ... in kaj je tu narobe? Naj primejo za kako drugo delo.... tako kot moramo vsi ostali... ma jok... kamionarji bi radi, da se jih obravnava prioritetno in resuje kot da so nevem kaj.... preziveli bodo tisti, ki so sposobni, ostali pa bodo pokali v kak drug segment gospodarstva!
voznik111
08. 03. 2009 19.29
Moja zgodba! Sem delao pri prevozniku v Slovenskih Konjicah in do pred dvemi letami ko država ni dovolila zaposlitev tujcov je blo vse ok. Ko pa je šef začeo zaposlovati tuje voznike je domače izseljevao da so predragi, da nočejo na vikende hoditi in tako dalje. Danes je ta prevoznik pred zlomom, ne zaradi financ, pač zaradi tega kaj nima fur. V zadnje tri lete se je število kamionov tri krat zvišalo, in problem je v tem ka je prevelka konkurenca. Današnji prevozniki so bli šoferji, šole končali v Bosni, vodli bi pa firme z 50 al pa vec zaposlenih. Lp
Navihanko
08. 03. 2009 19.25
SLO bo zaradi tega zmanjšala izputna pline - tovaornjakarji pa naj prodajo kar imajo pa v službo - varnostnikov primankuje
toncek-
08. 03. 2009 19.12
Če so cestnine predrage pa naj grejo v Avstrijo na avtoceste.
esmi
08. 03. 2009 17.19
Kdo je najbolj bogat vsi avtoprevozniki jih poznam kar nekaj.
speady
08. 03. 2009 17.04
Volili ste Lahovnika in Vlačiča pa naj vas rešujeta !!
goso
08. 03. 2009 16.39
Ko se enkrat v neki zaletiš, je težko nazaj. 7 debelih let, 7 suhih krav. Napaka v državi, ker ma tolk strokovnjakov, kolkr če, pa so to kr pustil. Ni rezerve, ni nadomestnih delovnih mest, ker ni nihče predvidel, ker mamo slabe prognostike. Vzemmo sam avtomobile. Zakaj na Zemlji potrebujemo , ajde 1000 tipov avtomobilov. Dobr, nisem za en tip, ampak vseen precej manj. To je znak, da je naša normalna ekonomija napihnjena. Je več balonov. Tko kt milnica, počas pokajo, zdej eden , zdej drug. Pol ih moraš pa znova napihnt. S čim jih bomo zdej napihnl. javna dela? Prekladanje peska iz enga kupa na druzga in nazaj, za subvencijo...dejte no...kje je rezvoj - zaspal smo , zaspal...na državni ravni!!!
Replica
08. 03. 2009 16.07
oh joj ti tovornjakarji se mi pa res smilijo...imajo po deset in več kamionov, draga osebna vozila, ženske brez služb itd.. da ne naštevam, cestnino bi jim podražli pa se spet jočejo...joj se mi smilijo reveži
DonJanko
08. 03. 2009 15.59
Dejstvo je da ima Slovenija že 17 let nesposobne politike in potem takem tudi vlado. Samorastnik, praviš da je vse več kamionov na cest,jaz pa pravim da je vse več premalo veščih vozniko os. avtomobilov na cestah, kamionov pa čedalje manj. Stvar je v temu, da slovenski prevoznik ne more več konkurirat v EU, prav tako kot tudi ne marsikatera proizvodnja in kaj sledi, odpuščanja, nižje cene za prevoze itd. Zadnje dni meseca pa poslušamo kako bo naša vlada subvencionirala 36 urni delavnik. V prevozništvu to žal ni mogoče. to kar pa prevozniki prosijo je pa subvencioniranje Ekološko čistejših vozil, in subvencioniranje trošerin na gorivo, tako kot imajo vse ostale evropske države to urejeno. In to dvoje je samo en mali obliž na vse stroške ki jih ima vsak avtoprevoznik. Prej sem zasledil, da je nekdo napisal da so vsi avtoprevozniki bogati in da imajo vsega dovolj, s tem se res ne morem strinjat, ker v resnici še zdaleč ni tako kot se na vzven vidi.
mega351079
08. 03. 2009 15.55
Mene res zanima kje je tolko tovornih vozil na lokalnih cestah, kot se nekateri pritožujete? Jaz živim ob cesti Šentilj-Pesnica, in kamionov na stari cesti ni... mogoče se tu pa tam kakšen tujec najde (ki se zmoti), kakšni slovenec (ta pa je tako ali tako lokalni promet), OSTALI GREDO NA AVTOCESTO, PA JE CESTNINJEN ODSEK, tako da se tovorna vozila ne izogibajo cestnini, v bistvu pa se je niti ne smejo!!!